Announcement

Collapse
No announcement yet.

I'm just stupid! Still can't get album art to work.

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • I'm just stupid! Still can't get album art to work.

    How do i get the album art to work for audio? I've read the how to and also searched but i''m missing something. Any help would be appreciated.

    Thanks
    www.natchezss.com

    God Bless America and Our President!

  • #2
    Anyone have any ideas?
    www.natchezss.com

    God Bless America and Our President!

    Comment


    • #3
      Originally posted by NorthGaVigor
      Anyone have any ideas?
      Have you made sure that you don't have album art turned off in the settings ?
      Have you made sure that you have the vis mode switched to album art ?
      [H]4 Life
      My next generation Front End is right on schedule.
      It will be done sometime in the next generation.
      I'm a lesbian too.
      I am for hire!

      Comment


      • #4
        This is what i have. I also read the how to and i may just be off in the head. It seems simple enough!
        Attached Files
        www.natchezss.com

        God Bless America and Our President!

        Comment


        • #5
          and when you play a file all you see is the musical note symbol ?
          [H]4 Life
          My next generation Front End is right on schedule.
          It will be done sometime in the next generation.
          I'm a lesbian too.
          I am for hire!

          Comment


          • #6
            Originally posted by NorthGaVigor
            This is what i have. I also read the how to and i may just be off in the head. It seems simple enough!
            Well I just tried mine and it's not working either.. Does the image have to be a specific image size? Here's what I did to test mine...

            Made directory path:

            C:\Music\Soundtrack

            Placed 1 mp3 in directory:

            C:\Music\Soundtrack\Track1.mp3

            Placed image in 2 locations for testing.

            C:\Music\Soundtrack\Soundtrack.jpg
            C:\Music\Soundtrack.jpg

            Loaded FrodoPlayer and went to setup.

            Check -- Album Art Enabled
            Bullet -- Album Art on Play

            Selected Database and choose the proper location

            C:\Music

            Frodoplayer finds the track1.mp3 and it shows up. When playing I click on the visualization and switch it from vis --> mp3 info --> album art. Only default image is there. The note with the filmstrip underneath.

            Does the album art have to be any specific format or size? Does the extension need to be added under extensions --> database for the image format?

            Comment


            • #7
              Make sure the album covers are ALL called "ALBUM.JPG" and not 'album name'.JPG where each has the name of the album. The album art utility I had pulled them off the internet with the album name as filename.
              EPoX mATX SocketA w/onboard Geforce4MX / 512MB PC2700 / AthlonXP 1600
              Lilliput / DVDrom / Opus 150W / WD 3.5" 160GB / SB Audigy NX
              XP home / Road Runner / iGuidance 4.0

              Comment


              • #8
                Originally posted by frodobaggins
                and when you play a file all you see is the musical note symbol ?
                Correct!

                I did the same thing Learic did and got the same results.

                Thanks
                www.natchezss.com

                God Bless America and Our President!

                Comment


                • #9
                  it must be literally "album.jpg"
                  [H]4 Life
                  My next generation Front End is right on schedule.
                  It will be done sometime in the next generation.
                  I'm a lesbian too.
                  I am for hire!

                  Comment


                  • #10
                    This is what i did:

                    Created folder called "Media" on "C:"

                    Put 1 mp3 file inside and 1 "album.jpg" file inside.

                    Changed database inside FrodoPlayer to "C:/media".

                    Still same result.

                    See attached
                    Attached Files
                    www.natchezss.com

                    God Bless America and Our President!

                    Comment


                    • #11
                      ???
                      www.natchezss.com

                      God Bless America and Our President!

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by frodobaggins
                        it must be literally "album.jpg"
                        ah okay! I get it now! literally the file is called album.jpg where album is not a variable to the name of the album! thanks!

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by NorthGaVigor
                          ???
                          Yeah I just modified mine to reflect

                          C:\Music\Soundtrack\album.jpg

                          still didn't work... The image I'm using is 124x74 and I changed the skin in FrodoPlayer to 1024x768 and that still didn't fix it either.

                          There's nothing found in the fperrorlog1.txt or the fperrorlog2.txt.

                          And I tried un-installing FrodoPlayer, made sure the FrodoPlayer directory under program files was removed and re-installed it. That didn't help. If you figure it out, let me know!

                          Comment


                          • #14
                            Still nothing for me also. Has anyone been able to display artwork in FrodPlayer?

                            Thanks guys.
                            www.natchezss.com

                            God Bless America and Our President!

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by NorthGaVigor
                              This is what i did:

                              Created folder called "Media" on "C:"

                              Put 1 mp3 file inside and 1 "album.jpg" file inside.

                              Changed database inside FrodoPlayer to "C:/media".

                              Still same result.

                              See attached

                              I see you don't have it where you can see file extensions. I bet the extension
                              on that is jpeg not jpg


                              It needs to be jpg
                              [H]4 Life
                              My next generation Front End is right on schedule.
                              It will be done sometime in the next generation.
                              I'm a lesbian too.
                              I am for hire!

                              Comment

                              Working...
                              X