Announcement

Collapse
No announcement yet.

Intermittent Booting Problem

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Intermittent Booting Problem

    here is a quick run-down ..

    My system has been working almost flawlessly for the last few months.. I love it.. but every now and again.. it would not shutdown .. (I suspect the PSU M1-ATX), and have to be hit by the ahrd power off.

    this last weekend, (seemed after we went down some bumpy roads, but I've done bumpy roads before), it started acting up. when I turn the ignition, it waits 5 sec, then only seems to power the 5v stuff.. my case fans spin, but no drives. HOWEVER, every 3rd try or so it works fine. but not all the time, even if I cut power to the whole thing.

    I'm gonna rip into it today, anyone have anything to look for?. besides loose connections
    Shawn



    Check out my web company Minneapolis Web Designer | MODx Web Design - Himmelberger Design


  • #2
    ok I should have just done my leg work first rather than being lazy ..

    I just knocked some stuff loose .. works great now..
    Shawn



    Check out my web company Minneapolis Web Designer | MODx Web Design - Himmelberger Design

    Comment


    • #3
      I have the identical problem with my mini itx (in a Morex 3688 box) and M1-ATX. Please post what you found to be the problem so I can fix mine. Thanks.
      Compaq Evo D510 e-PC - P4 2.0 - 512M RAM - 120G 3.5 HD - 7" Xenarc 700TSV - DSATX fitted nicely inside the PC case

      Comment


      • #4
        it's has worked 100% shutdown and startup since I fixed the power button conection (2 wires from the M1-ATX PSU)

        basicly it was loose.. I would make sure those are secure.. I'm thinking it was intermittent because I would drive it and reconnect the wires and then disconnect them ..

        I would try giving the board power and useing a screw driver or nail across the PWR SW pins and see if it is consistant there.. if so try using the PSU ..

        to help with a better connection of the pins to the connector I spread the pins apart about 1 MM more than standard so it was a snug fit..

        I hope it helps

        I'm happy now..

        but if I could only get rid of the "ghostly" image from my LCD every 20 boots or so.. (the one with japanese characters)
        Shawn



        Check out my web company Minneapolis Web Designer | MODx Web Design - Himmelberger Design

        Comment


        • #5
          Thanks. It is very possible mine is suffering from the same problem. It has to, because the symptoms are identical to the problem you had, to the last letter! I got a replacement IC for the M1-ATX which I will also put in when I open it up.
          Compaq Evo D510 e-PC - P4 2.0 - 512M RAM - 120G 3.5 HD - 7" Xenarc 700TSV - DSATX fitted nicely inside the PC case

          Comment

          Working...
          X