Announcement

Collapse
No announcement yet.

XM Radio observations (FP1.09)

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • XM Radio observations (FP1.09)

    Frodo,

    Congrats on getting 1.09 out! Super job!

    A couple of observations on XM Radio.

    1) IT RESUMES AFTER HIBERNATION!!!!! This is truly the biggest, most important feature to me since that's what I use 90% of the time. Gone are the days of having to kill XMPCR before I shut down my CarPC....THANKS!

    2) Setting the preset seems to be a bit hit-or-miss. Sometimes they "take". Some times they don't. Especially the higher numbered channels. I'll try to find a pattern to this and report back.

    3) When I jump to a preset, the highlighted channel bar remains where it was, so that when I use the FWD Chan or REV chan arrows, it selects the next/prev channel from where the highlted channel bar was....not from the preset channel. This is a nuisance, but something I'd love to see changed. I suggest moving the highlighted channel bar to the preset channel so that I can FWD/REV from the prreset location.

    4) For some reason, when I resume from hibernation, if the channel selected was 121 (FOX News) before hibernation, it resumes to channel 122 (CNN). Again, not a huge deal, just a nuisance. This does not happen on low channels (2-digit channel numbers)..??

    Again...thanks for a great update! This makes FP a truly great program!
    MikeH

  • #2
    Interesting, I will look at that.
    [H]4 Life
    My next generation Front End is right on schedule.
    It will be done sometime in the next generation.
    I'm a lesbian too.
    I am for hire!

    Comment


    • #3
      Crap, mine doesn't resume.
      I tried it last night. The machine shows signal and I can move the channels around but I get no audio until I reboot. Maybe an optical sound card issue. And I noticed the same behavior on mine, about the channel highlite staying where it was when you use the presets, although I haven't noticed the problem mike mentioned with setting the presets.

      Thanks Frodo.
      Stop Buying New Music CD's.
      Hit The RIAA where it lives.

      Indash Motorized 7", Epia Nehimiah, 512 MB, 80 GB, DVD, Wireless G, XP Pro, XM PCR, Kenwwod 5 Channel 1200 Watt Amp.

      Comment


      • #4
        did you patch ?
        [H]4 Life
        My next generation Front End is right on schedule.
        It will be done sometime in the next generation.
        I'm a lesbian too.
        I am for hire!

        Comment


        • #5
          ermmm...me?
          no, no patch yet.


          Originally posted by frodobaggins
          did you patch ?
          Stop Buying New Music CD's.
          Hit The RIAA where it lives.

          Indash Motorized 7", Epia Nehimiah, 512 MB, 80 GB, DVD, Wireless G, XP Pro, XM PCR, Kenwwod 5 Channel 1200 Watt Amp.

          Comment


          • #6
            well...
            [H]4 Life
            My next generation Front End is right on schedule.
            It will be done sometime in the next generation.
            I'm a lesbian too.
            I am for hire!

            Comment


            • #7
              Frodo, I think you need to add this smiley to your list, most of the threads where you help people need a slap.

              Aopen i855GMEm-LFS with Dothan 1.8ghz
              512mb DDR333
              Windows XPpro SP2

              Comment


              • #8
                you have the best smileys
                [H]4 Life
                My next generation Front End is right on schedule.
                It will be done sometime in the next generation.
                I'm a lesbian too.
                I am for hire!

                Comment


                • #9
                  Originally posted by frodobaggins
                  you have the best smileys
                  Aopen i855GMEm-LFS with Dothan 1.8ghz
                  512mb DDR333
                  Windows XPpro SP2

                  Comment


                  • #10
                    I'm using the xmpcr, not the direct. The description said it was for direct support, thats why I hadn't patched it before letting you know. Anyway, I just patched it and still no audio after hybernation. If I am the only one with this problem, along with the fact that I have a similiar problem with XMPCCar, then I would not worry about it. And I "hate" those damn smiley's!

                    Originally posted by frodobaggins
                    well...
                    Stop Buying New Music CD's.
                    Hit The RIAA where it lives.

                    Indash Motorized 7", Epia Nehimiah, 512 MB, 80 GB, DVD, Wireless G, XP Pro, XM PCR, Kenwwod 5 Channel 1200 Watt Amp.

                    Comment


                    • #11
                      Make sure you get patch 2, it will fix the display issues.

                      Also, check to see if you have the cam trigger or lockout set to the same
                      port and enabled.
                      [H]4 Life
                      My next generation Front End is right on schedule.
                      It will be done sometime in the next generation.
                      I'm a lesbian too.
                      I am for hire!

                      Comment


                      • #12
                        Also, it crashes without the patch.
                        When I tell ya'll to patch, everyone needs to
                        patch. I often correct issues that are not
                        listed. No patch, no support.
                        (This is NOT solely directed at you)
                        [H]4 Life
                        My next generation Front End is right on schedule.
                        It will be done sometime in the next generation.
                        I'm a lesbian too.
                        I am for hire!

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by frodobaggins
                          Also, it crashes without the patch.
                          When I tell ya'll to patch, everyone needs to
                          patch. I often correct issues that are not
                          listed. No patch, no support.
                          (This is NOT solely directed at you)
                          YEAH!
                          Have you looked in the FAQ yet?
                          How about the Wiki?



                          Under normal circumstances, a signature would go here.

                          Comment


                          • #14
                            I have frodoplayer installed as well as my XM-direct.. but when I click on the XM radio.. I dont get a list of channels... in fperrorlog.txt I get a error saying that the port is already open... and then a bunch of errors saying the port needs to be open... my XM-direct is plugged into COM1.. and the settings is correct as far as I can tell in fp...

                            any ideas?
                            Pentium 4m 1.5GHz|MB896|Roadie Extreme|XM-Direct|Rikaline 6010|T-View 7"|Streetdeck|160gb Western Digital|1Gb DDR2-533 Ram

                            Comment


                            • #15
                              Check all the other settings in FP and make sure you have no com conflicts (like the camera trigger). On another note, you verified that XM is using COM1 through your control panel, correct?
                              Aopen i855GMEm-LFS with Dothan 1.8ghz
                              512mb DDR333
                              Windows XPpro SP2

                              Comment

                              Working...
                              X