Announcement

Collapse
No announcement yet.

Lilliput 629 image problem

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Lilliput 629 image problem

    Hello

    I have a brand new 629 lilliput from mp3car.com and i hooked it saterday up in my car and it worked (except touchscreen that's a problem for later) but when i leave the house on sunday the screen stays black and when i press the red powerbutton nothing happens but after a while the power button turns green and then red and so on. After a while a pinching and trying i got my windows screen back
    Now this morning i have the some problem computer works ok but no screen and the power button goes from red to green and so on

    Anyone any idea ?

  • #2
    first,
    how are you powering this unit? direct from the car? or from your carpc's power controller?

    second, I have found that the cable connection to my 629 is very fragile and prone to interference unless I hold the cable extremely tight. - I am using a typical 9pin din extention cable for my screen. - the stock connector comes with a very tough looking screw together type locking mechanism, which is useless when you are using an extention cable unfortunately. I am planning on heating up the garage and doing a solder job on it so permamently affix the extention cable to the units stock cables, and that should cure my 'fuzzy screen' problem.

    but back to your question: check your cables, verify the proper power is getting to the unit, and since you have a liliput, you also have the "indoors" power adapter, why not bring it inside and power it up there? then at least you will be able to tell if the unit is faulty or if it is just your cabling..
    .______
    / '__|__\____ VW CarPC project
    \(o)_____(o)/ Full Spead Ahead!
    Props to my Sponsor, Summit Adventure Systems Mobile Climbing Walls
    www.summitadventuresystems.com

    Comment


    • #3
      yes i powered my screen of my opus 120w both ground and 12v Line and i'm using a high quality vga extension cable of 5 meter. I sended a mail to mp3car.com and they said the problem was the VGA signal so again the connector. I'm gonna take everything out of the car and set it up again. I can't use the lilliput indoors because the power adaptor is american and I'm in europe so we have a different electric system.

      So i'm gonna try again and let's hope it works

      Comment


      • #4
        Originally posted by AngryMan
        I have found that the cable connection to my 629 is very fragile and prone to interference unless I hold the cable extremely tight.
        I had the same issue. Check on that for sure.
        2003 Durango Install
        2003 Matrix Install
        2004 Escalade Install

        Comment


        • #5
          I took some time today and spliced in a 9 foot extention cord.
          Im convinced that there is a reason they put that "screw together joint" in there. which would explain why my image was so blurry all the time.
          but anyway, I chopped the cords, cut up a ton of shrink tubing and soldered all the wires together one at a time. (on each end)

          it works!!!
          but I still cant do 800x480..that would be pretty sweet.
          .______
          / '__|__\____ VW CarPC project
          \(o)_____(o)/ Full Spead Ahead!
          Props to my Sponsor, Summit Adventure Systems Mobile Climbing Walls
          www.summitadventuresystems.com

          Comment

          Working...
          X