Announcement

Collapse
No announcement yet.

XMPCR with RideRunner not working

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • XMPCR with RideRunner not working

    I have tried about everything I can think of. The XMPCR works with Roadrunner and SatAmp but not with Riderunner. I get no signal so I am guessing it is not interfacing. I used the installer, loaded the hot fix and registered xmcomm.dll.
    Has anyone got an XMPCR to work with Riderunner? What steps did you use to set it up?

    Thanks, Brian.

    Mac Mini, XP pro SP3

  • #2
    if u use the installer...

    all modules will update

    Roadrunner shouldnt be on ur pc at this point...

    if its in another directory... dont try to register xmcomm.dll
    you will have 2 different versions!!!!
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

    Comment


    • #3
      just install RiderRunner with the 4/1 installer
      set comport in rr.ini if not already set

      thats it there is no other that has to be done

      just dont register anything... its all done by the installer
      -Thanks
      Mitch
      www.rush2112.net

      "Did you test it in carwings??"

      Sun, Come shine my way
      May healing waters bury all my pain
      Wind, Carry me home
      The fabric of reality is tearing apart
      The piece of me that died
      Will return To live again

      Comment


      • #4
        I did use the installer

        Maybe I am missing something. Here is what I did:

        1. Uninstalled Roadrunner.
        2. Installed Riderunner using installer (double clicked on RideRunnerSetup.exe)
        3. Installed the Riderunner update.
        4. Ran RunMe1st.cmd (because XMPCR didn't work).
        5. Uninstalled Riderunner and reinstalled.
        6. Ran registry cleanup tool.

        When you say run the installer do you mean run msiexec.exe from the command prompt to install Riderunner?


        Thanks for getting back to me.

        Comment


        • #5
          I will try again

          OK, I will uninstall everything and try again.

          Thanks.

          Comment


          • #6
            1. UNINSTALL ROADRUNNER (if it was installed by some installer)

            2. INSTALL RIDERUNNER (make sure u select xm option)

            thats all...

            im assuming u saved all you're .ini files? rr.ini
            if not u need to reconfig
            -Thanks
            Mitch
            www.rush2112.net

            "Did you test it in carwings??"

            Sun, Come shine my way
            May healing waters bury all my pain
            Wind, Carry me home
            The fabric of reality is tearing apart
            The piece of me that died
            Will return To live again

            Comment


            • #7
              msiexec.exe HAS NOTHING to do with riderunner!!!
              -Thanks
              Mitch
              www.rush2112.net

              "Did you test it in carwings??"

              Sun, Come shine my way
              May healing waters bury all my pain
              Wind, Carry me home
              The fabric of reality is tearing apart
              The piece of me that died
              Will return To live again

              Comment


              • #8
                oh, u know, u can turn on debugging, and XMdebugging...
                and read the debug.txt

                its kinda what i call SELF HELP
                -Thanks
                Mitch
                www.rush2112.net

                "Did you test it in carwings??"

                Sun, Come shine my way
                May healing waters bury all my pain
                Wind, Carry me home
                The fabric of reality is tearing apart
                The piece of me that died
                Will return To live again

                Comment


                • #9
                  Still no luck - must be SP3

                  Reinstalled:

                  1. Uninstalled Riderunner
                  2. Rebooted
                  3. Installed Riderunner.
                  4. Installed hot fix
                  5. renamed xm.down.png to xm_down.png to fix error
                  6. configured xm comm port.

                  still no luck. I will look at some of the SP3 secuity settings. SatAmp and XM Satellite softeare works ok.

                  Comment


                  • #10
                    Already Tried turning on debugging

                    Already turned on debugging and didn't find anything.

                    When I find the problem I will post it for others.

                    Don't take anymore of your time with this.

                    Thanks for the help.

                    Comment


                    • #11
                      u want me to, i wrote it

                      sp3 prob has NOTHING to do with it

                      turn on XMDebug :

                      in RR.ini: (or use rrconfig)

                      debugmode=true
                      debugfresh=true
                      xmdebug=true

                      lets see your debug.txt, rr.ini
                      (attach it to post)
                      -Thanks
                      Mitch
                      www.rush2112.net

                      "Did you test it in carwings??"

                      Sun, Come shine my way
                      May healing waters bury all my pain
                      Wind, Carry me home
                      The fabric of reality is tearing apart
                      The piece of me that died
                      Will return To live again

                      Comment


                      • #12
                        log

                        4/21/2009 8:14:08 PM: Executing: XM
                        4/21/2009 8:14:09 PM: XM---> XMActive:
                        4/21/2009 8:14:09 PM: XM---> XMActive: Not powered on (yet)...
                        4/21/2009 8:14:09 PM: Que Exec: True, xm.skin, "ONSCREENCHANGE", False
                        4/21/2009 8:14:09 PM: Que Exec: True, xm.skin, "ONSOURCECHANGE", False
                        4/21/2009 8:14:09 PM: Leave Exec: False, xm.skin, ONSOURCECHANGE, False
                        4/21/2009 8:14:09 PM: Enter Exec: False, xm.skin, , False
                        4/21/2009 8:14:09 PM: Que Exec: True, xm.skin, "ONSONGSTART", False
                        4/21/2009 8:14:09 PM: Leave Exec: False, xm.skin, ONSONGSTART, False

                        Comment


                        • #13
                          thats NOT enough

                          ATTACH the whole log & rr.ini

                          debug.txt
                          rr.ini
                          -Thanks
                          Mitch
                          www.rush2112.net

                          "Did you test it in carwings??"

                          Sun, Come shine my way
                          May healing waters bury all my pain
                          Wind, Carry me home
                          The fabric of reality is tearing apart
                          The piece of me that died
                          Will return To live again

                          Comment


                          • #14
                            Here it is

                            Here is the debug log
                            Attached Files

                            Comment


                            • #15
                              ok, now i know whats up

                              the COMPORT never opens....

                              now why you only do 1/2 of what i ask, is beyond me...
                              what is xmport=? in rr.ini?
                              -Thanks
                              Mitch
                              www.rush2112.net

                              "Did you test it in carwings??"

                              Sun, Come shine my way
                              May healing waters bury all my pain
                              Wind, Carry me home
                              The fabric of reality is tearing apart
                              The piece of me that died
                              Will return To live again

                              Comment

                              Working...
                              X