Announcement

Collapse
No announcement yet.

The Hard Drives Are Against Me!!!!

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • The Hard Drives Are Against Me!!!!

    Has any one ever had trouble taking removeable hd bays in and out? I had a 100gig that I was going to take out of my home pc and put in my carputer but when I put it in the car pc would not see the drive and when I put it back in my home pc the same thing. I have tried changing the jumper and I can not get it to work. It had a bootable os and worked fine in my home pc before. I had the carputer working with a smaller hard drive before, The only diffrence is that I loaded the os onto a formated drive that was in a removable drive bay in my carputer, the other 2 drives had the OS loaded on when they were hooked to the home pc. I can't figure it out. Almpost ready to go in and I have problems like this. Any body know if there is somthing I can do to get files off a nonworking HD? I don't want to have to rip all of my music again. Thanks
    Ok so I am back into it!!

    Via Epia/Opus/Custom Plexi Case/DVD CdRW Combo/Wireless Keyboard Mouse Combo/IrMan/DS Custom 5.6" Screen/Pioneer Deh-p 825 w/ IpBus/2 Hifonics Generation X Amps 1x1200, 4x60/MA Audio high end and 1 3000 watt MA Synergy Sub in a Custom Fiberglass Box/1f MA Didital Cap/FM Remote Start Keyless Entry/

  • #2
    Re: The Hard Drives Are Against Me!!!!

    i had this problem.

    the housing for the hd was not properly connected to the piece that you screw into your pc, or it was crooked or something.
    I didn't bother and put the hd in one of the usual spots and havent movet it after that
    -
    My cars
    -

    Comment


    • #3
      One thing about your post bothers me though. In it you mention that you've installed an O/S on this drive. Unless both your Carputer and your desktop are built EXACTLY the same this is going to be nothing but trouble. Windows will have to redetect all the hardware every time you move the drive between computers. I recommend a small, old laptop HD for a boot drive and using this one as a slave to only store your MP3's on. That way no matter what you still have access to the Carputer, even when the 100G is removed.

      Comment


      • #4
        meabye it's slave on the home pc and master in the car?
        -
        My cars
        -

        Comment


        • #5
          My plan was to just keep my 60gig in my home pc and my 100gig in my car pc ad just switch the 100 when I have new songs or movies to put on it. Well now my 60 gig will only work in my home pc if I have the OS disk in the cdrom. the 100gig gives me some partmgr.sys when I boot it in my home pc with the OS cd. Anyone know what this is?
          Ok so I am back into it!!

          Via Epia/Opus/Custom Plexi Case/DVD CdRW Combo/Wireless Keyboard Mouse Combo/IrMan/DS Custom 5.6" Screen/Pioneer Deh-p 825 w/ IpBus/2 Hifonics Generation X Amps 1x1200, 4x60/MA Audio high end and 1 3000 watt MA Synergy Sub in a Custom Fiberglass Box/1f MA Didital Cap/FM Remote Start Keyless Entry/

          Comment


          • #6
            You didn't try to hotswap the drives, right? Other than that, it sounds as if the drives might just be corrupted, and needing a reinstall of the os, which you should do anyway if you're going to have the 100 booting the carpc.
            -Nick

            _____________________________
            Since when is insanity a bad thing?
            www.mp3vw.com

            Comment


            • #7
              No I did not hot swap anything. I figure I would have to format dut just wanted my files off it first. There was 60 gigs of music that I will have to rip all over again because I dident make a backip first I had someone tell me that the IDE controler may be to slow of somthing. I have a Epia 800 as seen in my sig. Has anyone else had any problems or know about this?
              Ok so I am back into it!!

              Via Epia/Opus/Custom Plexi Case/DVD CdRW Combo/Wireless Keyboard Mouse Combo/IrMan/DS Custom 5.6" Screen/Pioneer Deh-p 825 w/ IpBus/2 Hifonics Generation X Amps 1x1200, 4x60/MA Audio high end and 1 3000 watt MA Synergy Sub in a Custom Fiberglass Box/1f MA Didital Cap/FM Remote Start Keyless Entry/

              Comment


              • #8
                This whole conversation has be very confused. Can you go step by step on what you are trying to do and what isn't working? Include all error messages, and all detail. I'm not really sure anyone here knows what you're actually trying to say, hence the much different answers. It's important to be very clear about problems...
                Player: Pentium 166MMX, Amptron 598LMR MB w/onboard Sound, Video, LAN, 10.2 Gig Fujitsu Laptop HD, Arise 865 DC-DC Converter, Lexan Case, Custom Software w/Voice Interface, MS Access Based Playlists
                Car: 1986 Mazda RX-7 Turbo (highly modded), 1978 RX-7 Beater (Dead, parting out), 2001 Honda Insight
                "If one more body-kitted, cut-spring-lowered, farty-exhausted Civic revs on me at an intersection, I swear I'm going to get out of my car and cram their ridiculous double-decker aluminium wing firmly up their rump."

                Comment


                • #9
                  I origionaly was going to use my 60gig in a removable bay in my carputer. I loaded the os and everything worked fine. I could take it out of the carputer and put it im mmy home pc to update my files. It has taken me some time to get everything ready and I have got alot of new music and started getting some divx. So I decided to take the 100 that had an os on it and worked fine in my home pc and put it into a removable bay and use it in my Carputer because I needed the extra space. Then I would put my 60gig and this other 40gig in my home pc. When I took the 100 out and put it into my carputer it wouldent work. Then When I tried to put the 60 gig in my home pc it wouldent work either. So I was going to put everything back to the origional way and my home pc wouldent even see my 100 gig. I tried putting the jumper every way and nothing. Then to get somthing working I was going to repair the os on the 60 gig and use it to get me online. The 60gig will only work with the xp home cd in the cdrom. I get all of my data that is saved on the drive. So I thought I would do the same thing with the 100 but it dosent work. I get the windows was not shutdown properly screen when I try to start normal, in safe mode, or the last good boot the screen just goes black. I finaly got it to give me a blue screen that said there was some problem with the partmgr.sys. I just want my files off this drive and then I will format and start over. Thanks for all your help.
                  Ok so I am back into it!!

                  Via Epia/Opus/Custom Plexi Case/DVD CdRW Combo/Wireless Keyboard Mouse Combo/IrMan/DS Custom 5.6" Screen/Pioneer Deh-p 825 w/ IpBus/2 Hifonics Generation X Amps 1x1200, 4x60/MA Audio high end and 1 3000 watt MA Synergy Sub in a Custom Fiberglass Box/1f MA Didital Cap/FM Remote Start Keyless Entry/

                  Comment


                  • #10
                    Please define "doesn't work". So you can boot Windows? Can you see the drive in the BIOS?

                    Looks to me like the BIOS settings aren't matching. Try autodetecting the drive, and switching between the three settings choices it gives you (if it gives you these choices).
                    Player: Pentium 166MMX, Amptron 598LMR MB w/onboard Sound, Video, LAN, 10.2 Gig Fujitsu Laptop HD, Arise 865 DC-DC Converter, Lexan Case, Custom Software w/Voice Interface, MS Access Based Playlists
                    Car: 1986 Mazda RX-7 Turbo (highly modded), 1978 RX-7 Beater (Dead, parting out), 2001 Honda Insight
                    "If one more body-kitted, cut-spring-lowered, farty-exhausted Civic revs on me at an intersection, I swear I'm going to get out of my car and cram their ridiculous double-decker aluminium wing firmly up their rump."

                    Comment


                    • #11
                      try setting the hdd to 'cable select' instead of master or slave thats what i use for my removable drive for collage, only way it shows up on their machines, dont have to worry about changing it when i get home either.

                      Comment


                      • #12
                        Your problem is that you can't use that 100 gig drive that already has the OS on it on your carputer. As Skippman said, your computers have to be EXACTLY alike or you will get that blue screen. Now that you have switched out the hard drives and put them back, it seems like you have corrupted the files and possibly the registry. I recommend backing up everything on another computer that works and format all your drives. I had a similar situation occur with hotswapping my removable drive but mine didn't ruin my OS. It just blew out my sound card.

                        So just be careful when swapping that stuff out.

                        Comment


                        • #13
                          Only XP/2K/NT will give you the blue screen problem. Win9x will simply redetect hardware. You will end up with a mess, but it'll run well enough for you to clean out the device manager properly.

                          Really, to switch a 9x drive to another system:
                          -install drive in new system
                          -boot into DOS w/CD-ROM support
                          -copy CAB files if not already there
                          -reboot, go into safe mode
                          -run regedit, delete HKEY_LOCAL_MACHINE\Enum (clears hardware)
                          -reboot
                          -Windows will redetect all hardware. Have drivers handy

                          Works everytime for 9x systems.
                          Player: Pentium 166MMX, Amptron 598LMR MB w/onboard Sound, Video, LAN, 10.2 Gig Fujitsu Laptop HD, Arise 865 DC-DC Converter, Lexan Case, Custom Software w/Voice Interface, MS Access Based Playlists
                          Car: 1986 Mazda RX-7 Turbo (highly modded), 1978 RX-7 Beater (Dead, parting out), 2001 Honda Insight
                          "If one more body-kitted, cut-spring-lowered, farty-exhausted Civic revs on me at an intersection, I swear I'm going to get out of my car and cram their ridiculous double-decker aluminium wing firmly up their rump."

                          Comment

                          Working...
                          X