Announcement

Collapse
No announcement yet.

Problems with the OBD-II ElmScan tool?

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Problems with the OBD-II ElmScan tool?

    Anyone else installed one of these in their car? I have the Infill G4 and the Elmscan tool, have installed all drivers properly, have no conflicts on the device manager, yet the program (and streetdeck) both cannot "see" the OBD-II dongle.... it is plugged in through USB (as instructed), yet the software is looking for a com port.

    how did anyone else get this to work?

    thanks!
    <.>

  • #2
    Originally posted by ABTsportsline View Post
    Anyone else installed one of these in their car? I have the Infill G4 and the Elmscan tool, have installed all drivers properly, have no conflicts on the device manager, yet the program (and streetdeck) both cannot "see" the OBD-II dongle.... it is plugged in through USB (as instructed), yet the software is looking for a com port.

    how did anyone else get this to work?

    thanks!
    After plugging the usb device, check in the device manager under communication ports to see if a new device has been added and its associated com port. I know for a fact that the tool I use to log (and flash) my vehicle (Ford) essentially has a serial to usb adapter in it and I can see it when windows loads up the drivers.

    Comment


    • #3
      the usb portg will assign a com port to the cable look in device manager under ports and you'll see a new port mine went to com 4 and I have only 1 other port com 1 I use com 4

      Comment

      Working...
      X