Announcement

Collapse
No announcement yet.

No audio from Visteon HD input unless output port changed twice

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • No audio from Visteon HD input unless output port changed twice

    Ok, might be a bug, but every time I restart the computer, I get no audio from the radio (Visteon Zoom HD). I can see the HD stations, can tune the frequencies, and can even hear beeping from Centrafuse itself. Even the settings are correct in the 'advanced' settings for the radio (Line In). But, every time I restart the computer, I have to go back into the advanced settings and change the output port twice and save in order for the audio to come back. Any thoughts?

  • #2
    Forgot to add. . .I'm using Centrafuse 3.

    Comment


    • #3
      Hmmm. . .am I the only one having this problem? I remember hearing somewhere that Mitch's cable's for HD radio were best, but I have one from Mobile Computing Solutions. Could this be a problem? If I remember right, the issue with sub-par cables had to do with hibernation, but my hibernation is fine. The only other thing I can think of is drivers, but I'm loading Windows first, so the driver is loading before Centrafuse, and like I say, I can hear beeping and everything else. I'm up for suggestions! (This even happens in a 'wake-up' from hibernation).

      Comment


      • #4
        Not sure about your cable but I'd ditch it and go get one of Mitch's cables. His support is great and he has updated plugins for CF3 for the HDRadio and USB switcher. I just installed CF3 and got the radio setup without any issues.

        Jay

        Comment


        • #5
          there ARE no drivers... its just rs232... does it tune? and show HD artist/title?
          if so... its just how you manage the audio... i would assume connected to line in on your pc.... then its just how you have CF setup...
          -Thanks
          Mitch
          www.rush2112.net

          "Did you test it in carwings??"

          Sun, Come shine my way
          May healing waters bury all my pain
          Wind, Carry me home
          The fabric of reality is tearing apart
          The piece of me that died
          Will return To live again

          Comment


          • #6
            Mine works just fine, I just can't tune the HD stations. No issues with having to reset the com port in CF3.

            Jay

            Comment


            • #7
              press and hold the am/fm button till it beeps (ugly, but thats what they coded)
              -Thanks
              Mitch
              www.rush2112.net

              "Did you test it in carwings??"

              Sun, Come shine my way
              May healing waters bury all my pain
              Wind, Carry me home
              The fabric of reality is tearing apart
              The piece of me that died
              Will return To live again

              Comment


              • #8
                mosoco,sells my cable.. you are fine there
                -Thanks
                Mitch
                www.rush2112.net

                "Did you test it in carwings??"

                Sun, Come shine my way
                May healing waters bury all my pain
                Wind, Carry me home
                The fabric of reality is tearing apart
                The piece of me that died
                Will return To live again

                Comment


                • #9
                  I have the same issue and I can't figure it out. I've noticed that my volume gets muted every time I restart CF. I was told on another forum that it's the delay at the general settings has to be turned on and adjusted higher and higher until it stops muting, but it's not working for me.
                  if I hibernate the pc with CF on, the sound returns. this one only happens with HDradio only.
                  any other ideas?

                  Intel Atom single core, XP sp3 nlite, CF2.1, HD Directed w/mitchjs cable and using Line In

                  Comment


                  • #10
                    maybe post this question on the CF forums... i dont use CF much, but my volume isnt being muted...
                    -Thanks
                    Mitch
                    www.rush2112.net

                    "Did you test it in carwings??"

                    Sun, Come shine my way
                    May healing waters bury all my pain
                    Wind, Carry me home
                    The fabric of reality is tearing apart
                    The piece of me that died
                    Will return To live again

                    Comment


                    • #11
                      I did, but the only answer I have got so far is to play with the delay times.

                      Comment

                      Working...
                      X