Announcement

Collapse
No announcement yet.

Missings songs from library

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Missings songs from library

    Maybe I am missing a known bug but there are like 1000 songs mising from my library

    Centrafuse detects 5274 songs... Windows media player detects 6424... Itunes, i think, detected the same as windows media player...

    Whats the deal??

    I took a peek at a song it failed to detect but windows media player did and i see nothing funny about the track.. no embedded album art(i dont think... i opened it up in windows media player and selected "view album art" as my visualization and no album art showed up)

    What could be the reasons for centrafuse not detecting an mp3? Keep in mind I can play the song in Windows media player.

    Thanks
    B Smoov
    Project Status: 90% Complete

    Next Step: TIVO for Radio

    Ampie Case :: MII10000 Mobo :: M1-ATX PSU :: 512MB RAM :: 2.5" HD, 60GB, 5400rpm, 16MB Buffer :: DWW-700H :: Centrafuse

  • #2
    Did you look under the driver's seat?
    2002 Honda CR-V
    Carputer progress: 90% [▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ -]
    Spent so far: $1105.90


    Download the NEXUS Skin for Centrafuse
    ...or even Listen to my music

    Comment


    • #3
      Do you have some of the same songs in multiple locations? (Like a big collection on a removable driver, some on the local drive, etc....) Windows media will add them to it's database twice even if it's the same song.
      Nick
      '99 Ford Escort ZX2 CarPC <-- RIP Feb '07

      2006 Chevy Equinox LS (Current Project)

      **VIA EPIA PD 1ghz Mobo, OPUS 150, 7" LinITX LCD touchscreen, 512 Ram, 60Gig HD, DLink Bluetooth, Belkin 802.11g wireless,

      Comment


      • #4
        Originally posted by nkotch
        Do you have some of the same songs in multiple locations? (Like a big collection on a removable driver, some on the local drive, etc....) Windows media will add them to it's database twice even if it's the same song.
        what does that have to do with centrafuse not finding my music? i dont get where you are going with that..

        and as for windows media player... if you have the same song twice in two locations, why wouldnt it add the song to the library twice?
        B Smoov
        Project Status: 90% Complete

        Next Step: TIVO for Radio

        Ampie Case :: MII10000 Mobo :: M1-ATX PSU :: 512MB RAM :: 2.5" HD, 60GB, 5400rpm, 16MB Buffer :: DWW-700H :: Centrafuse

        Comment


        • #5
          Originally posted by justintime
          Did you look under the driver's seat?
          but my computers under the passenger seat, how would they end up under the drivers seat?

          this computer stuff is confusing
          B Smoov
          Project Status: 90% Complete

          Next Step: TIVO for Radio

          Ampie Case :: MII10000 Mobo :: M1-ATX PSU :: 512MB RAM :: 2.5" HD, 60GB, 5400rpm, 16MB Buffer :: DWW-700H :: Centrafuse

          Comment


          • #6
            Does the "part of a compliation" part of the id3 tag have any issues?

            i noticed one album is listed as part of a compilation.
            B Smoov
            Project Status: 90% Complete

            Next Step: TIVO for Radio

            Ampie Case :: MII10000 Mobo :: M1-ATX PSU :: 512MB RAM :: 2.5" HD, 60GB, 5400rpm, 16MB Buffer :: DWW-700H :: Centrafuse

            Comment


            • #7
              Originally posted by buurin
              but my computers under the passenger seat, how would they end up under the drivers seat?

              this computer stuff is confusing
              Thats why I call 'em "confusers"


              are they all mp3 format or are some wma, ogg or mp4?

              David

              Comment


              • #8
                Originally posted by buurin
                what does that have to do with centrafuse not finding my music? i dont get where you are going with that..

                and as for windows media player... if you have the same song twice in two locations, why wouldnt it add the song to the library twice?

                My point was say Windows Media Player detects 6,000 songs. Say you have 1,000 of those songs it two locations, so windows media player will show that you have 6,000 songs in your library, but in reality there are only 5,000 "unique" songs. So if Centrafuse only detects/scans the 5,000 songs in the "main" library then at first glance it looks like it's missing those 1,000 songs.

                Was just a thought and may not be the problem, but I was just throwing out different ideas to look at and troubleshoot with.
                Nick
                '99 Ford Escort ZX2 CarPC <-- RIP Feb '07

                2006 Chevy Equinox LS (Current Project)

                **VIA EPIA PD 1ghz Mobo, OPUS 150, 7" LinITX LCD touchscreen, 512 Ram, 60Gig HD, DLink Bluetooth, Belkin 802.11g wireless,

                Comment


                • #9
                  Originally posted by nkotch
                  My point was say Windows Media Player detects 6,000 songs. Say you have 1,000 of those songs it two locations, so windows media player will show that you have 6,000 songs in your library, but in reality there are only 5,000 "unique" songs. So if Centrafuse only detects/scans the 5,000 songs in the "main" library then at first glance it looks like it's missing those 1,000 songs.

                  Was just a thought and may not be the problem, but I was just throwing out different ideas to look at and troubleshoot with.
                  okay that makes sense... thanks for clarifying

                  Well centrafuse is entirely missing songs and i have checked for duplicates... i noticed the issue because entire albums are missing.

                  and the missing songs(i havent found them all) but the ones i have seen are mp3s.
                  B Smoov
                  Project Status: 90% Complete

                  Next Step: TIVO for Radio

                  Ampie Case :: MII10000 Mobo :: M1-ATX PSU :: 512MB RAM :: 2.5" HD, 60GB, 5400rpm, 16MB Buffer :: DWW-700H :: Centrafuse

                  Comment


                  • #10
                    More info regarding the situation.. Things i have noticed

                    The album that made me realize i am missing songs is Coldplay's "X&Y" album contained in the folder -- h:\iTunes Music\Coldplay\X&Y\

                    I thought maybe the folder name(containing a &) messed up centrafuse... so i changed the folder name(to "X and Y" and rebuilt the library.. No luck

                    So perhaps the & in the ID3 tag? I did not change this yet...

                    I went into CF -> Media -> Library -> Music Paths, and navigated straight to the albums folder and loaded the album.. the album played however it did not recognize the artist name. It displays "Unknown Artist - Song name"

                    I opened the mp3 with tag & rename and also checked under the file properties in Windows and the Artist tag is there.

                    Any other ideas? Is changing the ID3 tag's album name even worth trying?
                    B Smoov
                    Project Status: 90% Complete

                    Next Step: TIVO for Radio

                    Ampie Case :: MII10000 Mobo :: M1-ATX PSU :: 512MB RAM :: 2.5" HD, 60GB, 5400rpm, 16MB Buffer :: DWW-700H :: Centrafuse

                    Comment


                    • #11
                      I would try fixing the id3 tags of your mp3s.
                      Here is some free and great software to help do that.
                      http://www.id3-tagit.de/english/index.htm

                      I find the filename to id3 tag functions kick ***.


                      If want to be certain of your missing songs issue. Open command prompt and cd to your music path folder and type in "dir *.mp3 /s". That will give you the file count at the end of the command.
                      ==========================================
                      Scion tC 2005 with DWW-700H
                      Via Eden M10000, 512MB, 100GB 5400rpm, Xp Pro

                      Comment


                      • #12
                        There is no question songs are missing...

                        I can navigate to the songs via Library -> Music Paths and they play but say "Unknown Artist" ... I think this is the root of the problem...
                        B Smoov
                        Project Status: 90% Complete

                        Next Step: TIVO for Radio

                        Ampie Case :: MII10000 Mobo :: M1-ATX PSU :: 512MB RAM :: 2.5" HD, 60GB, 5400rpm, 16MB Buffer :: DWW-700H :: Centrafuse

                        Comment


                        • #13
                          If they say Unknown Artist, it's a problem with your id3 tags. Download an id3 tagger and fix em, I just did all of mine with MusicBrains Tagger. It did like 80% of mine automatically and the other 20% I had to help it some, but it's the best I've seen.

                          Comment


                          • #14
                            As stated above:

                            "I opened the mp3 with tag & rename and also checked under the file properties in Windows and the Artist tag is there. "

                            When i play the song in Windows media player, the tag is fine also.

                            Any other ideas?
                            B Smoov
                            Project Status: 90% Complete

                            Next Step: TIVO for Radio

                            Ampie Case :: MII10000 Mobo :: M1-ATX PSU :: 512MB RAM :: 2.5" HD, 60GB, 5400rpm, 16MB Buffer :: DWW-700H :: Centrafuse

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by buurin
                              Any other ideas?
                              I dont know which tag version Centrafuse looks at/for. In ID3-tagit, there is an option to synch v1 and v2 id3 tags. I did my whole collection, mostly talk radio and audiobooks, with this option on and I dont have same problems as you any more.

                              ==========================================
                              Scion tC 2005 with DWW-700H
                              Via Eden M10000, 512MB, 100GB 5400rpm, Xp Pro

                              Comment

                              Working...
                              X