Announcement

Collapse
No announcement yet.

Phoco, RR, Hematec

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Phoco, RR, Hematec

    Hematec, again thanks for your help.
    I decided to post a new thread as I didn't know if it was right in the other post of RR updates.
    What I am seeing is when I accept a phone call in RR is that the audio bridge isn't active, it just recycles the BT connection back to serial port communications.
    I added the below entries into phoco ini under general settings;
    ConnectHSP=1
    #BTDeviceName= NOTE: I added this and it didn't make a difference since the BT device was already active and seen.


    When a phoco standalone is running it takes almost 2 seconds for the BT audio bridge to be active after you accept a call and it drops the serial BT communications out. To hangup in phoco you must press the headset icon to disconnect and it recycles back to BT serial communications port (about 6 seconds). This was accomplished by adding the following line to the phoco (v. 1.5) under communication id section;
    <UseBTManager device="Motorola Phone" controlHeadset="True" disconnectAfterCall="True" mode="OnCall">True</UseBTManager>

    On a lot of motorola phones and some others, they only allow one BT connection at a time. So here's my problem.


    Now below are the log file entries from phoco, one with phoco as a standalone and the other with RR/Phoco.

    Phoco running standalone.....

    11/2/2005 12:36:12 PM Got CLIP over CLCC: ..<-----NOTE: MY INBOUND PHONE NUMBER shows up here....
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:36:12 PM Callers photo not found!
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:36:16 PM COM: >ATA
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:36:17 PM COM: <
    OK

    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:36:17 PM Port closed by user!
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:36:19 PM Bluetooth headset on device 'Motorola Phone' connected! <--- here's is the 2 second delay
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:36:27 PM Port not open. Escalating timeout!
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:36:27 PM **** TIMEOUT ****
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:36:27 PM Opening COM10
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:36:28 PM COM: >ATZ
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:36:32 PM Opening COM10
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:36:35 PM **** TIMEOUT ****
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:36:35 PM COM: >ATE1
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:36:42 PM **** TIMEOUT ****
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:36:42 PM COM: >ATE1
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:36:49 PM **** TIMEOUT ****
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:36:50 PM COM: >AT+COPS?
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:36:57 PM **** TIMEOUT ****
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:36:57 PM COM: >AT+CGSN
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:37:04 PM **** TIMEOUT ****
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:37:04 PM COM: >AT+GMI
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:37:05 PM Bluetooth headset on device 'Motorola Phone' disconnected!
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:37:05 PM Opening COM10 <-------Recycle to BT com port here, 6 second delay ...
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:37:11 PM **** TIMEOUT ****
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:37:11 PM COM: >ATE1
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 12:37:11 PM COM: <
    OK




    Phoco running under RR and remote tags...


    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:17:47 PM RemoteCommand: <PhoneControl.NET><BTConnectHSP device="Motorola Phone">True</BTConnectHSP></PhoneControl.NET>
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:17:47 PM COM: <
    +CRING: VOICE

    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:17:49 PM COM: >AT+CLCC

    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:17:49 PM Got CLIP over CLCC: <---- Again MY INBOUND PHONE NUMBER shows up here....
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:17:49 PM Callers photo not found!
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:17:53 PM COM: <
    +CRING: VOICE

    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:17:56 PM RemoteCommand: <PhoneControl.NET><Accept/></PhoneControl.NET>
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:17:56 PM COM: >ATA
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:17:56 PM COM: <
    OK

    ---------------------------------------------------------------------------- <------ Audio bridge should have been here
    11/2/2005 1:18:06 PM COM: >AT+CLCC
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:18:07 PM COM: <
    +CLCC: 1,,0,0,0,"MY INBOUND PHONE NUMBER",129,<---- MY INBOUND PHONE NUMBER shows up here....

    OK

    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:18:07 PM COM: >AT+CSQ;+CBC
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:18:07 PM COM: <
    +CSQ: 27,99

    +CBC: 1,20

    OK

    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:18:18 PM RemoteCommand: <PhoneControl.NET><Hangup/></PhoneControl.NET>
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:18:18 PM COM: >AT+CHUP
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:18:33 PM **** TIMEOUT ****
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:18:33 PM RemoteCommand: <PhoneControl.NET><BTConnectHSP device="Motorola Phone">False</BTConnectHSP></PhoneControl.NET>
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:18:47 PM COM: >AT+CLCC
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:18:47 PM COM: <
    ERROR

    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:18:47 PM COM: >AT+CSQ;+CBC
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:18:47 PM COM: <
    +CSQ: 27,99

    +CBC: 1,20

    OK

    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:19:07 PM COM: >AT+CLCC
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:19:08 PM COM: <
    OK

    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:19:08 PM COM: >AT+CSQ;+CBC
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:19:08 PM COM: <
    +CSQ: 27,99

    +CBC: 1,20

    OK

    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:19:28 PM COM: >AT+CLCC
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:19:28 PM COM: <
    OK

    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:19:28 PM COM: >AT+CSQ;+CBC
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:19:29 PM COM: <
    +CSQ: 27,99

    +CBC: 1,20

    OK

    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:19:49 PM COM: >AT+CLCC
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:19:49 PM COM: <
    OK

    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:19:49 PM COM: >AT+CSQ;+CBC
    ----------------------------------------------------------------------------
    11/2/2005 1:19:49 PM COM: <
    +CSQ: 27,99

    +CBC: 1,20

    OK

    <-----------Call terminated by hangup tag button in Phoco Skin of RR... no audio bridge


    Again, thanks for your help and if this is too much of a problem, then that's fine.

  • #2
    hi,
    i'll take a look at it as asap...

    Comment


    • #3
      Thanks, Hematec!

      Comment

      Working...
      X