Announcement

Collapse
No announcement yet.

David:AC 97' Sound Card Problem

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • David:AC 97' Sound Card Problem

    Dear David

    i have this problem since early releases and never been fixed.

    Pre slider in CF ---> controls Wave slider in Volume
    Front Slider in CF ---> controls Master in Volume
    Rear Slider in CF ----> not functiong at all

    i think it should work like this

    Volume Control in CF ---> controls Master slider in Volume
    Pre slider in CF ---> controls Wave slider in Volume
    Front Slider in CF ---> controls Front in Volume
    Rear Slider in CF ----> controls Front in Volume

    i ma using AC 97' Sound Card with leatest drivrs

    Regards,
    We Exist because there is no patch for human Stupidity !!

    We need you ALL Here !!

  • #2
    I have exactly the same problem. I'm using onboard Realtek ALC861 HD-Audio

    Comment


    • #3
      Originally posted by darmok911 View Post
      I have exactly the same problem. I'm using onboard Realtek ALC861 HD-Audio
      i also have this sound card built in another motherboard and i have the same problem.

      it maybe RealTek drivers not supported in CF !!
      We Exist because there is no patch for human Stupidity !!

      We need you ALL Here !!

      Comment


      • #4
        I will look into this... It works fine with my AC 97 with the drviers from viaarena.com and with the onboard on my Dell laptop, not sure of the chipset off hand...

        david
        __________________
        CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
        01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
        M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

        Comment


        • #5
          I have the same problem on my M1K [AC97].......... I have tried the latest drivers but that didn't change anything......

          Comment


          • #6
            who else have same problem ??
            We Exist because there is no patch for human Stupidity !!

            We need you ALL Here !!

            Comment


            • #7
              I have the same problem - using Maya EX5 as an external sound card.
              2002 Grand Am progress :
              [] - 80%
              ...complete setup, but still need to make the install cleaner

              Comment


              • #8
                I have found a way around it....... Not the best option but it works....

                Keep the Windows based Volume control panel open, and hace Centrafuse open. You can then adjus the volume on the rear output channel from the windows based control. Centrafuse will reset the rear channel volume as soon as you adjust the main volume from Centrafuse. So this leads me to say that it has something to do within the main volume control that is resetting the rear channel volume when you change it. Just my 2c.......

                Comment

                Working...
                X