Announcement

Collapse
No announcement yet.

Directed HD Radio Antenna?

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Directed HD Radio Antenna?

    I have a 2007 STi which has an antenna embedded in the rear window.
    I use centrafuse as my FE...

    I get horrible reception? DO i need to use another antenna?
    I am considering buying a cheapie antenna, pulling the rear window plug and mounting it inside the rear trunk lid.

    are embedded antennas not good with HD radio?

    thoughts?

  • #2
    I am beginning to have a few suspicions regarding embedded window antennas. In my G35 I have an antenna amplifier. This is switched. So if you install an aftermarket radio and not hook the amplifier up to the ignition circuit from the new radio, it will never power on. I also suspect that it is very possible that if you turn the factory head unit to a different function, such as CD or Satellite radio, it very well my turn off the antenna amplifier since it is not in use. Both of these situations would make using the factory embedded antenna unsuitable for anything but the factory radio. Don't know if this is the case with all embedded antennas, but just my 2 cents.
    CAR: 2007 G35 Sport Coupe 5AT
    HARDWARE: Dell D630 w/ dock, internal 80G HD, internal 320G HD, Verizon Wireless Card, iBlue GM-2 GPS w/iGuidance, OBDPros w/DashCommand, Visteon HD Radio w/ Home Made Cable, Current Version of RR w/ DFX Skin. My Install.

    Comment


    • #3
      I have a Visteon HD Radio in my 1999 Grand Marquis, which also has an embedded antenna in the rear window. I have great reception in CF, RR, and using the app included with Mitch's drivers. Have you tried using a different Motorola antenna cable from the HD unit to your antenna?
      1999 Mercury Grand Marquis GS with: ASRock E350M1 w/4GB RAM, 80GB Intel SSD, Opus DCX3.120, Visteon HD Radio + HDR-USB, PL-18N wifi, OBDLink Scan Tool, BTA6210 BT, BU-353, Win 7 Ultimate, CF 4.0, Alpine MRP-F240 + MRP-T220, RF Punch 1572s, Kicker 8" Comp.

      Comment


      • #4
        1st question is are you powering the antenna amplifier...
        -Thanks
        Mitch
        www.rush2112.net

        "Did you test it in carwings??"

        Sun, Come shine my way
        May healing waters bury all my pain
        Wind, Carry me home
        The fabric of reality is tearing apart
        The piece of me that died
        Will return To live again

        Comment


        • #5
          What mitch said - you have to power the antenna signal amplifier. I have an 04 WRX and my reception using the stock/glass antenna is great.

          Comment


          • #6
            You can connect Pin 10 to Pin 14 and you'll have power without an issue - http://ae64.com/WRX-pinout.htm

            get one of these if you don't have one already and make it easy on yourself

            Comment


            • #7
              Originally posted by mitchjs View Post
              1st question is are you powering the antenna amplifier...
              glad you asked that, I dont exactly know.

              I hooked up the antenna in to the Directed HD box directly...
              I powered the Directed HD box red and yellow wires to 12V constant and grounded it.

              i ran the RCA to 1/8 jack to my mac mini aux input

              and ran the Mitch serial to usb cable to my mac...


              Control is not an issue, and i do hear static and the stations coming in crappy..

              am i missing a connection or soemthing? powering the antenna amp? not sure.

              Comment


              • #8
                all glass antennas are amplified
                90% of todays car antennas are amplifed
                they need to powered on!
                well.. when you figure out that part... i bet it works!
                -Thanks
                Mitch
                www.rush2112.net

                "Did you test it in carwings??"

                Sun, Come shine my way
                May healing waters bury all my pain
                Wind, Carry me home
                The fabric of reality is tearing apart
                The piece of me that died
                Will return To live again

                Comment


                • #9
                  Originally posted by mitchjs View Post
                  all glass antennas are amplified
                  90% of todays car antennas are amplifed
                  they need to powered on!
                  well.. when you figure out that part... i bet it works!
                  so is the antenna NOT amplfied by plugging it into the Directed HD radio antenna in?

                  the Directed HD radio is fed power....does that not power/amplify it?

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by MachinasDei View Post
                    so is the antenna NOT amplfied by plugging it into the Directed HD radio antenna in?

                    the Directed HD radio is fed power....does that not power/amplify it?
                    I found a pretty damn good thread, but i'm still a little confused about how to hook up my antenna booster power.

                    http://forums.nasioc.com/forums/showthread.php?t=464212

                    So i'm thinking of cutting the white wire out of the harness and powering it to a 12v connection?
                    or do you guys think it'll work if i tap it off the same Directed HD radio power connections;
                    red wire, yellow wire, or both.

                    whacha think?

                    Comment


                    • #11
                      Did you not see my 2 posts? I told you exactly how to power your antenna amplifier...

                      Originally posted by darroj View Post
                      You can connect Pin 10 to Pin 14 and you'll have power without an issue - http://ae64.com/WRX-pinout.htm

                      get one of these if you don't have one already and make it easy on yourself

                      Comment


                      • #12
                        yep i see it now, must of overlooked it.
                        I will give it a try today.

                        I do not need the harness, cant use it with my carputer setup, but thanks.

                        Thank you for your input.

                        Comment


                        • #13
                          ok, so it worked.

                          I connected pin 10 to 14 and it came right up.

                          just need to figure out how to get to the HD sub channels now from within Centrafuse....

                          Comment


                          • #14
                            Hooray! Glad it fixed your issue. Not sure what you mean about the HD sub channels though...

                            Comment


                            • #15
                              In RR you get to subchannels using a sub 1, sub 2 or sub 3 button in the hd skin. Using the PC version of the HD controller, you hit the select button in the middle of the arrows. Hope this helps leads you to finding the answer for Centrafuse.
                              CAR: 2007 G35 Sport Coupe 5AT
                              HARDWARE: Dell D630 w/ dock, internal 80G HD, internal 320G HD, Verizon Wireless Card, iBlue GM-2 GPS w/iGuidance, OBDPros w/DashCommand, Visteon HD Radio w/ Home Made Cable, Current Version of RR w/ DFX Skin. My Install.

                              Comment

                              Working...
                              X