Announcement

Collapse
No announcement yet.

Road Runner and Iguidance v4 locks my computer.

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Road Runner and Iguidance v4 locks my computer.

    I have the latest version on Road Runner and i have Iguidance v4. Road Runner runs great, but i turn iguidance on in road runner it works for couple minutes then the whole computer just locks up. I have no clue why this happens. I am also using xport. I am using Digital FX 2.0 skin if that matters.

  • #2
    and it works fine without RR?

    Comment


    • #3
      Originally posted by slvrsol View Post
      and it works fine without RR?
      yes

      Comment


      • #4
        Does RR lock up on itself ?

        Also, by "locks up" do you mean:
        1-it crashes (with an error message) ?
        2-it freezes up (RR becomes unresponsive, but other windows applications stay working -- i.e. the winamp music continues to play)?
        3-the computer freezes up completely, CTRL+ALT+DEL doesn't work, the music stops and/or you can't kill RR ?

        Depending on your answer, this may have nothing to do with RR or Iguidance.
        Ride Runner RR's Myspace

        "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
        "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

        Comment


        • #5
          RR locks

          I'm having what appears to be very similar issue. In my case RR locks - no errors, winamp continues to play, ctl-alt-del to shut down the unresponsive RR. I'm also using IG4, latest RR and the DigitalFX 2.0 skin and xport. This post http://www.mp3car.com/vbulletin/rr-s...-released.html (it's a long one that I haven't made to through completely yet) led me to change the rr.ini line localdatacaptureinterval=1 to =0 that cures the lockup for me but of course it can't find the local data for city, lat - long for things like gas prices and such. I have a feeling the answer is in that monster thread but I haven't dug it out as of yet. Any help would be appreciated.
          Type slow, I'm old and slow and sometimes forget -- what were we talking about again?

          Comment


          • #6
            Wow, I posted this http://www.mp3car.com/vbulletin/gps/...ml#post1124241

            a couple of days ago, but nobody responded. I have the same setup as KShoes. When I try to do just about anything in iG4 while in RR, the computer reboots automatically and when it get back into Windows a message appears that says that Windows has recovered from a serious error. I was having the random reboot issue periodically before upgrading from iG3 to iG4, but it's happening much more often since the upgrade. I know JohnWPB is using the same config as KShoes and I and I'm wondering if he's having the same problem. I'll try without localdatacapture and see what happens.

            By the way, my earlier post says it also happens outside of RR as well. That may not be right. I'll double-check.

            Comment


            • #7
              Originally posted by guino View Post
              Does RR lock up on itself ?

              Also, by "locks up" do you mean:
              1-it crashes (with an error message) ?
              2-it freezes up (RR becomes unresponsive, but other windows applications stay working -- i.e. the winamp music continues to play)?
              3-the computer freezes up completely, CTRL+ALT+DEL doesn't work, the music stops and/or you can't kill RR ?

              Depending on your answer, this may have nothing to do with RR or Iguidance.
              My computer locks up completely, after starting iguidance for few mintues in road runner. Lock up mean mouse keyboard stops working and then blue screen with error message pop up.

              Comment


              • #8
                Originally posted by kickercivic1 View Post
                My computer locks up completely, after starting iguidance for few mintues in road runner. Lock up mean mouse keyboard stops working and then blue screen with error message pop up.
                This is not a software issue -- it is either a bad DRIVER, bad memory, overheated/bad CPU or a bad motherboard. Software issues never cause the mouse/keyboard to stop working nor Blue Screens in the machine -- DRIVERS can do that, as well as hardware problems. The fact that you're getting the issue only when RR+IG4 are running is due to the increased memory and/or CPU load when running both applications at the same time.
                Ride Runner RR's Myspace

                "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
                "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

                Comment


                • #9
                  Originally posted by KShoes View Post
                  I'm having what appears to be very similar issue. In my case RR locks - no errors, winamp continues to play, ctl-alt-del to shut down the unresponsive RR. I'm also using IG4, latest RR and the DigitalFX 2.0 skin and xport. This post http://www.mp3car.com/vbulletin/rr-s...-released.html (it's a long one that I haven't made to through completely yet) led me to change the rr.ini line localdatacaptureinterval=1 to =0 that cures the lockup for me but of course it can't find the local data for city, lat - long for things like gas prices and such. I have a feeling the answer is in that monster thread but I haven't dug it out as of yet. Any help would be appreciated.
                  -Are you using ZipLocator.DLL ? or the built in Zip Locator in RR ?
                  -Do you have version 9-30 installed ?(<-That version has a fix for the location feature without GPS lock).
                  -Do you have the latest ZIPS.DAT file ? Did you try an older one to see ?
                  Ride Runner RR's Myspace

                  "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
                  "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by KShoes View Post
                    I'm having what appears to be very similar issue. In my case RR locks - no errors, winamp continues to play, ctl-alt-del to shut down the unresponsive RR. I'm also using IG4, latest RR and the DigitalFX 2.0 skin and xport. This post http://www.mp3car.com/vbulletin/rr-s...-released.html (it's a long one that I haven't made to through completely yet) led me to change the rr.ini line localdatacaptureinterval=1 to =0 that cures the lockup for me but of course it can't find the local data for city, lat - long for things like gas prices and such. I have a feeling the answer is in that monster thread but I haven't dug it out as of yet. Any help would be appreciated.
                    fyi the localdatacaptureinterval option has nothing to do with gas prices... only the location labels (and reminders function you more than likely dont use). If you're having problems with the gas prices and have the option set to 0 (or just remove it altogether from rr.ini) then the problem lies elsewhere.
                    mp3Car.com Senior Tech Blogger (Want a product reviewed? Contact me.)
                    Follow Me on Twitter or Facebook
                    Live mp3Car Facebook Chat

                    Comment


                    • #11
                      I know there was an issue with the last RR, that would lock up when using the "LOCATE" command. This has been fixed from what I understand in the 9/30 RR release.

                      As Guino said though, this would not cause a BSOD or the computer to totally lock down tight, or cause a reboot. This could even be a case of graphics drivers, as iG's screen is a bit graphics intensive with the way it draws the maps and such.

                      Just to check, anyone that is having this problem, try removing the localdatacaptureinterval=
                      line from rr.ini and the skin.ini as well if it's in there. Then test the system again. This may not be it at all, but its a good starting point. As it could be the older version of RR with this problem, a corrupt zips.dat causing this.

                      On another note, I have been running RR with iG4 for a a month now, and have had no lock-ups's whatsoever. iG4 works the same way as iG3 as far as embedding, auto screen switch, and lower/mute volume when iG speaks.
                      Front End of Choice: Ride Runner (Is there anything else??? ) & Powered by the DFX5.1 Skin Available in the Mobile App Mart

                      My Fiero Build Thread

                      Comment


                      • #12
                        Sorry Kickercivic1 looks like I kind of highjacked your thread.
                        Thanks to the Guru's my problems solved. Removed Ziplocator.dll to solve my issue. Guino you're right I was on the latest ver from the updater instead of the 9-30 ver and you asked if I was using Ziplocator or built in - hell, if I knew what I was doing I wouldn't have gotten myself into this mess . Thanks again all.
                        Type slow, I'm old and slow and sometimes forget -- what were we talking about again?

                        Comment


                        • #13
                          Today i finally got around to mess with the computer. I reloaded all the driver and now it works great. Thank you so much to all that helped.

                          Comment


                          • #14
                            using xport tried on both ig3 & ig4 and pc reboot every 1/2hr no matter what i tried even removed ziplocator.dll, so i gave up and running 2 gps recivers independently 1 fo RR n 1 for IG now everything work
                            perfectly

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by erricson_nguyen View Post
                              using xport tried on both ig3 & ig4 and pc reboot every 1/2hr no matter what i tried even removed ziplocator.dll, so i gave up and running 2 gps recivers independently 1 fo RR n 1 for IG now everything work
                              perfectly
                              Sounds like some Xport related issue on your case.. :|
                              Ride Runner RR's Myspace

                              "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
                              "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

                              Comment

                              Working...
                              X