Announcement

Collapse
No announcement yet.

PCI Video card not working

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • PCI Video card not working

    I just got a new video card to go in my carputer to be i think this is the MB

    and it dosnt work. the computer wont boot up.

    i know the card works as i tested it in my desk top and it works fine.

    is there somthing about PCI that i dont know about that makes this card incompatable with my old mother board?


    i got this card as i need the TV out, Yes i got a composite screen


    Any usefull input is appreciated
    AMD XP 2000+ 512Mb Ram MB:A-7VM400AM-RZ
    Zenarc 700TSV Netgear USB WiFi GPS Opus 150
    Running Win XP, FP, MM

  • #2
    Requirements:
    Intel® Pentium® 4/III/II/Celeron™, AMD® K6/Duron™/Athlon®/Athlon XP® or compatible with PCI bus 2.2 configuration boards. (3.3V interface only)

    I couldnt get the link to work, but perhaps the board doesnt support the pci 2.2 spec?
    2005 Ford Focus ST

    Comment


    • #3
      Make sure the card is seated correctly. One of the bad things with PCI is you can't lock it down as you can with AGP.
      AMD XP 2600+/512MB RAM/120GB hard drive
      Opus 150W/DVD/GPS/7" Lilliput TS/802.11g/Bluetooth
      Installed.


      -GPSSecure- - GPS Tracking
      -AltTabber2.2.2- - Handy touchscreen utility.

      Comment


      • #4
        it is seated porperly, i have tested it in to old boards and it wont worik in them, but it does work in my newer desktop.

        any one have any idea when pci 2.2 spec came in?

        i think thats likely to be my problem
        AMD XP 2000+ 512Mb Ram MB:A-7VM400AM-RZ
        Zenarc 700TSV Netgear USB WiFi GPS Opus 150
        Running Win XP, FP, MM

        Comment


        • #5
          Originally posted by gospeed.racer
          Requirements:
          Intel® Pentium® 4/III/II/Celeron™, AMD® K6/Duron™/Athlon®/Athlon XP® or compatible with PCI bus 2.2 configuration boards. (3.3V interface only)

          I couldnt get the link to work, but perhaps the board doesnt support the pci 2.2 spec?
          http://216.239.57.104/search?q=cache...+m758lmr&hl=en
          AMD XP 2600+/512MB RAM/120GB hard drive
          Opus 150W/DVD/GPS/7" Lilliput TS/802.11g/Bluetooth
          Installed.


          -GPSSecure- - GPS Tracking
          -AltTabber2.2.2- - Handy touchscreen utility.

          Comment


          • #6
            Did you change the bios to PCI video card before installing the card?
            肚子笑痛了
            S60 Install

            Comment


            • #7
              yep, done that
              AMD XP 2000+ 512Mb Ram MB:A-7VM400AM-RZ
              Zenarc 700TSV Netgear USB WiFi GPS Opus 150
              Running Win XP, FP, MM

              Comment


              • #8
                Looks like to old of a MB then
                肚子笑痛了
                S60 Install

                Comment


                • #9
                  Just emailed the place i got it from, see if they have any sugestions.

                  I didnt know that there were different standards for PCI


                  Im running out of options to a TV out signal for my screen
                  AMD XP 2000+ 512Mb Ram MB:A-7VM400AM-RZ
                  Zenarc 700TSV Netgear USB WiFi GPS Opus 150
                  Running Win XP, FP, MM

                  Comment


                  • #10
                    I found out the same thing with an agp card, went to plug it into a newer mobo, and....grunt, push, tug, yank, wouldnt fit! Seems the old card wont physically fit the new agp connector. Grrr.

                    To bad they didnt do that with the pci express, it would make it painfully obvious that it wanst meant to work if it wont plug in.
                    2005 Ford Focus ST

                    Comment

                    Working...
                    X