Announcement

Collapse
No announcement yet.

After my car accident

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • After my car accident

    Hi fellows,

    After I had a front end accident with my Honda accord 94 lx (my baby), everything with my alarm start to act weird. Below is a picture of the alarm instillation diagram.

    1st Problem:
    Standard security mode:
    In normal mode, press I for 0.5”. The system will be armed and the doors will be locked with one siren beep and one light flash. The starter kill stands by and the LED* begins flashing. Siren beeping thrice means any door is not properly closed. You shall close the door again. Otherwise, the system will alarm for 30”.
    Now when I press the “I” on my pager all door will be locked, then it gives me the indication that there’s a door still open? I check all doors but they are perfectly closed!
    I checked all the fuses, all the doors sensor or switch all seem to be fine.

    2nd problem:
    ‘* The system comes with only one LED, the one that indicate the car is armed and secured what I did is I got another LED , install both LEDs in my head lights, so at night when I arm my car those 2 LEDs will start flashing all blue and it look nice. It has been working since I got this alarm system 2 years ago no problem at all.
    Now since the accident I put the same LEDs in the new head lights, at first they work just fine, now every other time, when I arm the car one LED will blink and the other will not, I thought it could be that the other one burnt out, then I get lazy not to change it, and just while I was debating to change it, it start to flash I was like WTF, so I though maybe the connection in the wire, but I checked everything is fine?
    N.B: some times one LED will blink but as if there’s no enough Volts or something it look very dim.
    It happen one time I was driving in the freeway and I heard my hazard going off, I actually heard the relay start buzzin like there’s a short some where. But I couldn’t confirm if the lights were flashing or no coz I was alone and it was daylight?

    Now I’m under this system mercy once time it works fine and I’ll go to sleep or I’ll have to be awake al night.
    I did reset the unit thinking oh maybe when I was at the body shop someone disconnect the battery or something. Nothing happen

    If someone Could please help me, I’m thinking it’s a short in the somewhere but I don’t now how to test for it? Please guys any pointers.
    Prompt action and response will be highly appreciated
    Attached Files
    HOnda Accord '94

  • #2
    1st Problem:
    Standard security mode:
    In normal mode, press I for 0.5”. The system will be armed and the doors will be locked with one siren beep and one light flash. The starter kill stands by and the LED* begins flashing. Siren beeping thrice means any door is not properly closed. You shall close the door again. Otherwise, the system will alarm for 30”.
    Now when I press the “I” on my pager all door will be locked, then it gives me the indication that there’s a door still open? I check all doors but they are perfectly closed!
    I checked all the fuses, all the doors sensor or switch all seem to be fine.
    Sounds like a short in the door sensing lead ("Door Wire" on the Schem) or that the wire was possibly cut in the accident. Check the lead and make sure it responds with a Gnd/+12 inpulse based on all doors close and a door open. Do this with a DMM.

    If you see no response, then either a door sensor is broken or you are going to have to trace each lead for a possible short.
    Mark

    Website: http://www.greenpowerenthusiast.com/

    Car'Puter Project
    - Xenarc 700TSV
    - MSI RS482M-IL Mobo + AMD Turion MT-32 (25W)
    - 1x 256MB Corsair XMMS DDR400
    - M2-ATX
    - Belkin 802.11G W-Nic
    - Garmin 15H GPS
    - WinXP SP2 (NLited)

    Comment


    • #3
      to me it sounds like the main ground may be loose or intermitant... something may have been unbolted & not retighted properly.... I would also check the hood pin switch lead to see if that's been messed with.... if the shop didn't know how to put it in valet, or if it came out of valet for some reason the shop may have disconnected the alarm somehow & then not reconnected it right...
      MY NEWEST INSTALL:modded infiniti fx with big screen

      first windows carpc install........my liquid cooled LVDS screen :D

      Comment

      Working...
      X