Announcement

Collapse
No announcement yet.

help with fusion brain

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • help with fusion brain

    i have just recieved my fusion brain v4 +2temp sensors and accelerometer yesterday, and tried to use the configurator to make a simple test program to test my sensors...
    but it turned out to be not so easy as i thought...

    i have been trying to use the Ninja tool to create a config file for MDX, but when i run it, i get some really strange values:


    as you see i get some strange values both for temp sensors and accelerometer..

    so i tried to use a virtual brain instead, but then i got this fail:


    when i click continue, it reads the sensors value fine and i can see the value om the accelerometer changing when i move it...

    what am i doing wrong?

  • #2
    bump?
    anyone can tell me why i get theese values??

    Comment


    • #3
      after studying the temp function i found 2 mistakes....
      my temp function goes like this:

      input_temp
      subtract 4
      multiply by 1000
      divide by 1953

      but after i changed the two values in bold to 0,4 and 19,53 the temperature started to make a bit more sense...
      now i actually can read the temperature, but there is still something wrong cause i get some like 15 digits:


      what am i doing wrong?
      i tried to divide the final value by 1000000 in the temp function, but without luck...

      Comment


      • #4
        Is your computer set up in the US or international?

        Comment


        • #5
          it's a US install but all settings (keyboard and regional) are set to danish..

          Comment


          • #6
            Originally posted by menthos View Post
            it's a US install but all settings (keyboard and regional) are set to danish..
            That's why. PM 2k1Toaster for more info.

            Comment


            • #7
              ok, will try that.... thanks for help

              Comment


              • #8
                still no answer from 2k1Toaster

                Comment


                • #9
                  Originally posted by menthos View Post
                  still no answer from 2k1Toaster
                  He's in the hospital. He'll reply as soon as he can.

                  Comment


                  • #10
                    also, i found this:

                    http://www.mp3car.com/vbulletin/fusi...og-inputs.html

                    Comment


                    • #11
                      ohh well then i got my answer... ^^

                      hope bug will be fixed soon

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by greenman100 View Post
                        He's in the hospital. He'll reply as soon as he can.
                        Nothing serious I hope...send him a Get Well from everyone on the forums.
                        Thanks,

                        Dan

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by Dan2008 View Post
                          Nothing serious I hope...send him a Get Well from everyone on the forums.
                          it's not life-threatening at all from what I understand. he should be back soon.

                          Comment


                          • #14
                            Its because the decimal point vs. comma for separating a number is different. I will have to fix it but easiest is to change regional settings to US/Canada or something.
                            Fusion Brain Version 6 Released!
                            1.9in x 2.9in -- 47mm x 73mm
                            30 Digital Outputs -- Directly drive a relay
                            15 Analogue Inputs -- Read sensors like temperature, light, distance, acceleration, and more
                            Buy now in the MP3Car.com Store

                            Comment


                            • #15
                              well i can live with it for now. but i really hope there will be an update to fix the problem sometime...

                              Comment

                              Working...
                              X