Announcement

Collapse
No announcement yet.

OBDII and Epia

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • OBDII and Epia

    OK, so I got one of these OBDII scan tool and I hooked it to my Epia M9000 on com1. The program fails to find any thing. I try com2 - same thing. I hook it up to a usb-serial adapter which puts it on com3. Still cannot recognize the interface.

    Then I haul my Dell desktop out to the garage and hook it up to that. The program finds the interface right away and everything is working good.

    So anyone have a clue why the Epia won't recognize anything through the com ports or when using the usb?
    *******************************
    *******************************

  • #2
    Hmm, could be the quite special way that the scantool uses the serial port, it uses baudrates that are not normally used, that could be an issue. USB-to-Serial normally does not work because of this as well.

    Jan
    Not doing carpc anymore

    Comment


    • #3
      I'm using his Tricom device and EPIA M10000 with no problem. Did you activate the software first using soft.ID you should receive with the scantool?
      Make sure your com ports are enabled in the BIOS as well.
      <>My previous Car PC<>

      Comment


      • #4
        Originally posted by nijel
        I'm using his Tricom device and EPIA M10000 with no problem. Did you activate the software first using soft.ID you should receive with the scantool?
        Make sure your com ports are enabled in the BIOS as well.
        Yes I'm pretty sure I activated it. And it does work when I plug it into my Dell desktop using the serial line. On the Epia the com ports are activated. I even tried adjusting the baud rate - it looks like the tool uses 38.4 by default.

        Thanks for letting me know that it will work on an Epia. I'll keep trying.
        *******************************
        *******************************

        Comment


        • #5
          Oh, and the software I downloaded from the site. I didn't receive anything with the tool.

          I sent email for help 2 weeks ago but haven't had a reply.
          *******************************
          *******************************

          Comment


          • #6
            Make sure you change the "offline" userid to the code sent to you by Alex Peper. I have had better luck calling him on a Sunday.
            VIA M-1K Nh; Lilliput 7" Touch; Earthmate GPS; Slim Slot DVD/CDRw; OBD-2.COM; ATI-Pro TV; RF Wireless KB; USB Thumb 802.11b; 7"x3.5"x7" Lexan Case; 40G Laptop HD; PW-70 w/ITPS; Headliner TV Antenna; XPHome; Delorme Streets 2003/Topo USA

            Comment

            Working...
            X