Announcement

Collapse
No announcement yet.

WMA Support Help!

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • WMA Support Help!

    Hello everyone! First off, I've been a fan of ME for some time and I'm really psyched about a lot of the new features in version 2.0. Unfortunately, I seem to be having some problems with the loading up the ID Tags in my .WMA files. I don't know if I'm doing something wrong or if there is some other issue. Here's what happens:

    I load up ME 2.0 and I add support for .WMA files in the supported formats box. I point ME to my media directory which is setup like this:

    D:\media\music\artist\albumname\song.wma
    D:\media\music\playlists
    D:\media\movies

    Then, when using ME, I can manually browse through the directory structure to play a song at will without any problems. However, if I try to browse by Artist or Genre, only a very few songs show up in the list. It is inconsistent and only a small fraction of the total .wma collection in my media folder. Also, when I select a specific song to play, in almost every case the artist field is blanked out.

    When I open the the ME .mdb file, I can see that the artist information did not load into the database properly. On the other hand, if I open up the files in Media Player or in an external Tag Editor, everything shows up (album, artist, title, etc.) I've even tried to synchronized ID3V1 to ID3V2 tags and as I attempted to make sure that the files have all the correct tag information.

    I tried to get this to work on a W2K machine and also on an XP machine, in both cases I had the same results. Both machines have all of Microsoft's latest patches and are running Media Player 9.0. Also, all of my media was originally ripped using Media Player 9.0 with Variable Bit Rate at the maximum quality setting.

    I really want to get ME 2.0 to work with my music collection - if I can get it to the point where I am happy with it, then I will begin to construct my Car PC.

    Thanks in advance!

  • #2
    from what I know is this. ME isn't using WMP for tag info, what it is doing is reading the tags from the file by itself. The problem with a load of different media types is that they place the tags differently for each type. mp3 you look for a TAG in the file while an ogg file you are just looking for TITLE, ARTIST and so on. So this is something they'd have to code in a tag reader for WMA.
    '98 Explorer Sport
    http://mp3car.zcentric.com (down atm)
    AMD 800mhz 192megs RAM 60gig hard drive 9 inch widescreen VGA
    80% done

    Comment


    • #3
      Originally posted by hijinks21
      from what I know is this. ME isn't using WMP for tag info, what it is doing is reading the tags from the file by itself. The problem with a load of different media types is that they place the tags differently for each type. mp3 you look for a TAG in the file while an ogg file you are just looking for TITLE, ARTIST and so on. So this is something they'd have to code in a tag reader for WMA.
      Thank you for the response. Yes, I tend to agree that this could be the problem, but I thought that WMP9 used either the ID3V1 or ID3V2 standard (I could easily be wrong about this). What confuses the topic even more is that "some" files seem to show up in ME with more information than others, but I have not been able to find a pattern to this . . . Any thoughts on how I can get this to work? I have over 6000 .wma files!

      Comment

      Working...
      X