Announcement

Collapse
No announcement yet.

EPIA M9000 & TM701 Problem

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • EPIA M9000 & TM701 Problem

    I just hooked up my digitalww screen to the EPIA M9000...

    I show the BIOS post on the digital screen booting....

    Until windows then I get no signal on the LCD...

    On the driver I get the TVout grayed

    Impedance problem?

    Will try to put the latest bios/Driver on my EPIA...


    Anyway the LCD work fine with the mini camera!

    Reversed image feathure is great! Thanks Armen

    EDIT:

    After some research on this board I think v.... where to get it? How to to it...

    Solution: (Thanks netsuo)
    I upraged the EPIA M9000 with the latest BIOS (TV+CRT in the same time)
    I pluged a regular TV on the TVout RCA.
    The option is then enabled and this time I get a propetries BOX!
    So I putted PAL/Composite Output

    And then I get a picture on my TV & my CRT...
    Iremoved my RCA from my Regualr TV => plugged it back to the Digitalww screen and It work...


    Of course I can shutdown the PC reboot.. the LCD work now all the time...cool!
    Epia M9000, lili 7" vga&touch & 2xTM-7002S compo, camera with reversed image, 2.5" 60 GB, 256Mb DDR, Opus 90W, GPS usb... AND MEDIACRUISER of course!

  • #2
    Sorry for this lammer Post

    http://www.mp3car.com/vbulletin/show...+Ohm+RCA+cable

    I'll try a 75 ohm RCA cable...
    Epia M9000, lili 7" vga&touch & 2xTM-7002S compo, camera with reversed image, 2.5" 60 GB, 256Mb DDR, Opus 90W, GPS usb... AND MEDIACRUISER of course!

    Comment


    • #3
      Do you have a monitor hooked to it at the same time?

      I have an EPIA M series, and you cannot do dual display. If you want the TV Out to show you have to disconnect VGA and boot.

      Comment


      • #4
        Still not working....


        I also tried ewith only the tvout and no vga connected => Same result...

        When I go to windows nothing anymore on the LCD...

        I tried the 75 ohm trick...the tvout is enabled but nothing happen when I am in windows...

        Anyway another french member as got a EPIA M + Digitalww screen working! I'll check with him
        Epia M9000, lili 7" vga&touch & 2xTM-7002S compo, camera with reversed image, 2.5" 60 GB, 256Mb DDR, Opus 90W, GPS usb... AND MEDIACRUISER of course!

        Comment


        • #5
          Check the motherboard jumper for S video vs Composite video. I had to move my jumper to display video from the composite port.
          -------
          Play Well
          http://www.robotthoughts.com
          My Car
          My Interface

          Comment


          • #6
            Originally posted by richone
            Check the motherboard jumper for S video vs Composite video. I had to move my jumper to display video from the composite port.
            There is also a jumper to set the rca out between video and digital audio out.

            mike
            91 cadillac sedan deville, winXP, FV25 with Celeron 800, Redant 7" widescreen in dash, Opus DC-DC, Irman, Digital Cable remote(lots of buttons), 120 gig 7200rpm 8meg cache WD hard drive, VI power mobile HD rack, mediaengine

            Comment


            • #7
              Originally posted by Michael Szilagyi
              There is also a jumper to set the rca out between video and digital audio out.

              mike
              That's the same one. It toggles the RCA port between composite and digital audio not s-video and composite...my bad.
              -------
              Play Well
              http://www.robotthoughts.com
              My Car
              My Interface

              Comment


              • #8
                ahh this problem.
                If you want it on the monitor, hook up the monitor only and reset.
                If you want rca-out, then rca plug only (not vga) and then reset.

                Sucks doesnt it.
                Mine needs to be updated.

                Comment


                • #9
                  Fixed....
                  Epia M9000, lili 7" vga&touch & 2xTM-7002S compo, camera with reversed image, 2.5" 60 GB, 256Mb DDR, Opus 90W, GPS usb... AND MEDIACRUISER of course!

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by PTCruiser
                    Fixed....
                    I am glad you got everything working.

                    Armen
                    http://www.digitalww.com

                    Comment


                    • #11
                      Hi Armen,

                      You monitor are so great

                      Picture quality for composite screen is amazing...

                      Thanks for your help of www.divx-car.com member!
                      (a member CruiserLtd wanted his screen ASAP hope you can send it one fast...)

                      Almost every active member had a screen from you! Hope there will more and more euro buyer for you!

                      And the tiny camera with reversed image is cool! (I added a wide angle objective on it)

                      PTcruiser
                      Epia M9000, lili 7" vga&touch & 2xTM-7002S compo, camera with reversed image, 2.5" 60 GB, 256Mb DDR, Opus 90W, GPS usb... AND MEDIACRUISER of course!

                      Comment

                      Working...
                      X