Announcement

Collapse
No announcement yet.

Help installing/configuring OM on Gentoo Linux

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Help installing/configuring OM on Gentoo Linux

    Hi!

    I am installing OM on my Gentoo box, and trying to configure it.
    I ran the installer, but then when the configuration window pops up I can't see the buttons and so on. They're all joined in one straight vertical line.

    Anyone can tell me which dependencies OM uses?
    Or if there's something I should do before?

    Thanks!

  • #2
    That's weird. You tried to run it with mono right? As long as you have the basic mono 2.0 packages it will work. I have not touched Gentoo in a few years but will see if I can give it a try.
    openMobile - Download
    Like what you see? Donations are always welcome

    Comment


    • #3
      Originally posted by heezer7 View Post
      That's weird. You tried to run it with mono right? As long as you have the basic mono 2.0 packages it will work. I have not touched Gentoo in a few years but will see if I can give it a try.
      Yup, I "think" I have all the basic packages of mono 2.0. I'll try to install an ubuntu linux in a VirtualBox to test it, but I'd like it to work on Gentoo, as ATM is my favorite distro

      Comment


      • #4
        Hi!
        I installed Ubuntu and now I can use the installer. I install OM but when launching it if I click on Music it does nothing :/

        Edit: after an update on Ubuntu the Music Plugin seems to work
        Last edited by Mixu; 02-10-2011, 06:30 PM.

        Comment


        • #5
          Good to hear.
          Failure is not an option...
          __________________________________________________ ______________________________
          The only full multizone / multiscreen cross platform open source Front End -> OpenMobile

          Comment


          • #6
            Originally posted by Mixu View Post
            Hi!
            I installed Ubuntu and now I can use the installer. I install OM but when launching it if I click on Music it does nothing :/

            Edit: after an update on Ubuntu the Music Plugin seems to work
            For future reference, the reason for this is a failure of the NewMedia plugin to load, because the OMLinPlayer plugin couldn't load, because it couldn't find the libgstreamersharpglue-0.10.so file. The OM installer copies the libraries to /usr/local/lib, but it doesn't run ldconfig afterwards, so it doesn't know the libraries are there. Running ldconfig fixes the problem. Also, installing updates like you did will usually cause ldconfig to get run as part of the update process, which is why that solved the problem for you.

            -- Kevin

            Comment


            • #7
              Nice, thanks for the heads up.
              This change should probably be reflected in the installer, so I'll pass this along to the dev team.
              Failure is not an option...
              __________________________________________________ ______________________________
              The only full multizone / multiscreen cross platform open source Front End -> OpenMobile

              Comment

              Working...
              X