Announcement

Collapse
No announcement yet.

clock, speedo, compass problem

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • clock, speedo, compass problem

    I've been trying to install the Road Runner Clocks/Logos by Tissy. I can't get the speed or compass to work.

    I am running xp pro, rr v1.0, and xport com splitter. My gps unit is on com 3. When I run xport, it opens 2,4,5. I tried setting RR gps port on all of these ports. I tried iguidance v4 on 2 and 4 and it works on either. What could I be missing?
    I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous - everyone hasn't met me yet .

  • #2
    I'm not sure if it maters, but I am using the bmv2 skin.

    Also, I just went out and looked, and my xport program seems to be scanning?? The box for com 3 is checked. I can see my gps receiver on xports list. The enable ports box is checked, but the ports 2,4, and 5, are grayed out. Is that ok?
    I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous - everyone hasn't met me yet .

    Comment


    • #3
      Originally posted by rizaydog View Post
      I'm not sure if it maters, but I am using the bmv2 skin.

      Also, I just went out and looked, and my xport program seems to be scanning?? The box for com 3 is checked. I can see my gps receiver on xports list. The enable ports box is checked, but the ports 2,4, and 5, are grayed out. Is that ok?
      The stock BMV2 skin does not have the hidden labels necessary for Tissy's Flash CSC to read the GPSSPD or GPSHDG info from RR.

      Open up the MENU.SKIN with notepad.exe and add the following to the label section:
      Code:
      L,0,0,0,0,,,,,,"GPSSPD",
      L,0,0,0,0,,,,,,"GPSHDG",
      Save and close. Should work now.
      HARDWARE: Fujitsu Stylistic ST5111w/WiFi and dock, internal Hitachi 500G HD, external 1TB HD, Sierra Wireless Aircard 550, DVD-RW, BoomzBox HD radio, XM Commander, Delorme GPS, Saitek X-52 Pro joystick, BluSoleil Bluetooth, TPMS, FB, Elm327

      Comment


      • #4
        Thanks Gizmo, I'll give it a try.
        I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous - everyone hasn't met me yet .

        Comment


        • #5
          I added the code as follows:

          MEDIACAR Skin
          MEDIACAR MainMenu Skin
          menu_off.jpg,menu_off.jpg,menu_on.jpg,menu_down.jp g

          /, B, x, y, w, h, Command;COMMANDCODES, Tooltip
          B01,11,73,339,106,"AUDIO","Audio player"
          B02,348,70,104,75,"CDRIP","Rip CD"
          B03,451,73,339,106,"VIDEO","Video player"
          B04,11,186,296,106,"RADIO",""
          B05,494,181,296,116,"DVD",""
          B06,11,305,339,106,"XM",""
          B07,348,335,102,75,"WEB",""
          B08,451,303,339,106,"GPS","GPS"
          B09,10,416,150,110,"PHOCO",""
          B10,160,425,65,90,"MUTE","Mute"
          B11,226,427,63,88,"VOL-","Volume-"
          B12,515,426,63,89,"VOL+","Volume+"
          B13,581,425,61,90,"MIXER","Mixer settings"
          B14,643,415,145,110,"TV",""
          B15,10,530,156,70,"SKIN","Appearance"
          B16,166,530,156,70,"GAMMA","Gamma mode"
          B17,320,530,160,70,"LAUNCH",""
          B18,480,530,155,70,"MINIMIZE",""
          B19,633,530,156,70,"EXIT","Exit"

          /, S, x, y, w, h, x1, y1, w1, h1, O, Style, Pointer file path, h2, Code;SLIDERCODES, Tooltip
          S01,290,466,223,35,290,466,223,35,H,01,"POINTER2.g if",013,"MASTER","Master"

          /, I, x, y, w, h, Code;INDICATORCODES
          I01,185,455,30,35,"MUTE:b"

          /, L, x, y, w, h, color R;RGB, G, B, font size;FONT, font name, Code;LABELCODES, Tooltip;LABELALIGNMENT
          L10,165,15,470,45,255,255,0,26,"Arial Narrow:B","TRACKNAME","SCROLL-CENTER"
          L00,415,440,50,30,255,255,255,13,"Arial Narrow:B","VOLUME","Volume"
          L01,30,10,135,30,255,255,255,18,"Arial Narrow:B","TIME","Time"
          L02,30,40,135,30,255,255,255,18,"Arial Narrow:B","DATE",""
          L03,660,10,50,30,255,255,255,18,"Arial Narrow:B","=Car:", ""
          L04,710,10,80,30,128,255,128,18,"Arial Narrow:B","TEMP1", ""
          L05,660,40,50,30,255,255,255,18,"Arial Narrow:B","=Out:", ""
          L06,710,40,80,30,128,255,128,18,"Arial Narrow:B","TEMP2", ""
          L,0,0,0,0,,,,,,"GPSSPD",
          L,0,0,0,0,,,,,,"GPSHDG",

          /, F, x, y, w, h, Movie name
          F01,291,125,218,236,"logo.swf"

          END

          It still doesn't work. Here is my rr.ini:
          [Player Setup]
          player=Winamp
          winamppath=D:\Carputer\WinAmp\
          hidewinamp=true
          exitmute=true

          [General]
          voice=true
          disableinternat=false
          showicons=false
          showextensions=false
          hidemouse=false
          hidetaskbar=false
          hidedesktop=false
          hidedots=false
          gpstime=true
          gpsusadate=true
          exitmode=0
          dateformat=Short Date
          timeformat=Short Time
          locale=0
          screentype=4:3
          debugmode=true
          enableclipping=true
          nozoom=false
          usegestures=false
          leavemousealone=false
          sapi5=true
          closeapps=false
          fastmode=-1
          usedualmon=false
          soundcard=0
          screenlimit=10
          mastervolmap=0
          hibernateaware=true
          forcehibernate=false
          hibernatereload=true
          usbsound=false
          browsertype=0
          usevoicecontrol=true
          usecar2pc=false
          fadeinvolume=true
          picspath=To set path, Click --->

          [Skins]
          skinpath=D:\Carputer\RoadRunner\Skins\BMV2\
          nightskin=D:\Carputer\RoadRunner\Skins\BMV2\
          transition=-1
          background=To set path, Click --->
          TransitionTime=0.2

          [Gamma]
          gammamode=3
          gpsgammamodeoffset=0
          gammaday=0:0:0
          gammanight=-50:-50:-50
          gammadaytime=1:00
          gammanighttime=1:00
          autogammamode=1
          autoskinmode=1

          [Preload Screens]

          [Music]
          musicpath=D:\Music\
          playlistpath=D:\Music\
          useid3=1
          showid3playlist=true
          showid3browse=true
          lazytag=false
          singleclickaudio=false
          noformat=false
          listnumbers=true
          listfollowssong=true
          id3listformat=%title%
          id3browseformat=%title%
          titlesafter=-
          coverfile=*.jpg
          albumart=*.txt
          fadeimages=false
          visuname=MilkDrop
          scrollmode=1
          circularlist=false
          groupnumbers=false
          resumemusic=0
          audiorepeat=false
          audioshuffle=false
          transparentvisu=false
          opacityvisu=40

          [Radio]
          radiomode=0
          allowallfreqs=false
          radioline=0
          userbds=false

          [XM]
          xmport=0
          xmline=0
          xmlineinplugin=false
          xmtype=0
          singleclickxm=false
          xmformat=%station% %artist%

          [SIRIUS]
          srport=0
          srline=0
          srlineinplugin=false
          singleclicksr=false
          srformat=%station% %artist%

          [Video]
          videopath=Click here to set path
          mpcpath=Click here to set path
          videoautohide=true
          videohidetime=4
          builtinvideo=true
          videoshuffle=false

          [TV]
          tvline=0

          [GPS]
          gpsmode=2
          mapmonkeypath=Click here to set path
          gpspath=C:\Program Files\iNav\iGuidance\iGuidanceUMPC.exe
          gpsname=iGuidance
          overspeed=55
          gpsport=4
          mappointmap=1
          mapcountry=United States
          mapcity=
          mapautozoom=true
          isunits=true
          usegpsserv=true
          gasfinderautorefresh=false
          mapvol=90

          [IG Native]
          ignative=true
          igautosw=true
          gpsonvoice=true
          pauseonvoice=true
          lastscreenswitchtime=5

          [Speed Att Vol]
          speedatt=false

          [Phidget]
          phidget1=0
          phidget2=0
          phidget3=0
          phidget4=0
          phidget5=0
          phidget6=0
          phidget7=0
          phidget8=0

          [4 Temps]
          tcomport=0
          tempscale=c
          temp1=c
          temp2=c
          temp3=c
          temp4=c

          [Volt Meter]
          vcomport=

          [Phone]
          phoconodesign=false
          motophone=false
          phonelistspath=Click here to set path
          contactspicturespath=Click here to set path
          ringtone=Click here to set path
          smstone=Click here to set path
          maxcalllistentries=100
          phoconoincallevent=false
          connecthsp=true
          standardphonebook=0
          phonebooksencoding=windows-1252

          [Weather]
          cityweather=
          weatherunits=USA
          weatherdegress=
          localdatacaptureinterval=0

          [Extra's]
          "IGPAUSE","!PRESET;IG4;WINAMP||SETVOL;WINAMP;1 80"
          "IGRESUME","PRESET;IG4;WINAMP"

          My usb gps receiver is on com 3. Xport outputs to 2,4,5. I have Iguidance set on 2, and rr gps set on 4.

          I made all the changes and rebooted the pc. Am I missing something else? Is there anyway to tell if rr is receiving the gps info. I have it set to use gps service and to set the date and time. I can't tell if it is working or not.

          Any idea's?
          I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous - everyone hasn't met me yet .

          Comment


          • #6
            Ok, its working now. I don't know what I did to get it working, but such is life. The only problem with it now is the speed is off by about 15 mph. I read a thread on that somewhere, I'll have to find it again. Also, when I go into the music skin, the clock is displayed over the music picture on the upper left hand side. Before it was my spinning logo and you could still see the picture. I'll have to figure out how to either get ride of the clock over the picture, or somehow change it back to the spinning logo just over the music picture.
            I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous - everyone hasn't met me yet .

            Comment


            • #7
              Hey Gizmo, you wouldn't happen to know why my speedo is off by so much would you? I searched all over for that post but no luck.
              I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous - everyone hasn't met me yet .

              Comment


              • #8
                For starters, those two lines in the "[Extras]" don't belong in the rr.ini file, they should be in either rr root ExecTBL.ini file or in the skin folder's execTBL.ini file.

                And change the 'disableinternat' setting to true, should fix your wrong gps spd.
                RideRunner...The #1 FE, PERIOD.

                Current Project: DFXVoice [v1.0 Released]
                Next in line: RRMedia v2.0

                DFX 5.1.1 Skin
                Appstore Link

                My RideRunner Plugins
                RRMedia
                RRExtended
                DFXVoice

                "There are no bugs - only undocumented features."

                Comment


                • #9
                  Ok Blue, I'll give it a try. Thanks.
                  I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous - everyone hasn't met me yet .

                  Comment


                  • #10
                    Well Blue, I changed the settings. Still not working. The only other thing I can think of is that I enlarged the area in skin editor to make the clock/compass/speedo the same size as the opening in the BMV2 skin. Any other idea's?
                    I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous - everyone hasn't met me yet .

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by rizaydog View Post
                      Well Blue, I changed the settings. Still not working. The only other thing I can think of is that I enlarged the area in skin editor to make the clock/compass/speedo the same size as the opening in the BMV2 skin. Any other idea's?
                      In one post you say its working, now you say it isn't?!?!?!?!? I'm gonna assume the flash object is working, but the speedo is off. That said, are you sure the problem is GPS related? i.,e., what's your point of reference? are you sure it's accurate? are you running OEM recommended wheels and tires? which of Tissy's CSC flash objects are you running (I vaguely remember he had to create separate ones for MPH and KPH).

                      I find my carPC is more accurate than my indash speedo cause I'm running +2 oversized wheels and never bothered to recalibrate the speed sensor. You may also want to recheck your RR.INI in notepad - there was a problem on some systems a while ago where RRConfig wouldn't save changes to the international setting. Don't know if its fixed or not.
                      HARDWARE: Fujitsu Stylistic ST5111w/WiFi and dock, internal Hitachi 500G HD, external 1TB HD, Sierra Wireless Aircard 550, DVD-RW, BoomzBox HD radio, XM Commander, Delorme GPS, Saitek X-52 Pro joystick, BluSoleil Bluetooth, TPMS, FB, Elm327

                      Comment


                      • #12
                        All good points Gizmo. However, my car speedo is good. The car is less then a year old. No new tires yet. I'll keep looking.
                        I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous - everyone hasn't met me yet .

                        Comment


                        • #13
                          This is irritating me. All this time and effort and all I hear is "why would you want a computer in your car?".
                          I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous - everyone hasn't met me yet .

                          Comment


                          • #14
                            and all I hear is "why would you want a computer in your car?".
                            And my answer is always..."Why Not!"

                            Does your GPS SW show the correct SPD?
                            RideRunner...The #1 FE, PERIOD.

                            Current Project: DFXVoice [v1.0 Released]
                            Next in line: RRMedia v2.0

                            DFX 5.1.1 Skin
                            Appstore Link

                            My RideRunner Plugins
                            RRMedia
                            RRExtended
                            DFXVoice

                            "There are no bugs - only undocumented features."

                            Comment


                            • #15
                              The speed on iguidance shows the correct speed. I noticed that the faster I go, the greater the difference between the correct speed and the Road Runner speedo. Last night I was coming home at about 60mph and the speedo whas over 100.
                              I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous - everyone hasn't met me yet .

                              Comment

                              Working...
                              X