Announcement

Collapse
No announcement yet.

No USB Devices Working Out of the Blue

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • No USB Devices Working Out of the Blue

    I was working on my setup last night.. Had usb wifi, my Lilli touchscreen, and usb thumb drive all working with no problems..

    Tonight I go to work on it some more.. No USB devices are working.

    My usb wifi card has a red light on it instead of green. My usb thumb drive lights up blue for two seconds and then shuts off. The touchscreen doesn't work.

    I have done nothing AFAIK.. Any ideas??

    Thanks
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  • #2
    How long did it work for before it stopped working?

    Could the devices be drawing too much power?
    2004 Mazda3s

    Comment


    • #3
      After much troubleshooting I think it *may* have something to do with a setting in the bios.. Last night I enabled "APIC Mode" thinking it was ACPI.. I'm not sure if that did it or not but I read some google results stating if you change that setting after Windows is already installed you may have problems.

      I'm reinstalling Windows now..
      Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

      Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

      First Vehicle: 2003 Ford Ranger

      Comment


      • #4
        Well reinstalling Windows didn't work. WTH! I just have a hard time believing that the ports got fried..

        Sunday night I had a usb wifi card, usb flash drive, and my lilli touch screen all working with no problems. Last night I plug in only the usb wifi and it didn't work.

        I'm out of ideas...
        Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

        Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

        First Vehicle: 2003 Ford Ranger

        Comment


        • #5
          Have you tried just using one usb device? I'm sure you have but sometimes people can oversee simple problems.
          2004 Mazda3s

          Comment


          • #6
            Put it back in the blue :0
            TruckinMP3
            D201GLY2, DC-DC power, 3.5 inch SATA

            Yes, you should search... and Yes, It has been covered before!

            Read the FAQ!

            Comment


            • #7
              Originally posted by Subwoofer87 View Post
              Have you tried just using one usb device? I'm sure you have but sometimes people can oversee simple problems.
              Yes, I've tried everything I can think of.. Still, no worky
              Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

              Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

              First Vehicle: 2003 Ford Ranger

              Comment

              Working...
              X