No announcement yet.

Need a big favor from someone with a VIA EPIA M1000

  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Need a big favor from someone with a VIA EPIA M1000

    heres the deal, i tried to update the bios onmy mainboard it didnt work since there is a problem with the newest bios.

    i contacted via about te issue, they told me to send them the bios chip and they would reflash it. Well i sent it to them, but i dont know how long or if i will get it back.

    What I am in needed of is for someone to write down all the number on there bios chip or even better take a picture of it for me. I found a site that i can buy a new chip from and they will flash it for me, but i need to know all what kind of chip it is.

  • #2
    is this good enough?
    Attached Files


    • #3
      that is perfect, do you know what revision your board is?

      the blue sticker on the pci slot on mine says V300485
      and mine is a rev. B


      • #4
        Mines a little older, but not that old
        Attached Files


        • #5
          well yours is a rev. b as mine is, so i would think that the chip numbers should work.

          Many thanks for the pictures.


          • #6
            no problem


            • #7
              What problems are you having? Did you read the thread at Via Arena?

              I had no video output, but was able to flash back to an older bios blind. If your problem is slow memory, you either need temporary use of a faster dimm, or the new bios chip.

              And I can't believe Via still has that bios for download after all the problems people have had. There is a "new" 1.16 bios linked to in a thread here, which I am now using, working well. Otherwise, get the 1.13 off the Via forums.
              In progress: M10000; Travla c134; Xenarc 700TSV; Hitachi 80GB 2.5"; 256MB ULP; M2-ATX; ITPS; Powermate; iKEY SL-88 KB; Holux GM-210; Audiobahn ADD51T w/ COAX/optical converter; Road Runner; iGuidance 2.1