Announcement

Collapse
No announcement yet.

tv out on via not working anymore?

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • tv out on via not working anymore?

    hey..
    ive got a via epia V10000 motherboard..
    the tv out was working fine both comp and svid when i had the pc rigged up in my room..

    2day i wired the pc into the car and the tv out isnt working anymore.. i had to put a monitor in the car to see what was going on..
    in the dispaly settins where u gan chose the outputs. the tv option is greyed out.

    why is this doing this to me.. i was so close to finishing

    mick
    View My Blog


    Click for 2GB FREE on-line storage!

  • #2
    I have same problem. For some reason it automatically defaults to the CRT and/or LCD monitor (even after you have change the setting to the TV monitor) when you boot or restart the puter. Good thing I have my own personal "IT" guy, he says you have to update the bios from VIA. Although I have not done it yet cause I just ran into the same problem yesterday. I do know you can download the update from VIA on thier website to correct the bios but, it must be done on a floppy drive (and thats why I haven't done it yet cause I don't have one). I will try to check back to see if you need more help as I will have mine fixed by the weekend.

    Comment


    • #3
      i want mine fixed now

      the LCD option on mine is greyed out also..
      the thing i dont get is it was working fine when i had it all rigged up out of the car.. have u ever had yours to work?

      i was reading some thing on some site about people having trouble running 2 displays at ones.. they said if u unclick the crt option they got the the tv to work.. but i wasnt able to unclick the crt optoion when i was viewing it..
      View My Blog


      Click for 2GB FREE on-line storage!

      Comment


      • #4
        Only think can tell you is in bios set it to default values then set it up again with tv-out then see what happens?

        Sorry iv got a via MII 6000E so its a bit different but if i remember corectly set crt instead of CRT/LCD in the bios

        My memory is a bit fuzzy so im not sure but try default then set it up again
        CarPC Status:
        GPS: 99%
        Hardware: 99%
        Software: 92%
        Case Install: 99.9%
        Dash Install: 100%
        Car Install: 72%

        Comment


        • #5
          yep, I got mine to work testing it with my actual TV but it does defualt back to CRT when I reboot. As far as not being able to click on/off the LCD setting I am really not sure about that as I haven't had a problem with that. However that is irrelavent cause you want the TV out to work assuming you are trying to hook it up to a flip out monitor or such. I have not put mine in my car yet cause I am still setting it up.

          Comment


          • #6
            mine was working everytime on the normal tv.. and was doing crt and tv dual displayt aswell no problems.. untill now.
            would it make a difference if i use comp or svid? on my normal tv i used svid. now im using comp cus i dont have the right cable just yet..

            i've just tried re installing the vga drivers.. and reseting the bios and setting it up again.. but still nothing..

            i might give this bios update a ago.
            how do i know what version ive got..
            ive look on the via website and thee is 103 and 106.
            View My Blog


            Click for 2GB FREE on-line storage!

            Comment


            • #7
              help some one, help
              its driving me insane..
              View My Blog


              Click for 2GB FREE on-line storage!

              Comment


              • #8
                Ok, like I said I had to correct this problem myself and the last thing I said is to update the bios - this is not necessary. Instead all you have to do is go into the bios mode (at start up) then go into ADVANCED CHIP FEATURES and you will see the SELECT DISPLAY DEVICE and change it to CRT/TV. Glad I could help!

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Cardog
                  Ok, like I said I had to correct this problem myself and the last thing I said is to update the bios - this is not necessary. Instead all you have to do is go into the bios mode (at start up) then go into ADVANCED CHIP FEATURES and you will see the SELECT DISPLAY DEVICE and change it to CRT/TV. Glad I could help!
                  I did that on my M10000 and my 7" LCD wasn't working...neither the TV. Very wierd these Epias...
                  Renault Megane...the OEM look

                  The Lost in Europe Ford Escort

                  Comment


                  • #10
                    Have you ever had it working with the LCD in your car?

                    The motherboard needs to see some kind of resistance for it to 'know' a LCD is connected... some small LCD's do not have enough internal resistance and your Epia board will not detect it.

                    I had this problem when I first set mine up. Solution for me was to solder a 75 ohm resistor inline with the cable.

                    This thread that I made sounds like the same problem you're having. HTH

                    http://www.mp3car.com/vbulletin/showthread.php?t=13196
                    G945GLCF2 | 512MB RAM | 160GB HD | Holux GPS w/ Routis | XMPCR w/ TOSLINK mod | Audigy 2 NX | | Xenarc 700TSV |Opus 150W PSU.

                    Comment


                    • #11
                      i got it to work..

                      i used the svideo connection at the back of the mobo then put a svid to compisite converter and used the compisite plug at the back of the tv..
                      it wouldnt work with just svid.. it wouldnt work wth just compiste.. but together they work?
                      View My Blog


                      Click for 2GB FREE on-line storage!

                      Comment


                      • #12
                        The converter may be adding that bit of extra resistance it needs to detect the TV
                        G945GLCF2 | 512MB RAM | 160GB HD | Holux GPS w/ Routis | XMPCR w/ TOSLINK mod | Audigy 2 NX | | Xenarc 700TSV |Opus 150W PSU.

                        Comment


                        • #13
                          it may be.. i still wana get the svid working on it's own.. it will give a little better picture quality..
                          i wonder if they make 75ohm svid cables.
                          i will have to look into this.
                          View My Blog


                          Click for 2GB FREE on-line storage!

                          Comment


                          • #14
                            Whoa, old thread. Anyways. I'm having same problem with tv out. I'm currently working on my second CarPC. My stupid way around the first one was a program called "TV tools". After windows boots up and you hear the "windows startup music" I could activate tv mode with a hotkey <alt><F1>. I really wanted to get away from a huge keyboard so i took one apart and wired up one switch to both ALT and F1 on the circuit board. It looked ugly. Also it sucked for it to not boot up to my lcd screen automaticly.

                            Okay, maybe i was stupid then (like 3 months ago) Even now reading about the 75 ohm termination makes me want to smack myself in the face. I work at a video security manufacturing company "Pelco". I constantly have to work with the 75 ohm termination. Why the hell didn't i think of that.

                            Anyways I will build a quick 75 Ohm adapter and see if that fixes it. Otherwise im going to buy the 8 inch vga touch screen on ebay for $138.00 plus $30.00 shipping. Screw the damn tv out. VGA is better anyways.

                            I'm going on vacation be back in a week to add to this.

                            Edit 8/15/05: I guess I never updated this. The 75 ohm resistor worked.
                            Um, I guess this is where you put something witty.WITTY

                            My Web site, in the design stage. http://home.comcast.net/~cstrachn

                            Modified RRSkinEditor http://www.mp3car.com/vbulletin/showthread.php?t=65723

                            Comment


                            • #15
                              any details on building the adaptor?
                              my TURBO! Altezza!

                              ATEZZA / IS200 3SGE-TURBO 6SPD MANUAL , EPIA 13000, 512 RAM W/LAN , 100GIG , GPS , TOUCH, 3X LCD, FLUSH TOUCHPAD MOUSE, SOUNDBLASTER EXTERNAL

                              Comment

                              Working...
                              X