Announcement

Collapse
No announcement yet.

car pc wont boot

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • car pc wont boot

    I have just put together my M10000 and travla c134 car pc ,hooked it up to a CRT and tried to fire it up, fans spin, power light comes on, hdd and cdrom waken up, but nothing happens, no signal to the CRT. I tried a different monitor, discconnecting hdd and cdrom and reseating the RAM all the usual stuff but still nothing?!?! Looks like the motherboard is dead!? help please!

  • #2
    Try different RAM. Does the keyboard lights flash. When it is on can you press num-lock etc. Try removing the BIOS battery or following the instructions on re-setting the BIOS.
    Ford Focus MP3 : www.stevieg.org/carpc Blog Updated 29 January 2009!
    Car PC Status: Complete - Undergoing Software Redevelopment

    Comment


    • #3
      how are you powering it...?

      I had similar problems with my mobo, '
      I had to bring the whole thing inside,
      power it up and it worked,
      then take it back out into my car and all was well,

      maybe just try and check all your power connections
      mobo $130 ; 150wOpus-$200 ; 256mb pc2700 -$10 ; 120gb HDD 7200-$70 ; Lilliput TS 7"-$265 ; USB LAN-Free AR ; Rikaline 6010 GPS-$34 ; ShuttleXpress-$37
      Total = $746....Carputer = Priceless

      Comment


      • #4
        powering it using the supplied ac adapter inside, want it set up first before goin to the car.

        now the ram is 333Mhz ddr ultra low profile, the m10000 states it uses 266ddr, but the place i bought the ram from said it has been tried and tested on this mother board no problems.

        Comment


        • #5
          also no lights on keyboard, tried connectin up a pc speaker i had from an old pc, not even a beep

          Comment


          • #6
            have also disconnected travla case internal psu and external ac adapter and instead used an old pc PSU, same problem, no booting, no beeps, no keyboard lights

            Comment


            • #7
              try a cmos reset (read manual for instructions)

              there is jumper (probably near the batery ) that you need to switch from 1 and 2 to 2 and 3 and then back
              mobo $130 ; 150wOpus-$200 ; 256mb pc2700 -$10 ; 120gb HDD 7200-$70 ; Lilliput TS 7"-$265 ; USB LAN-Free AR ; Rikaline 6010 GPS-$34 ; ShuttleXpress-$37
              Total = $746....Carputer = Priceless

              Comment


              • #8
                yea sorry forgot to mention ive done that too really lookin bad

                Comment


                • #9
                  Does the manual say anything about memory speed selection?
                  Ford Focus MP3 : www.stevieg.org/carpc Blog Updated 29 January 2009!
                  Car PC Status: Complete - Undergoing Software Redevelopment

                  Comment


                  • #10
                    doesnt mention anything about that mate, i thought ther might have been a jumper for that sort of thing, but alas no.

                    Comment


                    • #11
                      Have you tried resetting the BIOS? It sounds awfully like a dead mobo to me.
                      EPoX mATX SocketA w/onboard Geforce4MX / 512MB PC2700 / AthlonXP 1600
                      Lilliput / DVDrom / Opus 150W / WD 3.5" 160GB / SB Audigy NX
                      XP home / Road Runner / iGuidance 4.0

                      Comment


                      • #12
                        yea bios has been reset according to manual, moving jumpers then moving them back.

                        just found out my sisters pc has 266Mhz ddr so im gonna go take that out and try it.

                        Comment


                        • #13
                          ok tried differnt 266mhz ddr RAM and still the exact same problem. not a happy man!

                          Comment


                          • #14
                            I would take it back and get them to change it assuming you didnt zap the board etc
                            Ford Focus MP3 : www.stevieg.org/carpc Blog Updated 29 January 2009!
                            Car PC Status: Complete - Undergoing Software Redevelopment

                            Comment


                            • #15
                              ok i turned it on again there and got long beep/buzz from the onboard speaker it lasted for about 5 seconds. Cant seem to get it to happen again thou.

                              Comment

                              Working...
                              X