Announcement

Collapse
No announcement yet.

Centrafuse RC5 Bugs

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Centrafuse RC5 Bugs

    Post all bugs found in RC5 here.

    Read the release notes for all the changes and additions in RC5

    Release Notes
    http://www.mp3car.com/vbulletin/showthread.php?t=93737

    First check to make your bug is not already known.

    Centrafuse Known Issues
    http://www.mp3car.com/vbulletin/showthread.php?t=80817


    Request features and additions in the main forum, not this thread.
    Make sure that we are not already planning on adding your requested feature or addition.

    Centrafuse Future Features
    http://www.mp3car.com/vbulletin/showthread.php?t=93738

    david
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  • #2
    1. Still Uninstall/Reinstall? Really? What is this now, beta #17 or so? Very impressive.

    2. VFD module still doesn't work.
      Display is just top line of full blocks, other VFD apps work fine. Playing a track shows display "pulsing" but remains as only full blocks on the top line.

    3. VFD setup has option of "OBD II OBD Requirements".
      What's that?

    4. Large MP3 files (100+meg) take a LONG time to start playing.
      What are you "loading"? This is silly. I'm seeing 30 seconds + for a 160meg file, anything more than 2-3 seconds is too long.

    5. No cursor in text input boxes.

    6. No Paste support in text input boxes.
    I can't test much else, my truck is down for another 3 weeks.
    :: Mark

    Comment


    • #3
      fwiw, here's a great LCD app:

      http://www.lcdstudio.com/site20/home.php

      Supports text and graphic apps, has a cool profile editor, very nice. Oh, and it WORKS.


      Here's a list of a couple of more, along with general LCD data:

      http://www.hardforum.com/showthread.php?p=1026134744
      :: Mark

      Comment


      • #4
        David, no mention of XML skin changes for RC5. Just checking with you that it actually implies there are NO changes... as usual?

        Thanks.
        2002 Honda CR-V
        Carputer progress: 90% [▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ -]
        Spent so far: $1105.90


        Download the NEXUS Skin for Centrafuse
        ...or even Listen to my music

        Comment


        • #5
          A FAIR WARNING TO ALL: APpears that uninstalling RC 4.4 with the installer msi, will wipe out everything in your install folder. SO if you had any custom skins, plugins, etc, they are all gone.

          Backup before uninstalling, like I did!
          2002 Honda CR-V
          Carputer progress: 90% [▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ -]
          Spent so far: $1105.90


          Download the NEXUS Skin for Centrafuse
          ...or even Listen to my music

          Comment


          • #6
            I installed RC5 from scratch, I added no plugins, and added no skins yet. Just plain install.

            I am seeing 'Squares' at the end of the Album names here again. Could this be related to recent Windows upgrade I ran? I hadn't updated with WIndows Auto Update for quite some time, and a few days back I received numerous upgrades patches, hotfixes etc from msft...

            EDIT: Surely not related to windows update, as I see this in the carPC as weel, where no update has ever ran.

            More info: Amount of squares is different depending on HOW I add the music. One of these was added by browsing via MUSIC FOLDERS (the one with most squares), the other added via Genres > Artist...

            Edit 2: SOlution to this issue is actually found IN THIS THREAD!
            Attached Files
            2002 Honda CR-V
            Carputer progress: 90% [▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ -]
            Spent so far: $1105.90


            Download the NEXUS Skin for Centrafuse
            ...or even Listen to my music

            Comment


            • #7
              David,

              Something odd is happenning with the Genre Tag. Look at this screenshot. SOmetimes it puts 2 versions, one with comma one without.

              I checked the tags in a good tag editor, and they are all the same, WITHOUT any commas...

              I would have to put this bug into the 'needs fixing asap' category!

              EDIT: The commas are indeed in your ID3 table in MAIN.DAT when looked via MS Access. Your Library import process must be adding these...

              EDIT 2: Bug is not RC5 specific... see this thread for solution! HERE!!!
              Attached Files
              2002 Honda CR-V
              Carputer progress: 90% [▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ -]
              Spent so far: $1105.90


              Download the NEXUS Skin for Centrafuse
              ...or even Listen to my music

              Comment


              • #8
                Originally posted by justintime View Post
                David, no mention of XML skin changes for RC5. Just checking with you that it actually implies there are NO changes... as usual?

                Thanks.
                no changes in the skin...

                david
                __________________
                CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
                01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
                M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

                Comment


                • #9
                  Originally posted by midiwall View Post
                  1. Still Uninstall/Reinstall? Really? What is this now, beta #17 or so? Very impressive.

                  2. VFD module still doesn't work.
                    Display is just top line of full blocks, other VFD apps work fine. Playing a track shows display "pulsing" but remains as only full blocks on the top line.

                  3. VFD setup has option of "OBD II OBD Requirements".
                    What's that?

                  4. Large MP3 files (100+meg) take a LONG time to start playing.
                    What are you "loading"? This is silly. I'm seeing 30 seconds + for a 160meg file, anything more than 2-3 seconds is too long.

                  5. No cursor in text input boxes.

                  6. No Paste support in text input boxes.
                  I can't test much else, my truck is down for another 3 weeks.
                  It's a Beta, so yes you have to uninstall and reinstall often, sorry for the inconvenience... I fixed all the XM stuff you reported and wanted so bad, no mention of liking those updates?

                  I have used the updater twice and plan to use it always in the future, just getting everything squared away... I did not have time to make an update I am on my way to CES right now, made the release 30 minutes before I left...

                  I bought 4 VFD's and they all worked, 2 were out of a DVine HTPC case and one out of Silverstone case, another I wired myself...

                  Where are you buying your VFD's? I need one that you have to put special code around the different type you have... I did literally test 4 completly different ones...

                  OBD II OBD Requirements is just one of the sensors, the last one on page 2... It lets you know the standard your car conforms too such as CA pollution standards, etc...

                  I will look into the large MP3 issue, I never played any that large, sure it can be fixed...

                  Whats with the attitude? I fixed many things you reported and as quickly as possible... If you don't want to use Centrafuse there are other options...

                  david
                  __________________
                  CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
                  01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
                  M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

                  Comment


                  • #10
                    Mute Bug

                    I'm still having the issue of mute being applied when I go to media. I have a EPIA MII 12000 motherboard, using a Silverstone DAC for audio.

                    Thanks,

                    Jarred

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by veetid View Post
                      It's a Beta, so yes you have to uninstall and reinstall often, sorry for the inconvenience...
                      By your own words, it's a Release Candidate. That's beyond beta, and stuff like not being able to handle adding fields to a config file should have been dealt with a LONG time ago.

                      I've complained "softly" about this, and yeah, this time I let some attitude show. I've said it MANY times before - get your core solid, and the rest will be easy. Your core is pretty flaky. That's shown each time that you take two steps forward and one step back. (ref: nav issues, updater, UI elements)


                      I fixed all the XM stuff you reported and wanted so bad, no mention of liking those updates?
                      I saw that you reported them fixed, all my XM gear is in my truck which is down for major work. "Thank you" for working on it, but (like I said above) I can't comment on it 'cause I can't test it.


                      I bought 4 VFD's and they all worked, 2 were out of a DVine HTPC case and one out of Silverstone case, another I wired myself...

                      Where are you buying your VFD's? I need one that you have to put special code around the different type you have... I did literally test 4 completely different ones...
                      We've talked about this, and it's been mentioned by other people as well that there are different ways to wire the interface.

                      I don't need special code, it's the same straight parallel interface. It has to be about strobe timing. Are you actually toggling the latch or just throwing data out the port on a time delay?

                      I (and other folks) have also offered to send you my/our display as wired, with the knowledge that it works with a freely downloadable app. Want it?


                      I will look into the large MP3 issue, I never played any that large, sure it can be fixed...
                      Thanks. But again, for the 3rd time, you're ditching the question about what you're "loading". I can't come up with any real reason that you can't start playback of ANY MP3 sub-second. EVERYONE else does - WMP, Winamp, Quicktime, {insert audio player here}, {insert personal media player here}, etc.


                      Whats with the attitude? I fixed many things you reported and as quickly as possible... If you don't want to use Centrafuse there are other options...
                      I respect what you're doing, and (as I've said before), I think that CF is the best app out there. But I really think that you're making bad choices in terms of priorities. We've talked offline, and I understand the issues that you had to go through to do ANY work on XM - I appreciate that you did anything, but again, I won't comment until I can test it.

                      The updater issue is just silly. I have yet to hear any argument from you that explains why this doesn't work. Anything that you've mentioned is a smoke screen. "I added a service", "I added tags to the config file(s)". You don't seem to understand that there are people here that reinstalling their system FROM SCRATCH takes real time. And 1-2 HOURS of real time is a REAL issue for a lot of people.

                      Again, this updater thing should be part of your core - the core that should have been stable a LONG time ago.


                      This may irk you, but I'm not going anywhere. I LIKE what you're doing with this app, but I _will_ be tough on you. From what I've seen here, I'm only one of TWO people that are really on your case to get this thing right.

                      I've been writing software for a paycheck for 25 years. I actually enjoy the people that have pounded on my arse to get things right.

                      Of course, "Your mileage may vary".
                      :: Mark

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by justintime View Post
                        A FAIR WARNING TO ALL: APpears that uninstalling RC 4.4 with the installer msi, will wipe out everything in your install folder. SO if you had any custom skins, plugins, etc, they are all gone.

                        Backup before uninstalling, like I did!
                        Cheers for that.
                        It also stopped my UK, France and Deutschland maps working until I copied them back. It must have deleted something in those folders too.

                        David,
                        A couple of NAV bugs for you:
                        1. If I click directly on the map to add a location as a favourite there's no keyboard input available to name the favourite.
                        2. Also, after saving that favourite if you click on the "i" button, the Information screen pops up and is impossible to get rid of unless you exit and restart CF.

                        Big thanks for re-enabling the "navigate to a point on the map" feature though.
                        And the Media Library view is much better. (No funny squares here.)

                        Comment


                        • #13
                          ivanmx6:

                          When you upgraded to RC5, are you seeing the same issues with squares in titles that I see? How about the Genres with 'commas' in them? See my posts above...
                          2002 Honda CR-V
                          Carputer progress: 90% [▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ -]
                          Spent so far: $1105.90


                          Download the NEXUS Skin for Centrafuse
                          ...or even Listen to my music

                          Comment


                          • #14
                            Probably deserves its own thread, but I had a constructuve comment regarding the config file issue and the autoupdater etc, and the original thread is now locked

                            I used to program for Apple Macintosh MacOS systems a few years back (before I switched to PC, and ditched programming altogether for some other more lucrative business). When I stored the app's user 'Preferences' (the 'settings'), I stored them in a flat file in text format. It had very little structure, I did not use XML, and INI files as we know them on the PC where non-existent. I encountered the same issue you have where upgrades would require added/removed/altered settings on the saved preferences file.

                            My updaters/patches managed that seamlessly to the user: It would scan through the preference file, determine what needed to be changed, and did it all behind the scenes, preserving my user's settings.

                            Now with CF, you are golden. Your settings are in a well structured format (XML), so you are already one step ahead in terms of having the ability to easily scan through the file, alter your user's settings, and adapt them to be compatible with new upgraded versions.

                            Now I know this is not totally trivial, and it will require effort on your part to code this, sometimes on a case-by-case basis for each upgrade. You might be thinking this is time better spent in other areas of CF, new features etc... but keep in mind that this will come back and bite you in the cheeks (where the sun don't shine!). You see, even after your final release, you will find that you need to add a setting here or there, and you really cannot expect your users to loose all their settings just to upgrade to a new point version/revision of CF. Those users will have paid, and thery are no longer in Beta mode, so they will be very upset.

                            In summary: CF is a fantastic app. Don't let this irritating upgrade issue take away from it. Thanks.
                            2002 Honda CR-V
                            Carputer progress: 90% [▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ -]
                            Spent so far: $1105.90


                            Download the NEXUS Skin for Centrafuse
                            ...or even Listen to my music

                            Comment


                            • #15
                              PhoCo Problem.

                              I think WE need Zorro here.
                              If you have wrong parameters for Phone control in Centrafuse and get the message on Centrafuse startup "Opening the communication port failed..." (look at the joined picture) PhoCo will write several times per second the following message in error.log file in Centrafuse directory :

                              Code:
                              ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
                              07/01/2007 17:43:11
                              Une connexion existante a dû être fermée par l'hôte distant
                                 at System.Net.Sockets.Socket.Receive(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size, SocketFlags socketFlags)
                                 at PhoneControl.PhoCoInterface.ReceiverThread()
                              ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

                              It writes about 1,5Mo/minute !!!!

                              After a few day with my com port failed message I have my error.log file which is 230Mo big!!!!




                              I know that disabling the phone in settings solve the problem but I think PhoneControl should be fixed for this case.
                              Attached Files
                              New prototype : 2DIN AUDI OEM-LIKE CARPC based on SYMPHONY II
                              Motorized InDash Screen, Core 2 Duo 2.2Ghz, SSD

                              Home Made In-Dash 7" Lilliput V1
                              Home Made In-Dash 7" Lilliput V2 = LM-Lilliput Prototype

                              First project in Peugeot 306

                              Comment

                              Working...
                              X