Announcement

Collapse
No announcement yet.

XP Install Problems !

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • XP Install Problems !

    Hey,

    First of all - thanks for this great site, hope i can use it in the future.

    Now to the problem:
    I bought a EPIA M10000n Board, and installed it with a 80gb Seagate IDE 3.5" disk. I also installed a CD-ROM drive (not slim, for test purposes) and hooked up my normal LCD panel and mouse + keyboard.

    Then i booted up on my Xp Professional cd-rom, started installing XP, formatted the disk and got into the more nicer looking xp-install-progess program. The one with the nice "advices" on the right, and a installbar on the left.

    Right about 35mins left, and it saying: "installing devices" the installer hangs and pops up a screen saying:

    The file "VIAAGP.SYS" is needed by the Windows File Cabinet. Please... blabla!

    What the hell ? how do i get this thing away. I never seen that before. Im using a Windows XP Professional (not sp2) install disk.

  • #2
    Happen to me and it end been a Bad cd.

    edit:

    to explain better is that the cd was crack of someting and the info need it to for the VIAAGP.SYS was no found in it.
    I guess you using the default hardware and settings right??


    my .2 cents (could be something else)

    Good luck...... we are here 24/7 for you
    RexBruMet Skin for FrodoPlayer

    Nissan Aux-in MOD


    Originally posted by bgoodman
    We're an international forum, post in whatever langauge you like.

    Comment


    • #3
      hmmm! i have a Windows XP Home SP1a disk from my latest pc-buy! Maybe ill try that, and get back here to tell you if it worked or not

      Comment


      • #4
        I just figured out what the hell was wrong! I just took another CD-ROM drive, and exchanged the other one... Using the same CD-ROM it suddenly worked! Well, thanks atleast for getting me to think non-standard ;-)

        Comment


        • #5
          I overview that 'cause i thought that you took the test unit from you working PC.

          Glad it works well now
          RexBruMet Skin for FrodoPlayer

          Nissan Aux-in MOD


          Originally posted by bgoodman
          We're an international forum, post in whatever langauge you like.

          Comment


          • #6
            Anytime a driver is needed in the windows setup just hit cancel. After installing XP you always go get the lastest drivers anyways, right?
            99 ram 5.9 turbo
            P4 2.0, MicroATX, Audigy2nx, Monster Cable / Alpine.
            Coming soon: Indash motorized, 5.1, dvdrw, gps, bluetooth, wifi, and more!

            Comment


            • #7
              Originally posted by TimW
              Anytime a driver is needed in the windows setup just hit cancel. After installing XP you always go get the lastest drivers anyways, right?

              Nope... no always.
              I have people that have machines from overseas and belive me NO WAY TO GET THE RIGHT DRIVERS!! so you have to work with the generic ones from MS.
              RexBruMet Skin for FrodoPlayer

              Nissan Aux-in MOD


              Originally posted by bgoodman
              We're an international forum, post in whatever langauge you like.

              Comment

              Working...
              X