Announcement

Collapse
No announcement yet.

m3-atx not resuming when the car is on

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • m3-atx not resuming when the car is on

    my m3atx does not automatically turn my computer on when i turn the ignition on. It goes into sleep mode if i power off the car but it doesnt come back on after the hardoff. right now i have it in p0 mode. where delay off is 5sec and hardoff is 8hours. any help will be appreciated. thanks

  • #2
    bumppp

    Comment


    • #3
      The standard P0 mode is just a normal power supply mode where it powers off when you power off the ignition and powers back on with the ignition BUT there is no pulse sent to the motherboard for on/off control.
      None of the standard selections P1 - P4 have the 5sec/8hrs you mention so have you used a serial cable to program a special setting and should be using P4 mode ?
      VIA Pico ITX, M2-ATX clone, 7" Seform 800x480 LCD Touchscreen, Dual 2x75WRMS Mini Amps, IDE-CF & SATA-CF adapters, 8GB (Sys) & 32GB (MP3s) CF, ELMscan5USB, Slot-load DVD, Craig Brass DAB+/FM USB module, Odyssey Navigator
      Build 90% Apps 50% Install 10%

      Comment


      • #4
        i havent been using p0 mode. and yes i have the serial cable and i reprogram p1 to be 5sec off, then 8h hardoff. but after the 8hr period, the ignition wouldnt turn the pc back on. it just turns it on for a sec or two then shuts off. im getting the same problem when i reset the m3 back to factory settings.

        Comment


        • #5
          OK, I mentioned P0 mode because in your initial post that is the mode you mentioned you were operating it in.

          Now regarding your latest information, it sounds like you might not have your remote turn-on wires connected to the correct pins of the header.
          What are your connections to the header and which pins do you have the jumper on ?
          VIA Pico ITX, M2-ATX clone, 7" Seform 800x480 LCD Touchscreen, Dual 2x75WRMS Mini Amps, IDE-CF & SATA-CF adapters, 8GB (Sys) & 32GB (MP3s) CF, ELMscan5USB, Slot-load DVD, Craig Brass DAB+/FM USB module, Odyssey Navigator
          Build 90% Apps 50% Install 10%

          Comment


          • #6
            I have the turn on wire on the right header because I tap that same line for a push button.

            Comment


            • #7
              What motherboard are you using ?
              Have you read through the following thread ?
              http://www.mp3car.com/power-supplies...er-supply.html
              VIA Pico ITX, M2-ATX clone, 7" Seform 800x480 LCD Touchscreen, Dual 2x75WRMS Mini Amps, IDE-CF & SATA-CF adapters, 8GB (Sys) & 32GB (MP3s) CF, ELMscan5USB, Slot-load DVD, Craig Brass DAB+/FM USB module, Odyssey Navigator
              Build 90% Apps 50% Install 10%

              Comment


              • #8
                The intel d525mw micro itx. And I'll like to thanks in advance for helping me

                Comment


                • #9
                  Did a google search for "m3-atx not restart after hardoff"
                  and found the following suggestion from another site

                  M2-ATX/M3-ATX Autostart does not work with Intel D425KT, D525MW
                  Change in BIOS power section the action "after power failure" to "stay on".

                  Give that a try
                  VIA Pico ITX, M2-ATX clone, 7" Seform 800x480 LCD Touchscreen, Dual 2x75WRMS Mini Amps, IDE-CF & SATA-CF adapters, 8GB (Sys) & 32GB (MP3s) CF, ELMscan5USB, Slot-load DVD, Craig Brass DAB+/FM USB module, Odyssey Navigator
                  Build 90% Apps 50% Install 10%

                  Comment


                  • #10
                    THANKS!!!! revheadkev. IT WORKS NOW!

                    i usually google everything but i didnt this topic because i didnt see it in mp3car forum so i didnt think the general public would knnow much about it. now my computer resumes from a hard off when ignition is applied.

                    once again THANK YOU!!!!!

                    Comment


                    • #11
                      Glad to help.
                      Just make sure the m3-atx still issues the signal to go into sleep when the ignition gets turned off otherwise there might be something wrong with it.
                      VIA Pico ITX, M2-ATX clone, 7" Seform 800x480 LCD Touchscreen, Dual 2x75WRMS Mini Amps, IDE-CF & SATA-CF adapters, 8GB (Sys) & 32GB (MP3s) CF, ELMscan5USB, Slot-load DVD, Craig Brass DAB+/FM USB module, Odyssey Navigator
                      Build 90% Apps 50% Install 10%

                      Comment

                      Working...
                      X