Announcement

Collapse
No announcement yet.

Another Lilliput issue, Maybe

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Another Lilliput issue, Maybe

    Hi all,

    My lilliput screen keeps turning off after a few seconds of being on.
    I've searched for similar issues , the main ones being the resolution/Hz fix or an on board fuse replacement, but my issue seems a little different

    For about a month my screen would work alright most of the drive (maybe 20mins) then just go black all of a sudden. I thought it might have been a heat issue as being in Australia we are in out summer.. i put a fan on the back which didn't really help

    It slowly goes worse and worse until no I will turn on for about 10 secs then go black, the only way to get it back on is to turn the car off so the pc shuts down then restart, and then i get another 10secs. but unlike the resolution/Hz issue mine sometimes does make it into windows for a few secs..
    I have hooked up a CRT to the carpc and changed the resolution but this didn't do anything.

    Anybody have a similar issue?

    the next thing i am going to try is to wire the screen to the 12v on the pc as its now getting its power from the car.
    View My Blog


    Click for 2GB FREE on-line storage!

  • #2
    also, the PCB all seems fine, nothing looks black, nothing looks cracked. ??
    View My Blog


    Click for 2GB FREE on-line storage!

    Comment


    • #3
      First you may want to try connecting the screen to a wall outlet. That will let you know if it really is a power issue.
      --------------------------
      Software Developed:
      DS-ATX Controller Interface
      Laptop Shutdown Controller

      Considered Projects:
      TPMS Interface
      Bluetooth Handsfree Interface (WIDCOMM/BROADCOMM)

      Comment


      • #4
        Thats what i want to do, but i cant find my lilliput transformer I know its around somewhere, I've seen it recently
        View My Blog


        Click for 2GB FREE on-line storage!

        Comment


        • #5
          Ok I found the AC adapter.
          Its been running for about 10 (without the VGA in) just power so the screen is just white.. it hasn't gone black yet.. I'll leave it for a few more minutes
          View My Blog


          Click for 2GB FREE on-line storage!

          Comment


          • #6
            Ive solved this problem.
            it was the fuse on the PCB but it wasnt the same one that everyone was talking about (Nanafuse?) mine was a PTC Fuse, I replaced it today and it works like a charm now.
            View My Blog


            Click for 2GB FREE on-line storage!

            Comment


            • #7
              I'm having a similar problem but mine only flashes the video signal for a split second, then goes black, the LED stays green (showing it's getting the signal) but the screen shows nothing. If I turn if off with the power button the LED goes red (like it should) but then if I try to turn it back on with the power button the LED just stays red. The only way to get it to come back on is to turn the pc off and on or to unplug the power from the monitor.
              You think it's the same issue as yours?
              Also, what model is yours? Mine is the 889GL 8" widescreen.
              Ashley - http://www.nfspmotorsports.com
              Check out my car club.

              Comment


              • #8
                Ive taken off my button panel so i have no idea what the LED's are doing, did yours get progressively worse over time? I also had to cut the power to the screen before it would turn back on.
                Mines the 629 7"
                have you opened your screen yet?
                View My Blog


                Click for 2GB FREE on-line storage!

                Comment


                • #9
                  No, I havn't opened the case. I had a similar problem with one before and they replaced it but it was out of stock and took about two months to get this one. And they are out of stock now.
                  I'm going to call one of the guys with mp3car and see what they think. But I don't want to wait two more months so if they want me to return it I'm going to get something else. But I would rather this one worked.
                  It was working really well but I didn't use it for about two weeks while I was assembling my carpc's case. As soon as I turned it back on it had the problem. Other than the two week break nothing has changed. I've only ran it off the 12v ac adapter or the 12v rail on my m2-atx.
                  Ashley - http://www.nfspmotorsports.com
                  Check out my car club.

                  Comment


                  • #10
                    Ok, mp3car was closed today and is tomorrow and I'm not sure about the rest of the year. So, can I open my monitor case just to check that fuse without voiding my chances at return?
                    Ashley - http://www.nfspmotorsports.com
                    Check out my car club.

                    Comment


                    • #11
                      BTW, forgot to tell you, the ute looks good. I wish we had more of the cars you guys have over here. We're finally getting the Holden Commodore in the form of the Pontiac G8 but I still like the Holden better. That reminds me, are you getting the new Opel GT in Australia?
                      Ashley - http://www.nfspmotorsports.com
                      Check out my car club.

                      Comment


                      • #12
                        Na i don't think we are getting the Opel GT here.
                        you guys don't have many powerful rear wheel drive cars that are in the Pontiac range to do?
                        have a look at these holden's http://www.hsv.com.au/index.asp HSV is holden's modified brand.
                        View My Blog


                        Click for 2GB FREE on-line storage!

                        Comment


                        • #13
                          Nope, not till we get the G8. They stopped making the Trans-Am in 02. The only RWD Pontiac right now is the Solstice. And it's little, quick and agile, not bit and powerful. We may have to hold out awhile but the TA is supposed to return in 2011: http://forums.nicoclub.com/zerothread/230656
                          I've seen HSV's site but it's been about a year. The new ones look sweet. I would drive any one of them.
                          So do you think I can get away with opening the case or not? I've only had to deal with them on the return of the last LCD, and it stopped working within an hour.
                          Ashley - http://www.nfspmotorsports.com
                          Check out my car club.

                          Comment


                          • #14
                            Ok I'm dumb! I had it hooked to the +5v rail not the +12. It works fine off the 12
                            And to think... all that wasted time and worry.

                            On the bright side I will be fully up and running very soon!
                            Ashley - http://www.nfspmotorsports.com
                            Check out my car club.

                            Comment


                            • #15
                              Where is the PTC Fuse located exactly

                              A pic would be great

                              Thanks

                              Krusty
                              Carputer Project: 95% Complete!!
                              VIA EPIA MII 10000 motherboard | Morex Cubid 3688 Mini-ITX Case | 80Gb 2.5" Seagate Hard Drive | Kingston 512Mb PC2100 DDR Ram | Mini-PS2 USB Keyboard | Microsoft Windows XP SP2 | Lilliput 7" Touchscreen | Rikaline 6010

                              Comment

                              Working...
                              X