Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tried LS-Filter VST crossover...nice!

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tried LS-Filter VST crossover...nice!

    ...I think I might stick with it...
    LS filter has a pair of inputs and no less than 10 outputs. It's 4-way with a pair of full-range pass-thru outputs as well.

    What's also cool is the internal pink noise generator with 2-way alternating option, a bonger, adjustable for frequency as well as an alternating 2-way option, not to mention a spectrum analyzer, which gives you before/after readings and selectable options to see right where your crossovers are at.

    10 crossover slopes are available on each output, as well as a phase inverter and level adjustments...

    I can run just the one filter and control my whole setup, whereas before I need to run two (RubberFilter)...

    Will do some more testing tomorrow!

    Oh, word of warning!!!!!

    The built-in noise generators (pink, bonger, etc) are internal...therefore you have NO volume control
    over the output besides the built in main volume/level slider...this will bypass your Windows volume control!
    Before running this 'live' thru amps, make SURE you have 'External Source' selected on it's control panel.
    BEFORE switching to internal noise generation, MAKE SURE YOU SET THE VOLUME SLIDER TO -60dB!!!!

    I had mine at -20 (thinking that would be sufficiently low) when I turned on the pink noise...
    I had a heart attack, and my neighbors 2 houses down, on either side of me, were made aware that I was messin' with my car stereo in the driveway! lol

    Here is basically how mine is setup right now...


  • #2
    Nice setup I am going to try this in the house. I might have a few questions coming your way.

    Comment


    • #3
      No prob!

      Comment


      • #4
        A few question was a understatement. I built a setup similar to yours but either I can't find the ports or I'm doing something else wrong because no sound is coming from my speakers. Also, how do I get this to play music through it or how to fully high jack anything going to my sound card? I currently only have one soundcard on this computer which is fairly old for a computer. I plan to do a similar setup like yours but not quite as expensive as your two. I wanted to do USB soundcards because of the Amp case I bought http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16829118005 Can I still use 2 of these even though there isn't a port for each output?

        Comment


        • #5
          Originally posted by derek0606 View Post
          A few question was a understatement. I built a setup similar to yours but either I can't find the ports or I'm doing something else wrong because no sound is coming from my speakers. Also, how do I get this to play music through it or how to fully high jack anything going to my sound card? I currently only have one soundcard on this computer which is fairly old for a computer. I plan to do a similar setup like yours but not quite as expensive as your two. I wanted to do USB soundcards because of the Amp case I bought http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16829118005 Can I still use 2 of these even though there isn't a port for each output?
          Firstly, I'd recommend ASIO4All drivers...do you have these installed and setup?
          To simplify things, I use Virtual Audio Cable as my default output device for the player...http://software.muzychenko.net/eng/vac.html
          Secondly, you need to make sure your audio playing device (Windows Media Player, Centrafuse, etc.) is outputing properly...it needs to send the audio stream to VAC.

          Now in AudioMulch, you have to set your INPUT channels to Virtual Audio Cable. This will bring the audio TO AudioMulch without it going thru your sound card/speakers...
          Once that is setup, configure your VST plugins how you like, and then patch it thru to your outputs in AudioMulch...

          If your using a 7.1 card and ASIO4All, then you should see 8 output channels in the Audiomulch setup.
          Stream your outputs to which ever channels you like, and jack-in your speakers to test each output jack...

          You can configure the VU meters in AudioMulch for whatever input and output channels you wish. If your not seeing any input on the VU meter, then something isn't setup right...

          Also, some sound card drivers don't have an issue with this, some do...i.e. your center/sub output might not be discrete thru AudioMulch, or not all channels will be available, etc...
          This might take some trial and error...for example, I'm running XP, and to get my sound cards to work properly in EVERY scenario, I'm actually using 6 month old Vista drivers! Hey, it works!

          Also, my setup is active crossover...for this I configure all my LEFT channels for lowpass, and all my right channels for highpass...
          This seems to be the best way of doing active that I've figured out. Just be careful when it comes time to amping your speakers...you don't want to run lowpass into your tweets accidently!!

          As far as your hardware is concerned, the only way to be sure that you can use 2 soundcards in your system is to test it.

          Both Vista and XP can 'see' and run more than one audio device...
          However, the control panel software that comes with the cards will more likely than not, have problems with 2 cards running.
          Mine can only 'see' one of the cards at a time (always the same one) but I can disable that one in the device manager, then reopen the software and 'see' the other card, then configure it (to use all 8 channels).

          Depending on the driver also, if I disable the wrong card in the device manager (or sometimes run the control panel software with both cards enabled) I'll bet a BSOD or a lockup...

          It's taken me a LOT of testing and configuring to get my setup working properly...
          You may get lucky with your hardware, or it maybe be impossible. The only thing I can tell is is try it and see.

          Maybe test with your onboard audio WITH your USB soundcard, see if they get along together. This will probably work without any problems because the hardware is different.
          Running 2 identical soundcards is when issues will probably arise.

          Comment


          • #6
            what are all the filter under ls fiter?
            Carputer to sell : http://www.mp3car.com/vbulletin/vbcl...?do=ad&id=2684

            Comment


            • #7
              after having configurated all my setting..with audiomulch...where am i suposed to save?
              Carputer to sell : http://www.mp3car.com/vbulletin/vbcl...?do=ad&id=2684

              Comment


              • #8
                Originally posted by summer69guy View Post
                what are all the filter under ls fiter?
                That just a delay filter for each channel...

                Comment


                • #9
                  Originally posted by summer69guy View Post
                  after having configurated all my setting..with audiomulch...where am i suposed to save?
                  File/Save As...

                  Comment


                  • #10
                    oups i asked the same question in pm....:P


                    and where are we suposed to put the saved file?

                    is there a way to put a high pass filter of 20hz on the sub?


                    edit: i knew how to save .lol...but don't know what to do with the saved file :P
                    Carputer to sell : http://www.mp3car.com/vbulletin/vbcl...?do=ad&id=2684

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by summer69guy View Post
                      oups i asked the same question in pm....:P


                      and where are we suposed to put the saved file?

                      is there a way to put a high pass filter of 20hz on the sub?


                      edit: i knew how to save .lol...but don't know what to do with the saved file :P
                      I believe it doesn't matter but you will need to have the file open up when the pc is booted or else you will manually do this everytime you get in your car.

                      Comment


                      • #12
                        i have replaced the original default.amh by ine..wich it also default.amh...

                        and i have put audiomulch in the starup folrder of windows
                        Carputer to sell : http://www.mp3car.com/vbulletin/vbcl...?do=ad&id=2684

                        Comment


                        • #13
                          nothing works
                          Carputer to sell : http://www.mp3car.com/vbulletin/vbcl...?do=ad&id=2684

                          Comment


                          • #14


                            like you can see...sound in...after equalizer...after ls_fiter(crossover)
                            Carputer to sell : http://www.mp3car.com/vbulletin/vbcl...?do=ad&id=2684

                            Comment


                            • #15
                              I never finished my project but I beleive you need LS Filter in order to run a High/Low pass filter. You def. wouldn't want just a high pass on a sub. It would be consumed with tones it can't play and interrupting a nice bass note. You would probably be shooting more towards a low pass or even a low/high combo.

                              Let me install this again and see if I can not get it going again.... I dropped the ball because life slapped me in the face again

                              Comment

                              Working...
                              X