Announcement

Collapse
No announcement yet.

Need help setting the XM up.

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Need help setting the XM up.

    I am using a TimeTrax Adapter for XM Direct. I tried the xmpcr and xm direct options, and i set the port number in the ini file. whin i load the XM option in media engine all it says is loading list. does media engine work with the timetrax adapter. I am Using windows xp pro.
    Via SP-1300, 512 MB, M1-ATX, 7" Liliput, DBT-120, 80 Gig 2.5" 5400 RPM HD, Ericsson T616, USB SB Live 5.1 sound card, XP Pro SP2, RoadRunner, Slim DVD -R/+R, XM Direct, and GPS/Map Monkey.

  • #2
    I don't remember exactly how the time trax adapter is setup, but I have mine connected to an XM commander can that has external power. Whenever I disconnect my car battery I have to run the timetrax software to initialize the XM can. Once it finds the com port, it sends the serial initialization, and jumps to the last station tuned. I then close the timetrax software and everything works fine until the next time the XM Can loses power.

    Give it a try, OBTW, you don't need to waste your money registering the timetrax software if you're only going to use it for the serial initialization of the XM can, the unregistered version will do it just fine.
    HARDWARE: Fujitsu Stylistic ST5111w/WiFi and dock, internal Hitachi 500G HD, external 1TB HD, Sierra Wireless Aircard 550, DVD-RW, BoomzBox HD radio, XM Commander, Delorme GPS, Saitek X-52 Pro joystick, BluSoleil Bluetooth, TPMS, FB, Elm327

    Comment


    • #3
      when i do that, it finds the right port, then it does a com loop check. the xm channels still don't load. do you have any idea what settings in need to use
      Via SP-1300, 512 MB, M1-ATX, 7" Liliput, DBT-120, 80 Gig 2.5" 5400 RPM HD, Ericsson T616, USB SB Live 5.1 sound card, XP Pro SP2, RoadRunner, Slim DVD -R/+R, XM Direct, and GPS/Map Monkey.

      Comment


      • #4
        OK I know trhis sounds trivial, but are you sure its finding the right port? Until my last full reinstall of XP mine would sometimes lock on my GPS port (this time I deliberately setup XM on a lower com port than any other USB device so timetrax finds it faster). If so,

        Are your VU meters moving at all? are the satellite showing greter than 50% signal? Have you gone into the options menu and clicked on "reload channel listing", close timetrax and reopen it?
        HARDWARE: Fujitsu Stylistic ST5111w/WiFi and dock, internal Hitachi 500G HD, external 1TB HD, Sierra Wireless Aircard 550, DVD-RW, BoomzBox HD radio, XM Commander, Delorme GPS, Saitek X-52 Pro joystick, BluSoleil Bluetooth, TPMS, FB, Elm327

        Comment


        • #5
          its the right port it work with timetrax, XMPC and frodo player, but it doesn't work with media engine
          Via SP-1300, 512 MB, M1-ATX, 7" Liliput, DBT-120, 80 Gig 2.5" 5400 RPM HD, Ericsson T616, USB SB Live 5.1 sound card, XP Pro SP2, RoadRunner, Slim DVD -R/+R, XM Direct, and GPS/Map Monkey.

          Comment


          • #6
            i am not using the timetrax adpter now, i added a serial "rs232" port to my xm direct box. it still works with timetrax but, still doesn't work with the media engine. All I want to do is get XM working in Media Engine, does anyone have any ideas
            Via SP-1300, 512 MB, M1-ATX, 7" Liliput, DBT-120, 80 Gig 2.5" 5400 RPM HD, Ericsson T616, USB SB Live 5.1 sound card, XP Pro SP2, RoadRunner, Slim DVD -R/+R, XM Direct, and GPS/Map Monkey.

            Comment


            • #8
              im having the same problem with my XM DIRECT box... it works in Frodo Player Satellite... but in Media Engine all i get is a Com check or something and wont work when i use it...

              Comment


              • #9
                CarComp, I have a xmdirect for you!

                I've tried to contact CarComp by email and in private messages, and in another xm thread : I'll send him my xmdirect unit if he'll develop and get it working with the front end-> FREE.
                Someone ping him, and email me at [email protected] remove the obvious.

                Comment


                • #10
                  I was using the 2.2.9 beta with an external init string to my XM Direct, and it worked fine. (serial to USB connection to XM Unit)

                  I upgraded to the public beta (2.3 something I tihnk)... I have played with the options and verified in the settings.ini - ME will come back with the "serial Loop" test fine.... but nothing in the chanel lineup.

                  Im going to play around more with my other serial ports and see if it can get it going....
                  It seems to work fine with EXEM or Frodo player using either my serial-usb or ethier of my true serial ports on my VIA-EPIAM

                  It pretty mutch looks like the same problem you described.
                  Gizmo-
                  Techonlogy on Wheels
                  http://www.hjnetworks.com/car

                  Comment


                  • #11
                    Still nothing on this... humm.

                    I tried everything... and all the other XM Apps I have work fine... I tried with both a "real" com port on my Via M1000 and a serial USB ... Again, all is well outside of ME... and was working in the previous beta using 3rd party xm launch app...
                    Gizmo-
                    Techonlogy on Wheels
                    http://www.hjnetworks.com/car

                    Comment


                    • #12
                      There's a problem with the portion of the xm code that searches for the receiver. I've not had a chance to try and flush it out, and I'm not sure if it's what's causing the problem with the timetrax cable either. Hopefully I'll be able to take a look at it soon - I've not heard from CarComp for several months now. I'll post back here if I need to take you up on your offer isaakian.
                      '01 Chevy Xtreme Stepside (pics)

                      FIC K7MNF-64 / Athlon 3200 | 256 DDR | 120 GB 7.2k WD
                      WinXP Pro | MediaEngine | 12.1 VGA TFT Touch|Creative CIMR-100
                      350w Vector | 320w mATX PS | Hellroaring BIC95150 | ButterflySDC

                      Comment


                      • #13
                        Ok; my offer still stands for you too then phat_bastard. message me on this site so it emails me~

                        Comment


                        • #14
                          Other than the above, is there a way to force it NOT to search ? I have a valid chanel list from the previous install... I just need it to stop "hunting"
                          Gizmo-
                          Techonlogy on Wheels
                          http://www.hjnetworks.com/car

                          Comment


                          • #15
                            I'm still around... Just got married and bought a house and a dog etc...
                            Get MediaEngine !!!
                            Media Engine Download

                            Comment

                            Working...
                            X