Announcement

Collapse
No announcement yet.

Does NGhost require ICEPANEL to run ?

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Does NGhost require ICEPANEL to run ?

    Can anyone advise wether ICEPANEL is actually needed to get an output on NGhost, I have compiled NGhost and Libnghost sucessfully, Icepanel I cant get compiled.

    I have read through the posts on this forum but cannot quite wrk out whether Icepanel is a nice to have or a mandatory component.

    All advice welcome :-)

  • #2
    icepanel is not mandatory. It's useful when you are using apps other than nGhost (ie, navigation) and still want to pause/play music, etc.

    check out how it can be used:

    [media]http://www.youtube.com/watch?v=FWuQeUH7dMA[/media]

    [media]http://www.youtube.com/watch?v=txWMfzY8wnk[/media]

    [media]http://www.youtube.com/watch?v=tndrZLqpom0[/media]

    What errors do you get?
    Former author of LinuxICE, nghost, nobdy.
    Current author of Automotive Message Broker (AMB).
    Works on Tizen IVI. Does not represent anyone or anything but himself.

    Comment


    • #3
      Thanks for the quick response.

      When NGhost is run I see a failure to connect to ICEPANEL and the X session shows a flat black screen.

      Im going to take a guess that this may have something to do with the options chosen whilst installing SDL ?

      Comment


      • #4
        Yes, there is something wrong. Make sure sdl has png support built in.
        Former author of LinuxICE, nghost, nobdy.
        Current author of Automotive Message Broker (AMB).
        Works on Tizen IVI. Does not represent anyone or anything but himself.

        Comment


        • #5
          OK, will do that now and report back on success / failure. Thanks Kev, appreciated.

          Comment


          • #6
            PNG enabled in SDL

            OK ran nscan -l4 then nghost and piped the results to a file.
            Nghost came up as a black screen. Any ideas ?

            Log read

            07/22/2009 13:10:18 GMT-8:NOTICE - nghost.conf not found in ~/.nghost. Now looking in /etc/nghost/.
            07/22/2009 13:10:18 GMT-8EBUG - found config nghost.conf at /etc/nghost/
            07/22/2009 13:10:18 GMT-8:NOTICE - nscan.conf not found in ~/.nghost. Now looking in /etc/nghost/.
            07/22/2009 13:10:18 GMT-8EBUG - found config nscan.conf at /etc/nghost/
            07/22/2009 13:10:18 GMT-8:INFO - server address: 0.0.0.0
            07/22/2009 13:10:18 GMT-8EBUG - searching for libnghostdownload.so
            07/22/2009 13:10:18 GMT-8EBUG - settings.cpp:get_plugin_dir(127) - Failed to find 'libnghostdownload.so'
            found: /usr/lib/nghost//libnghostdownload.so
            07/22/2009 13:10:18 GMT-8:INFO - Loading plugin '/usr/lib/nghost//libnghostdownload.so'
            07/22/2009 13:10:18 GMT-8:WARNING - populate.cpp:SearchDir(60) - Failed to create the artgrabber plugin
            07/22/2009 13:10:18 GMT-8EBUG - searching for libsqlitedatabase.so
            07/22/2009 13:10:18 GMT-8EBUG - settings.cpp:get_plugin_dir(127) - Failed to find 'libsqlitedatabase.so'
            found: /usr/lib/nghost//libsqlitedatabase.so
            07/22/2009 13:10:18 GMT-8:INFO - Loading plugin '/usr/lib/nghost//libsqlitedatabase.so'
            07/22/2009 13:10:18 GMT-8:NOTICE - Using db/db-file: /root/.nghost/NGhost
            07/22/2009 13:10:18 GMT-8EBUG - searching for libsqlitequery.so
            07/22/2009 13:10:18 GMT-8EBUG - settings.cpp:get_plugin_dir(127) - Failed to find 'libsqlitequery.so'
            found: /usr/lib/nghost//libsqlitequery.so
            07/22/2009 13:10:18 GMT-8:INFO - Loading plugin '/usr/lib/nghost//libsqlitequery.so'
            07/22/2009 13:10:18 GMT-8EBUG - Populate: CREATE TABLE IF NOT EXISTS `ListboxSettings` (`id` INTEGER UNSIGNED AUTO_INCREMENT,`name` VARCHAR(200) NOT NULL,`alphapos` INTEGER UNSIGNED,`listposition` INTEGER UNSIGNED,`current_filter_index` INTEGER UNSIGNED,`filter_value` VARCHAR(100) NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`))
            07/22/2009 13:10:24 GMT-8:INFO - NSocket: Incoming connection detected. Negotiating contact...
            07/22/2009 13:10:24 GMT-8EBUG - NSocket: id received: id:nghost
            07/22/2009 13:10:24 GMT-8:INFO - NSocket: Identified Plugin...nghost
            07/22/2009 13:10:24 GMT-8:INFO - NSocket: Connection complete from: 127.0.0.1

            Comment


            • #7
              Can you paste the nghost log please? the nscan log posted looks okay to me.

              nghost -d4 -lstdout &> file.log should work
              Former author of LinuxICE, nghost, nobdy.
              Current author of Automotive Message Broker (AMB).
              Works on Tizen IVI. Does not represent anyone or anything but himself.

              Comment


              • #8
                Nghost log

                Hi, I have captured both the the nghost output and have attached it.
                Thanks.
                Attached Files

                Comment


                • #9
                  what distro is this? I don't see anything abnormal in the logs.
                  Former author of LinuxICE, nghost, nobdy.
                  Current author of Automotive Message Broker (AMB).
                  Works on Tizen IVI. Does not represent anyone or anything but himself.

                  Comment


                  • #10
                    It's Puppy Linux 4.2.1

                    Comment


                    • #11
                      you have libsdl-image with png support right? I can't think of anything else that would cause a no-display scenario...
                      Former author of LinuxICE, nghost, nobdy.
                      Current author of Automotive Message Broker (AMB).
                      Works on Tizen IVI. Does not represent anyone or anything but himself.

                      Comment


                      • #12
                        Hmmmmmm.. going digging... will post what I find. Thanks Kev

                        Comment


                        • #13
                          I think the problem may be that my video is not using DRI, I only have the open gl mesa drivers not the manufacturers ones. Could that be a reason to only get a blank screen instead of the Nghost desktop ?

                          Comment


                          • #14
                            OK - Now up and running - problem & solution

                            Problem - on NGhost startup screen was blank, debug showed no error.
                            Starting NGhost with and without nscan, with or without a running desktop produced the same results.

                            I recompiled everything to be sure I had not missed anything.
                            After re-compiling I re-ran NGhost with the same results.

                            Figuring there was nothing wrong with the X-system and the app was not returning any error, one the dependencies must be failing to send any output to X.

                            I compiled libxml++-2.6 mod version 2.26, installed it and the screen displayed the GUI

                            So theres one happy puppy :-)

                            Thanks for a great app Kev....

                            Comment


                            • #15
                              Good to hear!
                              Former author of LinuxICE, nghost, nobdy.
                              Current author of Automotive Message Broker (AMB).
                              Works on Tizen IVI. Does not represent anyone or anything but himself.

                              Comment

                              Working...
                              X