Announcement

Collapse
No announcement yet.

Very Strange Problem

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Very Strange Problem

    About a month ago, my car computer randomly stopped working. My display would show "No Video Input" even when the motherboard was turned on. I plugged the display into my laptop and it worked fine, so that obviously is not the problem. Next, I thought it was the on board video on my motherboard (Intel D945GCLF), so I sent it out and had it replaced under warranty. Sadly, this did not solve the problem, so my next move was to replace the RAM. A brand new 1gb stick from the local staples also failed to solve the problem. I then realized that the motherboard was not getting passed POST, hard drive was not spinning and a keyboard plugged in via PS2 would not let me toggle the numlock/capslock/scroll lock lights. I then replaced the fuses between the battery and the power supply, the power supply itself (M2-ATX 160W Intelligent DC-DC PSU is the new one) and the car battery, all of which have failed to solve the problem. I am quite desperate now for any input. All help is GREATLY appreciated

    Stephen

    ps - yes I have the 4pin connector plugged into the motherboard from the power supply

  • #2
    First step in PC debugging in to try and eliminate the causes of error.

    You say it wont POST. So take it inside, hook it up to a regular desktop PSU and regular CRT monitor and see if that helps. Since it worked before, I would guess the RAM/CPU/Mobo are compatible so I will skip over that.

    Just because the screen works on the laptop doesnt mean it is fine. A resolution could be blown on the monitor and the carPC is trying to use that. If you dont own a CRT monitor, check craigslist for a free one. Nobody likes them, but they are the BEST monitors for debugging purposes. You can send them any signal in the world, and they will try to display it instead of giving up and going blank.
    Fusion Brain Version 6 Released!
    1.9in x 2.9in -- 47mm x 73mm
    30 Digital Outputs -- Directly drive a relay
    15 Analogue Inputs -- Read sensors like temperature, light, distance, acceleration, and more
    Buy now in the MP3Car.com Store

    Comment


    • #3
      I forgot to mention that, sorry. I have taken the motherboard and attached it to a regular PSU and it worked fine, made it past POST, and displayed on a flatscreen monitor.

      Comment


      • #4
        Ok well right there you eliminated everything but the monitor and the m2atx as being the cause of the problem. Next step would be to bring in the m2atx, and hook it up to your desktop PSU.

        So wall power --> desktop PSU --> m2-atx --> mobo

        Use a jumper on pin 14 of the ATX cable to a ground to "hotwire" the PSU, then attach the m2-atx's constant and ignition wires to the +12v rail of the desktop PSU and ground of the m2 to ground of the desktop. Put the m2 in dumb mode, and see what happens.
        Fusion Brain Version 6 Released!
        1.9in x 2.9in -- 47mm x 73mm
        30 Digital Outputs -- Directly drive a relay
        15 Analogue Inputs -- Read sensors like temperature, light, distance, acceleration, and more
        Buy now in the MP3Car.com Store

        Comment

        Working...
        X