Announcement

Collapse
No announcement yet.

Night mode causing weird screen problem

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Night mode causing weird screen problem

    When I click on night mode, the screen goes funky like it's being turned to 4-bit color or something. I assume this is some kind of gamma conflict, but I can't figure it out. I've tried using a Radeon 8500 and a Geforce2 MX, but they both do the same thing.

    Does anyone know what the problem is?

  • #2
    What monitor, resolution, refresh rate??
    1.6GHz HP e-PC, 768MB RAM, 120GB WD HDD, Slim DVD-ROM, Onboard sound & video, 7" Lilliput, USB GPS Mouse, Audiovox FM Modulator, Vector 400 Watt Power Inverter, Windows XP Pro SP2, iGuidance 2, 15" Samsung LCD for the rear *Carputer not installed*

    Comment


    • #3
      The same happens to me with a Lilliput 7" at 848x400 and colr depth of 32bits.
      When i change the gamma through graphic cards utility it is all ok but when
      i change it through medicar the screen goes with red/green/blue spot all over.
      What could the problem???
      100% done
      Moving on new box in the trunk

      Comment


      • #4
        It did it to me when my desktop was 32 bit. When I switched it to 16 bit it didn't do it anymore. Try that.

        - Kyle

        Comment


        • #5
          Some Problem. But can't figure it out.
          But I'm working on it!

          Comment


          • #6
            Originally posted by the_dude
            It did it to me when my desktop was 32 bit. When I switched it to 16 bit it didn't do it anymore. Try that.

            - Kyle
            Thanx.....but using 16bit color did you see the videos playing ok???
            100% done
            Moving on new box in the trunk

            Comment


            • #7
              I don't know if this is the cause of the problem. Buts its an idea. Drivers.

              On my LcD with a NVidia Graphics chip on old drivers didn't have a problem night mode, since i downloaded the latest drivers, nightmode is as you explain, has discoloration badly.

              btw, i don't remember what the old driver version was
              Mark

              Website: http://www.greenpowerenthusiast.com/

              Car'Puter Project
              - Xenarc 700TSV
              - MSI RS482M-IL Mobo + AMD Turion MT-32 (25W)
              - 1x 256MB Corsair XMMS DDR400
              - M2-ATX
              - Belkin 802.11G W-Nic
              - Garmin 15H GPS
              - WinXP SP2 (NLited)

              Comment


              • #8
                I'd say try rolling back the drivers, the latest drivers are not always the best. Sometimes you gotta find that out the hard way.
                1.6GHz HP e-PC, 768MB RAM, 120GB WD HDD, Slim DVD-ROM, Onboard sound & video, 7" Lilliput, USB GPS Mouse, Audiovox FM Modulator, Vector 400 Watt Power Inverter, Windows XP Pro SP2, iGuidance 2, 15" Samsung LCD for the rear *Carputer not installed*

                Comment


                • #9
                  I'm runing at 848x400, 32-bit, 70hz refresh. I think I tried changing to 16bit, but it still did the same thing. Also, it could be the drivers, but since I used both an ATI and GeForce, I thought it was something else. I'll play with it some more tonight.

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by thomasd
                    Thanx.....but using 16bit color did you see the videos playing ok???
                    Don't know, don't have any videos but I have played a DVD and that looked fine.

                    Comment


                    • #11
                      Well I've done a fresh install with the latest Geforce drivers and I get the same problem. Is it possible to download old Geforce drivers from anywhere?

                      Comment


                      • #12
                        Driver archives on the left side of download page on Nvidia website:

                        http://www.nvidia.com/object/winxp-2k_archive.html
                        "Is Wayne Brady gonna have to choke a b@$#*??!!"

                        Comment


                        • #13
                          Well I rolled back the drivers to basically the ones that come with Windows XP (dated 2001) and it fixed the problem.

                          Comment


                          • #14
                            Could this be related to the problem I have with nightmode switching off after a fraction of a second when i try to turn it on with the "Toggle nightmode" button? and isn't there any automatic function that tells the software that it's night time?

                            Comment

                            Working...
                            X