Announcement

Collapse
No announcement yet.

Bluetooth Phone Problems

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Bluetooth Phone Problems

    Not sure if this exclusive to RR or Windows or the skin I'm using but here's the deal... I just did a fresh install of Win7 32-bit on my carputer after getting tired of all kinds of CF and XP problems. Decided to go a completely different way. Anyways I'm running the newer version of RR (the one right before the New Years one), Elite skin, and Bluesoleil 6.4.249. That's about all the software on it so far. I installed .Net Bluetooth plug-in which syncs fine with my phone (Fuze) and opens in RR. I can make calls perfectly fine and they can hear me but I can't hear them. If I turn the volume all the way up, I hear a static and the static gets louder as the person talks and I can barely make out a word every now and then but it's barely audible. It's probably a stupid setting that I overlooked or something, but can anyone help?

  • #2
    probably something related to the recording of the audio from your microphone (maybe wrong source selected?) -- have you verified it works to record audio on any other application ?
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

    Comment


    • #3
      I guess I wasn't clear. They can hear me fine from my car's microphone but I can't hear them through my car speakers.

      Comment


      • #4
        I have been trying to get bluesoleil configured and cant figure it out. The only thing I did see is in the device options for the computer it will list available services. There, you can select the audio output or soundcard to use.

        Comment


        • #5
          Tried that. :-/ I also have wireless stereo, serial port, and hands free enabled on the phone.

          Comment


          • #6
            Hmm. Well I do not know. I hope you get it figured out. You are a step ahead of me. I can make and receive calls but the audio and voice remains on the phone.

            Comment


            • #7
              I would try to test everything outside RR first ... My best guess is you should verify you have the minimum version of bluesoleil (possibly update to the latest?) -- if everything is fine on the bluesoleil hardware+software aspects, I'd try a different computer just to see if it works and if not, I would just assume the phone isn't configured right or it just can't do the function.
              Ride Runner RR's Myspace

              "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
              "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

              Comment


              • #8
                Download the free version of the CPhoneTool plugin from BlueSoleil and try making a call with that. When I was testing mine out I didn't have any sound at all through RR. When I downloaded CPhoneTool and tested it out, it worked, so I went back into RR and that works now too. They say it's not necessary to have that plugin to make it all work but for me I did.

                Dougw133: Make sure your phone thinks it's connected to a headset. Not sure how to do that on your phone as mine did it automatically.
                PROGRESS:
                Hardware: 100%
                Software: 99% - Always upgrading and improving.
                Installation: 100%

                WORKLOG:
                2005 F-150

                Comment


                • #9
                  When calls come through in RR the little bluetooth icon on my phone is present meaning its available to connect with a headset. In my bluesoleil "Classic View" where it shows available services for my device the little headset icon is grey'd out. I have three different bluetooth adapters I have tried and bought anew version 2.1 one to day.

                  Comment


                  • #10
                    Update. Every now and then I get sound through the speakers but it is still too quiet and only works about 20% of the time. I did notice that in the volume control that the Bluesoleil control shows audio in that channel so the problem lies either in the .Net mobile plug-in or RR. Are there any special settings that I need to change in RR config to set it up for this plug-in? I think I just installed RR, then Elite, then .net. I don't think I modified the config at all...

                    Comment


                    • #11
                      And I tried to install Cphonetool. It said that it couldn't find an entry point in the dll file or something to that effect.

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by SRT4 View Post
                        And I tried to install Cphonetool. It said that it couldn't find an entry point in the dll file or something to that effect.
                        RR Config doesn't need to be modified. In fact, the only thing that really needs to be modified is the phone MAC address in the .net plugin's .ini.
                        PROGRESS:
                        Hardware: 100%
                        Software: 99% - Always upgrading and improving.
                        Installation: 100%

                        WORKLOG:
                        2005 F-150

                        Comment


                        • #13
                          Updated BS to 6.4.289 and nothing. Uninstalled and reinstalled everything including drivers and nothing. Tried to install Cphonetool again and still won't work. Installed BS Dialer which opened. And now bluetooth seems to be working. Thanks for the help everyone and hopefully that's the end of my problems...

                          Comment


                          • #14
                            Glad got it working, and was trying REALLY HARD not to hijack your thread, sicne i am having similar problems. Can you just tell me if the "Bluetooth Headset" icon in the Bluesoleil Classic view is showing available or grayed out for you?

                            Comment


                            • #15
                              I'm pretty sure that the headphone icon is active but the headset icon is not.

                              Comment

                              Working...
                              X