Announcement

Collapse
No announcement yet.

Bunch of problems with CF2 RC2 - mainly that many options are missing from Settings

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Bunch of problems with CF2 RC2 - mainly that many options are missing from Settings

    I'm new to CF and just installed 2.0 RC2 as a fresh install on my Infill G4.

    I'm having a lot of problems with it, such as:

    - Time display constantly fluctuates on FLAC songs (looks worse when it is set to show remaining time). Works fine in WMP and Winamp.

    - My Bluetooth phone paired and shows as the default BT device, but I can't get any communication between my phone and CF (can't get phonebook or make calls, etc...).

    - Can't put it into sleep from the exit menu. When I try it just gets into a bad state (I can click on buttons but nothing really happens... once after about 5 minutes the exit menu closed but I think I still had to End Task on CF).

    - No screen tilt (or is there a different method than with SD, where you press at the top/bottom of the screen?).



    But my biggest problem is that after going through the initial setup, I only have a small subset of the available options when I go into Settings. I have each of the Settings categories, but each category is missing things. For instance, I chose the wrong Radio sound card settings first, but now the Radio options are limited to the AM/FM "enhanced" options and I think one other option. I'd say over 50% of the individual options are missing. Putting it into "the advanced options" mode by holding down the + button does NOT help.


    Does anyone have any ideas on this Settings issue?

  • #2
    centrafuse.exe -advsettings

    Comment


    • #3
      Originally posted by jhanson999 View Post
      centrafuse.exe -advsettings

      Isn't that the same as holding down the + button in the Settings window? That shows me a couple of extra categories, but does not bring back the missing options within the categories.

      Comment


      • #4
        Have you looked under "Graphics".
        ISTR David writing something about that in the release notes.

        Comment


        • #5
          the -advsettings will enable advanced settings always, but holding down "+" for 6 seconds will enter advanced settings while running...

          we have moved more settings from advanced into basic in RC3, but the idea is many settings you only set once and you don't want any to easily be able to change them that get into your car such as device settings, COM port settings, etc...

          the Tilt issue has been fixed and will be in RC3 coming soon...

          david
          __________________
          CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
          01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
          M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

          Comment


          • #6
            Strange... today I get the missing options when I hold the + button down (and also with -advsettings, though I hadn't tried that earlier).

            I still can't get the Radio to work though. Since I have an Infill G4, I choose "None" for the input/output sound card options, and Infill as the main device. But I get no audio from the radio. I'm using a USB soundcard (Turtle Beach Audio Advantage) instead of the onboard soundcard (argh!!! if only Infill had used pre-out cables.. that alone has cost me hundreds of dollars and many hours of wasted time), and I know the Streetdeck guys had some trouble getting that configuration working.

            Thanks.

            Comment


            • #7
              I can not get CentraFuse to work that good at all with my Infill G4. For instance, I can not get sound from my Sirius to my Turtle Beach card...the radio displays come up and it says who is playing on the station, but not sound for the life of me. And when I try to play an mp3 under Music, it just never comes up, I have to CNTR-ALT-DEL out of Centrafuse. Are you using Sirius John? Frustrating....

              Comment


              • #8
                Originally posted by dally28 View Post
                Are you using Sirius John?
                Nope, just the stock Infill G4 radio tuner.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by johnk View Post
                  Strange... today I get the missing options when I hold the + button down (and also with -advsettings, though I hadn't tried that earlier).

                  I still can't get the Radio to work though. Since I have an Infill G4, I choose "None" for the input/output sound card options, and Infill as the main device. But I get no audio from the radio. I'm using a USB soundcard (Turtle Beach Audio Advantage) instead of the onboard soundcard (argh!!! if only Infill had used pre-out cables.. that alone has cost me hundreds of dollars and many hours of wasted time), and I know the Streetdeck guys had some trouble getting that configuration working.

                  Thanks.
                  You have "None" selected as your sound device in radio settings? That needs to be set correctly.
                  http://www.fluxmedia.net/

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by dally28 View Post
                    I can not get CentraFuse to work that good at all with my Infill G4. For instance, I can not get sound from my Sirius to my Turtle Beach card...the radio displays come up and it says who is playing on the station, but not sound for the life of me. And when I try to play an mp3 under Music, it just never comes up, I have to CNTR-ALT-DEL out of Centrafuse. Are you using Sirius John? Frustrating....
                    Do you have your correct line devices set in satradio settings? This should not be an issue as it has not been reported at all by anyone else. Regarding the medianot playing makes me think there's something else going on with your system. Please enable all "Log Events" options in phone settings, satradio settings, and general settings, then after reproducing this issue, go into advanced settings and create a system report, then post that generated .flux file so that we can have a look at what's going on...
                    http://www.fluxmedia.net/

                    Comment


                    • #11
                      I now have Sirius playing, but the problem is, when I hit the Sirius selection screen, it just hangs, it never makes it out of the main menu. I can get into the Settings menu, but anything else hangs, Sirius, Radio. STill frustrating.... :-/

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by smeesseman View Post
                        You have "None" selected as your sound device in radio settings? That needs to be set correctly.

                        I'm not sure what it should be set to. I tried choosing various options for my sound card, but those don't help. And I don't understand why I would be setting anything specific to my sound card anyway, since my radio tuner is integrated in my Infill G4.

                        I've given up on CF for now... even going to the Tune dialog in the radio module causes CF to hang (you can't close the dialog even though the OK/Close buttons register a click) so you have to End Task... just like many other CF dialogs).

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by johnk View Post
                          I'm not sure what it should be set to. I tried choosing various options for my sound card, but those don't help. And I don't understand why I would be setting anything specific to my sound card anyway, since my radio tuner is integrated in my Infill G4.

                          I've given up on CF for now... even going to the Tune dialog in the radio module causes CF to hang (you can't close the dialog even though the OK/Close buttons register a click) so you have to End Task... just like many other CF dialogs).
                          try RC3, there were major install issues with RC2...

                          it is coming very soon... working on the installer now...


                          david
                          __________________
                          CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
                          01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
                          M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

                          Comment

                          Working...
                          X