Announcement

Collapse
No announcement yet.

Any Help Links for Usplash or Xsplash!!

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Any Help Links for Usplash or Xsplash!!

    If anyone knows of any links where I could get detailed help to get either usplash or xsplash to run properly on my system please post them. I use a AC to DC converter with my installation, so I always cold boot my system(which is why I am so determined to get my boot splash working correctly... the scripts showing is not visually appealing!)

    Thanks for any help in advance!!!


    Here is my current usplash...
    Attached Files
    Linux(Learning the curve...Like when driving!!!)
    Worklog!!!http://www.mp3car.com/vbulletin/fabr...l-worklog.html

  • #2
    UPDATE: Usplash is now working properly...yayyy!!!
    Linux(Learning the curve...Like when driving!!!)
    Worklog!!!http://www.mp3car.com/vbulletin/fabr...l-worklog.html

    Comment


    • #3
      how did you fix it?
      Former author of LinuxICE, nghost, nobdy.
      Current author of Automotive Message Broker (AMB).
      Works on Tizen IVI. Does not represent anyone or anything but himself.

      Comment


      • #4
        Removed the "vga=xxx" from the grub bootloader. That got it to at least run. Then implemented nemcrk's fix to get it to stay up during boot in conjunction with the edit you gave me about commenting out "usplash_quit" and replacing it with "usplash_down". Also had to add "TIMEOUT 200" at the end of usplash_write in etc/init.d/usplash after changing it from usplash_quit....



        # ask usplash to go away
        usplash_write "TIMEOUT 200"
        Linux(Learning the curve...Like when driving!!!)
        Worklog!!!http://www.mp3car.com/vbulletin/fabr...l-worklog.html

        Comment


        • #5
          Would it be possible to get a quick how-to on the things you did to get this working?

          Comment


          • #6
            Originally posted by GatorGolfer11 View Post
            Would it be possible to get a quick how-to on the things you did to get this working?
            You have to edit the menu 1st file to remove "VGA=XXX" from the grub bootloader


            Then follow these instructions that Kev posted...


            "the solution is to edit /etc/init.d/usplash and comment out the "usplash_quit" and replace it with "usplash_down". I'm not sure if this works. nemocrk in the irc channel found this solution."


            Then follow nemocrk's fix from terminal...


            "you have to give these commands:
            sudo update-rc.d -f usplash remove
            update-rc.d usplash start 01 S . stop 01 0 1 6 ."

            then reboot and you got it!!

            The other stuff listed above may not always be necessary.
            Linux(Learning the curve...Like when driving!!!)
            Worklog!!!http://www.mp3car.com/vbulletin/fabr...l-worklog.html

            Comment

            Working...
            X