Announcement

Collapse
No announcement yet.

No Display Prior to Windows on lilliput

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • No Display Prior to Windows on lilliput

    Hey, I've done a on this...but didn't find a whole lot.

    When I turn on my car and the puter turns on, my lilli shows the Motherboard "splash" screen (or whatever you call it) but nothing else until the windows "splash" screen comes up while windows is loading.

    Which isn't a problem, until there's a problem with boot up, I can't see what the problem is on my lilli. I have to lug my desktop monitor out to my car and plug it in just to find that it is asking if I want to "delete restoration data and restart computer" or some nonsense like that.

    My question is, how do I get my lilli to show all the boot up processes? Is there a setting in the bios or anything?
    Anybody else had this problem?

    Oh... I have an epia m10000.
    [********--] About 90%
    Done for the most part. Except tweaking the software.
    '96 Ford Exploror, m100000, 7" lilliput molded into dash, mini ps2 keyboard from gaming store, Windows XP, Frodo.

  • #2
    me too, and my friend odoylerules.
    when the logo screen ends, the screen flashes until splash screen
    My OLD carputer page
    My NEW carPC



    Via Epia M10000, 512 PC2100, Opus 150, 8" lilly touch, 320 GB 7200 WD Caviar

    Comment


    • #3
      IIRC its something to do with the Screen options in the BIOS.
      Change it to an 800x600 LCD + CRT
      and try again
      My Nissan 200SX @ Silverstone
      NOW SADLY WRITTEN OFF!

      My Car's spec list + pics

      Stealth CarPC fab'ing...

      Comment


      • #4
        Love the avatar, do you have two jags??
        "This bloke said to me you haven't got a clue about the damage the soap bar can do to you,
        I tried to see things from his point of view but I couldn't fit my head up his arsehole too."

        Comment


        • #5
          turn off the 'display logo' options in the bios and youll see the normal post data you get with most other machines

          Comment


          • #6
            You won't see anything as the mobo is outputting the display at too high or low a refresh rate, hence over range message.

            Only thing that will sort this is fiddling with the display settings in BIOS. Nothing to do with logo's or POST screens...
            My Nissan 200SX @ Silverstone
            NOW SADLY WRITTEN OFF!

            My Car's spec list + pics

            Stealth CarPC fab'ing...

            Comment


            • #7
              Originally posted by Cravex7
              Love the avatar, do you have two jags??

              I share the same first name with him thats all. I just liked the pic.

              No, I wish I could afford one!


              I involentarily give most of my wonga to the theiving bastard UK government
              My Nissan 200SX @ Silverstone
              NOW SADLY WRITTEN OFF!

              My Car's spec list + pics

              Stealth CarPC fab'ing...

              Comment


              • #8
                Originally posted by Tuned Vitesse
                You won't see anything as the mobo is outputting the display at too high or low a refresh rate, hence over range message.

                Only thing that will sort this is fiddling with the display settings in BIOS. Nothing to do with logo's or POST screens...
                que?

                I didnt see him say out of range message - he said mobo splash to windows splash, the only mobo splash I can think of on the 10k is the logo. Yeah mess with resolution or refresh if its out of range...

                anyway, what car did you get now?

                Comment


                • #9
                  no...it's not over range. It just flashes until windows starts up. I'll mess around with a few of these things ya'll mentioned and let you know the results.
                  [********--] About 90%
                  Done for the most part. Except tweaking the software.
                  '96 Ford Exploror, m100000, 7" lilliput molded into dash, mini ps2 keyboard from gaming store, Windows XP, Frodo.

                  Comment


                  • #10
                    I had the same problem but I was loading the system off a laptop when I had the Lilliput so it was never a problem.

                    Comment


                    • #11
                      involentarily give most of my wonga to the theiving bastard UK government
                      Lol but unfortunately true, especially with fuel now rising to over 1 a litre in some places!
                      "This bloke said to me you haven't got a clue about the damage the soap bar can do to you,
                      I tried to see things from his point of view but I couldn't fit my head up his arsehole too."

                      Comment

                      Working...
                      X