Announcement

Collapse
No announcement yet.

silabs not working

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • silabs not working

    Have been using Centrafuse demo but decided to go back to RR and FU skin and am having trouble getting silabs to go,have the latest RR, is there anything more to getting silabs to work other than specifying it in RR config.Have it working in CF and Free ice, would it be because of the age of FU and something in this skin isnt compatible with RR.I did have trouble getting skin to show properly but that is all sorted now,I am going to try and load Spidermunz app as an external app. but that will take me a while and i would like to get silabs native to work in the meantime so i dont have to switch to CF to listen to radio.Any help would be appreciated.

  • #2
    I'm using si labs fm with the latest RR build from NISU and all I had to do was select silabs for FM. It works great infact i'm quite surprised as to how fast its able to change fm channels.

    Comment


    • #3
      Spidermunz's plugin isn't compatible with RideRunner. He is working for a new version of the plugin.

      But Silabs works fine with the standard RideRunner library. There are some limitations as AF, TA, TP function and the audio is stereofonic, if you use 4 channel it works only in the front speakers.

      Comment


      • #4
        Damm, must be something in my setup,sometimes i get a little tired of always digging for answers or fixing something, dont mind me, on a bit of a downer at the minute

        Comment


        • #5
          Originally posted by millsy View Post
          Damm, must be something in my setup,sometimes i get a little tired of always digging for answers or fixing something, dont mind me, on a bit of a downer at the minute
          Like I tell all my friends who are contemplating a carPC.

          It's not for the faint of heart and it's a love-hate relationship.
          Pico-ITX / XP Home with EWF-HORM / RR v12/02/2009 / Winamp v5.13 / RRMedia v1.2.2

          Comment


          • #6
            mine has been working beautifully for 12 months,actually more, just started to go awry when i went from old rr to centrafuse back to rr then updated rr to ride runner then things really went haywire, i found free ice to be completely stable and rock solid just didnt like the skin, i tend to like the older skins, FU ,astro,hemi etc,hardware skills no problem ,programming skills zero,but i will get it sorted sooner or later. now that mr rudd (PM) has stimulated me to the tune of $900 LOL.

            Comment


            • #7
              I cant get mines to work either and I suspect it has to do with Vista 64. I know silab works cause i can run it standalone but through the latest RR it wont play sound but is able to pickup the stations.

              Comment


              • #8
                Still having a problem with silabs, works great as far as reception etc.goes just having the problem with getting silabs to start when going from mp3 then switching to radio, nothing,have to exit rr and then restart and then silabs is ok,is there a way to reset it whenever it starts up,maybe a command to put in the exec.tbl.
                TIA.

                Comment


                • #9
                  keep in mind, that RR comes with a USBRadio.dll which the silab uses, the Spidermunz's plugin or other versions, prob have their own usbradio.dll... and if u are going to use a differnt .dll, you must restore it to rr root dir, post installation...

                  i messed with the silabs, other then it being a terrible tuner reception wise, it seemed to work fine, it ofcourse will have audio issues, since its audio comes over usb, and one witll need to capture it, and send it to the speakers, which is why the "other" .dlls add some directshow filter graphs for capture of the audio...

                  milsey, for sure i have no issues going from mp3 to radio to mp3 to radio...
                  radio always tunes...

                  i dont understand how audio should work...
                  but i know its playing, cause i can monitor the device in vista's audio control "listen to device"
                  -Thanks
                  Mitch
                  www.rush2112.net

                  "Did you test it in carwings??"

                  Sun, Come shine my way
                  May healing waters bury all my pain
                  Wind, Carry me home
                  The fabric of reality is tearing apart
                  The piece of me that died
                  Will return To live again

                  Comment


                  • #10
                    update
                    i dropped in usbradio 1.7beta 5
                    took "Radio-DirectSound-VISTA.grf"
                    renamed it to "filter.grf"

                    put the usbradio.dll and the filter.grf file in the RideRunner root, dir
                    and everything is perfect

                    switching to mp3 and radio no issues
                    -Thanks
                    Mitch
                    www.rush2112.net

                    "Did you test it in carwings??"

                    Sun, Come shine my way
                    May healing waters bury all my pain
                    Wind, Carry me home
                    The fabric of reality is tearing apart
                    The piece of me that died
                    Will return To live again

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by millsy View Post
                      Still having a problem with silabs, works great as far as reception etc.goes just having the problem with getting silabs to start when going from mp3 then switching to radio, nothing,have to exit rr and then restart and then silabs is ok,is there a way to reset it whenever it starts up,maybe a command to put in the exec.tbl.
                      TIA.
                      Am Sorry but can some 1 help me with this as well.. Am having the same prob as described by Millsy...

                      Thanx
                      Commell LV-677 DC 6 x 6" Mother Board
                      2.6 GHz; 1 Gb Ram
                      120 Gb Laptop HD
                      7" InDash Xenarc MTD - X7000 Screen
                      Gyration Mouse ; GPS Mouse ; ELM Scan ; TPMS
                      Parrot MK 6000 & iPhone
                      ----------
                      Re done the carputer...Into the Glove Box !!

                      Comment


                      • #12
                        I was experiencing the same issue. I replaced the usbradio.dll in the riderunner root folder with USBRadio Experimental DualTunerDS 0.8.zip. Also installed ffdshow and copied the ffdshow graph filter to the same location after renaming it as per above instructions. All seems to be fixed for now.

                        Comment

                        Working...
                        X