Announcement

Collapse
No announcement yet.

No music returning from hibernation

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • No music returning from hibernation

    Hi Guino/All,

    I posted about this problem a long time ago, but now it is really ticking me off...

    Symptom:
    RR resumes music when booted up from cold start.
    RR does not resumt music coming back from hibernation.
    (Resume set to ALWAYS or Hibernate/Start makes no difference.)
    When returning from hibernation, there is no music (as said above), HOWEVER, a movement of the mouse, or click, will reactivate the music from where it had stopped.


    Solutions: (none of which have worked)
    At first I thought it could be my bluetooth devices being re-recognized and windows "beeping" conflicting the windows sound with winamp. So I disabled all sounds from windows - no affect.
    I re-installed my system, twice - no affect... this is why I'm a bit breaking my head... I really dont understand this at this point...

    any ideas?
    Roy

    2005 Range Rover 4.4
    Any ideas for putting a PC in this? :)

  • #2
    Hmmm, never had an issue here with the music resuming from hibernation.

    Is your system nLited or anything???

    Comment


    • #3
      What ver of winamp are you running?
      Progress: 80% - Permanent install left.
      Motion LS800 Tablet PC and dock.
      Vista, Bu-535 GPS, RoadRunner, MPT2006.

      Comment


      • #4
        This particular one is, but the previous one wasnt...

        Oh, this is Winamp 2.95 by the way... previous was 5.8 and 2.8... This has happened with all RR releases
        Roy

        2005 Range Rover 4.4
        Any ideas for putting a PC in this? :)

        Comment


        • #5
          That's is definetely puzzling.. RR will tell Winamp to resume playing immediately after resuming (as soon as windows notifies the event). I am guessing that some hardware/driver is keeping windows from sending those notifications until you move the mouse. I am not suggesting you do this for good, but just to try it out, I'd disable the mouse and/or any other supicious/cheap device to see if you can find out what's doing it.
          Ride Runner RR's Myspace

          "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
          "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

          Comment


          • #6
            Hi,

            I am having exactly the same problem, if I re-boot the music resumes whereas it doesn't from hibernation.

            I have a bluetooth dongle, gps mouse, usb soundcard, and the touchscreen plugged into the USB ports. It worked fine with mediacar

            Any resolution on this.

            Matt

            Comment


            • #7
              I think I've also been seeing that since the 5/28 version. But not consistently.
              Progress: 80% - Permanent install left.
              Motion LS800 Tablet PC and dock.
              Vista, Bu-535 GPS, RoadRunner, MPT2006.

              Comment


              • #8
                I've been using standby the last few days, and it comes out of standby for about 5 seconds plays as it should, but then it stops.. the only was to get it playing again it seems it to click on the track itself, nothing happens if I just click on play.. only the last few days so not looked into it at all as yet, been far to busy

                CdR
                Follow me on Twitter

                http://www.FreeICE.co.uk

                Comment


                • #9
                  CDR, try clicking on play 2 or 3 times... I observed that winamp thinks it is playing (although RR status doesnt reflect that, I think it says STOP) so press play 1 time goes to pause, press again, goes to play...

                  I finally re-installed my carputer, with a full XP (no nlite) and observe the SAME problem still... I'm lost for ideas... I'm going to try uninstalling the BT and re-installing, but it is a pain really... I think it is one more disadvantage of winamp really, I dont think it is directly relate to RR.

                  Oh well...
                  Roy

                  2005 Range Rover 4.4
                  Any ideas for putting a PC in this? :)

                  Comment


                  • #10
                    its a bit hard to observe at times cause any move of the mouse seems to bring it back [at least for me]
                    Roy

                    2005 Range Rover 4.4
                    Any ideas for putting a PC in this? :)

                    Comment


                    • #11
                      The 6-6 version has a hibernateaware option to disable the hibernate handling. You should try that at least as a debugging too. IF you set hibernateaware=true in RR.INI then RR will completely ignore the hibernate and resume processed (letting windows handle them). If you set that, and still have issues coming out of hibernation, then it is unlikely that RR has anything to do with it. One question I will make is: do any of you have a mouse/touchscreen plugged into a USB Hub ? if you use a MOUSE, is it USB ?
                      Ride Runner RR's Myspace

                      "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
                      "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

                      Comment


                      • #12
                        mouse is usb, touch is direct on the computer...

                        however, in the car I use TS only (mouse unplugged) and right now the touchscreen isnt even loaded (no drivers), and I'm only using the mouse
                        Roy

                        2005 Range Rover 4.4
                        Any ideas for putting a PC in this? :)

                        Comment


                        • #13
                          Id suggest trying hibernation with the TS drivers installed propperly and the mouse unplugged to see if it works. Windows is very likely to "detect" new hardware when resuming from hibernation, meaning, anything not propperly installed could cause this "freeze" you talk about.
                          Ride Runner RR's Myspace

                          "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
                          "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

                          Comment


                          • #14
                            it seems to be independent in terms of the touch... (touch plugged/unplugged installed/uninstalled all give same problem)... I suspect it might be BT....
                            Roy

                            2005 Range Rover 4.4
                            Any ideas for putting a PC in this? :)

                            Comment


                            • #15
                              Yesterday my HD crapped out after a minor car crash, and I reinstalled onto a laptop HD... this new hd is much faster , but I still observe no music returning from hibernation until the mouse is moved.

                              On this system I have not installed Bluetooth software or dongle.

                              I had however already installed the touchscreen driver, but tested with touchscreen plugged in, and touch unplugged.

                              Anything else I may try?
                              Roy

                              2005 Range Rover 4.4
                              Any ideas for putting a PC in this? :)

                              Comment

                              Working...
                              X