Announcement

Collapse
No announcement yet.

touchscreen randomly stops working/starts right clicking

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • touchscreen randomly stops working/starts right clicking

    I have a 'super' brand 7" touchscreen lcd, which I believe uses the same controller as a 4 pin xenarc. I'm using tinyxp rev4 and road runner

    Anywho, when Im using the carputer it randomly either stops working or the computer only registers pushes as a right clicks. I can't really tell the difference because it happens when Im using road runner, and in Road Runner right clicks aren't really registered. I've only been able to minimize road runner once when it started (I had another mouse handy), and when I got to the desktop I noticed the pushes were being registered as right clicks.

    This seems to happen randomly. On my 2.5 hour drive back to school yesterday, the touchscreen worked fine the entire time. On my 10 minute drive to the store, it stopped working after a few minutes.

    I can only get it to work correctly if I restart.

    Has anyone run into this problem?

  • #2
    I had this problem before too. My Lilliput touchscreen would work fine most of the time, then would revert to doing the "right click" thing you mentioned. I messed with everything trying to figure it out... It ended up being my wireless USB keyboard somehow making my touchscreen revert to "right clicks". I unhooked the keyboard from my computer and the touchscreen has worked correctly ever since.

    Don't know if you have a keyboard or anything hooked up, but it's something you may want to check...
    1997 Corvette

    Comment


    • #3
      do u have a gps reciever?

      i had this issue when i was using a serial gps reciever.. It would detect it as a mouse, and start clicking everywhere..so i had to disable the "mouse" it created from device manager. then everything worked all good..
      I wish i knew how to do fiberglass work...

      Comment


      • #4
        Originally posted by thefreeauction View Post
        I had this problem before too. My Lilliput touchscreen would work fine most of the time, then would revert to doing the "right click" thing you mentioned. I messed with everything trying to figure it out... It ended up being my wireless USB keyboard somehow making my touchscreen revert to "right clicks". I unhooked the keyboard from my computer and the touchscreen has worked correctly ever since.

        Don't know if you have a keyboard or anything hooked up, but it's something you may want to check...
        I do have one of those tiny PS2 keyboard/thumbboards hooked up, but the touchscreen stops working even with the keyboard disconnected

        Originally posted by theheel View Post
        do u have a gps reciever?

        i had this issue when i was using a serial gps reciever.. It would detect it as a mouse, and start clicking everywhere..so i had to disable the "mouse" it created from device manager. then everything worked all good..
        I do have a serial gps receiver (br355), but it doesnt seem to be clicking everywhere. I'll have to check if I have a 'mouse' from that tomorrow

        Comment


        • #5
          Originally posted by dyne View Post
          I do have a serial gps receiver (br355), but it doesnt seem to be clicking everywhere. I'll have to check if I have a 'mouse' from that tomorrow
          I checked today, and there's no mouse there that shouldn't be. Theres just the USB touchscreen mouse, and HID-compliant mouse that I hacked apart to make a control knob

          Comment


          • #6
            Originally posted by dyne View Post
            and HID-compliant mouse that I hacked apart to make a control knob
            Maybe its the mouse that you hacked apart? Try seeing if everything works with that disconnected.

            Comment


            • #7
              Originally posted by Lethalhamster View Post
              Maybe its the mouse that you hacked apart? Try seeing if everything works with that disconnected.
              the problem started before that mouse was attached

              Comment

              Working...
              X