Announcement

Collapse
No announcement yet.

has anyone tried v1.17 bios for M10000 yet? (to get 800x480)

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • has anyone tried v1.17 bios for M10000 yet? (to get 800x480)

    I read it on viaarena.com, there's an unreleased beta version bios for M10000, which supposely support 800x480...

    I don't have the nerve to try it on my carputer, cos incase it doesn't work, taking it out of my car is pain in the ***...

    is there anyone brave enough to test it out?

    http://www.digitalgarage.net/i010t117.zip
    Project:Carputer
    [====================] 100% Completed, done, finished!
    Car: 2003 VW GOL
    Motherboard: VIA M10000
    PSU: ITPS + 12VDCATX + 7.4ah 12V battery
    Monitor: 7' LCD with Video, S-video, and VGA
    GPS: deluo USB

  • #2
    I bet is the same VGA block from the past mods......

    Edit:

    THe key to get it right is in the refresh rate. If this one has more than the default one(60hz) we are in business.
    RexBruMet Skin for FrodoPlayer

    Nissan Aux-in MOD


    Originally posted by bgoodman
    We're an international forum, post in whatever langauge you like.

    Comment


    • #3
      Well looks that is a deferent block after all *clecomb.rom*
      RexBruMet Skin for FrodoPlayer

      Nissan Aux-in MOD


      Originally posted by bgoodman
      We're an international forum, post in whatever langauge you like.

      Comment


      • #4
        Originally posted by thanatos106
        Well looks that is a deferent block after all *clecomb.rom*
        where is that .rom file? inside the .bin?
        Project:Carputer
        [====================] 100% Completed, done, finished!
        Car: 2003 VW GOL
        Motherboard: VIA M10000
        PSU: ITPS + 12VDCATX + 7.4ah 12V battery
        Monitor: 7' LCD with Video, S-video, and VGA
        GPS: deluo USB

        Comment


        • #5
          yes...(.rom as in every single block that make a .bin file) we have a guy that bought a .bin file from VIA and that one + video driver put 800x480 and a bunch of deferent screen resolutions in the list all modes but only at default refresh rate...
          RexBruMet Skin for FrodoPlayer

          Nissan Aux-in MOD


          Originally posted by bgoodman
          We're an international forum, post in whatever langauge you like.

          Comment


          • #6
            so thats for the M1 and not the MII Epia ????

            Comment


            • #7
              Well if the guys with the M1K try it and it work then I can insert the VGA block in the ...35.bin just like we did with the last one.
              RexBruMet Skin for FrodoPlayer

              Nissan Aux-in MOD


              Originally posted by bgoodman
              We're an international forum, post in whatever langauge you like.

              Comment


              • #8
                i willl do it 2 day
                [|||||-----] 95% complete

                Comment


                • #9
                  i did and it work for me
                  [|||||-----] 95% complete

                  Comment


                  • #10
                    what did work?
                    List of front-ends/usefull apps
                    XTroniC | XTroniC Direct

                    Comment


                    • #11
                      Bios

                      Bios works for me got 800x480 now


                      Jman

                      Comment


                      • #12
                        what about refresh rate??? hope it's more than 60hz...?

                        Comment


                        • #13
                          Is this the same unreleased BIOS as discussed in this thread a while back? I'm guessing probably.

                          I couldn't lock on to 800x480,, only 60hz refresh was available. I'll try this out, but I'm not optimistic.
                          In progress: M10000; Travla c134; Xenarc 700TSV; Hitachi 80GB 2.5"; 256MB ULP; M2-ATX; ITPS; Powermate; iKEY SL-88 KB; Holux GM-210; Audiobahn ADD51T w/ COAX/optical converter; Road Runner; iGuidance 2.1

                          Comment


                          • #14
                            Oh please people, be clear!

                            Do you have:

                            - 800*480 resolution (NOT 848*480!!!)
                            - @something else than 60Hz
                            - your lilliput/xenarc/whatever native 800*480 screen (so no crt!) locking and recognizing this resolution

                            If not, please tell so too, so i'm not waiting for answers that'll never come (and a lot of athers with me).

                            Thanks!
                            List of front-ends/usefull apps
                            XTroniC | XTroniC Direct

                            Comment


                            • #15
                              I tried this a while back and I couldn't get it to work. It wasn't even clear to me which driver version i needed to use. Using the latest drivers didn't provide an 800x480 setting using the drivers supplied with the 1.16 modified bios didn't work for me either. The only time I've seen 1:1 pixel mapping is when I set the resolution to [email protected], the result is an 800x480 lock but I'm missing the bottom of the screen... so... please post details!!!
                              Carputer installed!!!
                              Nlited XP+Minlogon, EpiaM10k, 512mb, Seagate 40 gig 2.5" HD, FM Dlink usb radio, DWL122 USB Wifi, XMD1000 tuner, PT5071 6 amp regulator, Xenarc 700TSV, and 1 ikea key box.

                              Comment

                              Working...
                              X