Announcement

Collapse
No announcement yet.

MappPoint 2006 "not available" error

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • MappPoint 2006 "not available" error

    Hello,

    Just installed the new 1.12 and love it! I was excited to see that MapPoint 2006 was now an option for navigation (as I already own that). I installed MapPoint, selected the MapPoint engine in CF, then rebooted. The problem is that whenever I try to select Navigation in CF, I get a message that says it is unavailable. Do I need to do anything else to make it work?
    Via EPIA M1000
    M2-ATX Power Supply
    Win XP Pro SP2
    512 MB RAM
    60GB Hard Drive
    Xenarc 7" Touchscreen
    MP3Car Bluetooth Dongle
    Netgear USB 802.11G WiFi Dongle
    XMPC USB XM Satellite

  • #2
    I will look into what is causing this error...

    I made the MapPoint source code available to everyone in the SDK examples download...

    This is to show users how to use the new features of the SDK to add new navigation engines...

    I plan to do more work on the MapPoint engine, but it should be loading...

    Make sure MapPoint is selected as the engine in Settings and it should load...

    david
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

    Comment


    • #3
      I have the same problem David, I posted up an error log in the main thread:

      http://www.mp3car.com/vbulletin/1055153-post22.html
      :: Mark

      Comment


      • #4
        Getting the same error here.

        It says "Not Available" both when I save the settings and when I try to launch the navigation from the main menu.
        2002 Grand Am progress :
        [] - 80%
        ...complete setup, but still need to make the install cleaner

        Comment


        • #5
          David,
          Do we need to move any of the MapPoint folders into the Centrafuse directory?
          2002 Grand Am progress :
          [] - 80%
          ...complete setup, but still need to make the install cleaner

          Comment


          • #6
            Originally posted by mercury7 View Post
            David,
            Do we need to move any of the MapPoint folders into the Centrafuse directory?
            You should not have too...

            I will look at this in the morning and see if I can post a new MapPoint.dll to see if we can get the plugin loading...

            It loads fine on my system, but I have both MapPoint NA and Europe installed... It could be some of my map version detection code causing an issue when Europe is not installed...

            I will uninstall it and see if I can reproduce the issue, fix it, and post an update...

            david
            __________________
            CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
            01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
            M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

            Comment


            • #7
              RE: Mappoint

              This may not be relevant, and didn't solve my issue, but most Microsoft applications force you to open the application once and go through the EULA and activation / registration screens before you can use the API. This is also true of Office. Good thing to remember to do regardless, especially if you've just installed MapPoint.

              Comment


              • #8
                Originally posted by GaryJohnson View Post
                This may not be relevant, and didn't solve my issue, but most Microsoft applications force you to open the application once and go through the EULA and activation / registration screens before you can use the API. This is also true of Office. Good thing to remember to do regardless, especially if you've just installed MapPoint.
                Yeah... good point, but not the problem at least in my case. I've been using MapPoint through the CFMapPoint plugin for a while now.
                :: Mark

                Comment


                • #9
                  Originally posted by GaryJohnson View Post
                  This may not be relevant, and didn't solve my issue, but most Microsoft applications force you to open the application once and go through the EULA and activation / registration screens before you can use the API. This is also true of Office. Good thing to remember to do regardless, especially if you've just installed MapPoint.
                  Yeah, I had thought of that too, but it wasn't the issue with me either.
                  Via EPIA M1000
                  M2-ATX Power Supply
                  Win XP Pro SP2
                  512 MB RAM
                  60GB Hard Drive
                  Xenarc 7" Touchscreen
                  MP3Car Bluetooth Dongle
                  Netgear USB 802.11G WiFi Dongle
                  XMPC USB XM Satellite

                  Comment


                  • #10
                    I'm getting this error too. Any update on this?

                    Comment


                    • #11
                      working on it... I was moving yesterday and today...

                      I plan to wrap up my first update tomorrow with a few initial fixes including this one for sure...

                      It was a error in the map detection code... It is failing to check if you have Europe and NA... If you install both it will work now, but I will get this fixed asap and update...

                      david
                      __________________
                      CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
                      01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
                      M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

                      Comment


                      • #12
                        MapPoint Error

                        Installed MapPoint Europe 2006, and everything works peachy. Being able to use MapPoint in CF is a killer feature for me. I'll be playing around with this a lot in the next coming weeks.
                        Thanks for the workaround!

                        Comment


                        • #13
                          I think I found a solution, it fixed mine
                          open the config.xml in notepad and change europe to false and then close and save, it work for me

                          sorry forgot to say that it's the config.xml in plugins/mappoint folder

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by benetton View Post
                            I think I found a solution, it fixed mine
                            open the config.xml in notepad and change europe to false and then close and save, it work for me

                            sorry forgot to say that it's the config.xml in plugins/mappoint folder
                            CONFIRMED!

                            WOOHOO!
                            :: Mark

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by midiwall View Post
                              CONFIRMED!

                              WOOHOO!
                              Worked for me too, though I have noticed a few things.

                              #1 - The GPS Info indicates 0 sats locked, and fails to show speed.

                              #2 - When I exit Centrafuse, I get some message asking if I want to save map info???

                              #3 - The map screen seems to pulsate constantly (the street names and labels disappear and reappear constantly). This may just be the screen refreshing, but it is very pronounced and appears much smoother if using the map in Mappoint.

                              #4 - GPS map does not switch to night mode when the skin changes to night mode (I must switch skins manually)
                              Via EPIA M1000
                              M2-ATX Power Supply
                              Win XP Pro SP2
                              512 MB RAM
                              60GB Hard Drive
                              Xenarc 7" Touchscreen
                              MP3Car Bluetooth Dongle
                              Netgear USB 802.11G WiFi Dongle
                              XMPC USB XM Satellite

                              Comment

                              Working...
                              X