Announcement

Collapse
No announcement yet.

I'm having a hibernation issue

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • I'm having a hibernation issue

    When I resume from hibernation the volume control no longer works. Its stuck at what ever volume I had it at last. The percentage values change in RR but the actual volume doesn't. To fix it, I have to close RR and open it again and all is back to normal. I'm using an Audigy 2 NX with the newest drivers and firmware. Anybody else have this problem?
    2.4 celeron
    150 watt OPUS
    micro atx
    xp pro
    tv/radio tuner card
    audigy
    Dual monitor Radeon
    802.11G Mimo
    xm pcr
    dvd
    gps
    8" Lilliput touch screen
    IGuidance
    dual optimas
    battery isolator
    15" screen
    My Truck

  • #2
    Let me guess... that's a USB sound card you got ?
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

    Comment


    • #3
      yep. Is that normal for all usb devices? I know my gps used to have issues till I used Xport. The windows volume control works ok though so I thought it was something in the prog. I'll try frodo and see if I have the same issue.
      2.4 celeron
      150 watt OPUS
      micro atx
      xp pro
      tv/radio tuner card
      audigy
      Dual monitor Radeon
      802.11G Mimo
      xm pcr
      dvd
      gps
      8" Lilliput touch screen
      IGuidance
      dual optimas
      battery isolator
      15" screen
      My Truck

      Comment


      • #4
        no, that's not *NORMAL* for anything.. it's just the crap you have to put up with using USB stuff. I can *try* to add something to close/reopen the mixer at hibernate/resume but I have no way of testing it without a USB sound card, so I can't guarantee anything.
        Ride Runner RR's Myspace

        "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
        "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

        Comment


        • #5
          That would be great. I'll test it for you but it's a pretty common sound card from what I've read on the forum. I find it hard to believe that I'm the only one with this issue. Is there anyone else out there that can verify that it is a software issue and not a motherboard issue before GUIDO wastes any time on this?
          On another topic, thank you so much for the updates and neverending fixes to small bugs. It's very much appreciated. A lot of other front ends wouldn't give the time of day for issues like these. Thanks for your hard work.
          2.4 celeron
          150 watt OPUS
          micro atx
          xp pro
          tv/radio tuner card
          audigy
          Dual monitor Radeon
          802.11G Mimo
          xm pcr
          dvd
          gps
          8" Lilliput touch screen
          IGuidance
          dual optimas
          battery isolator
          15" screen
          My Truck

          Comment


          • #6
            Now that I have the volume in RR control wave, I realized that when I hiberbate with RR open the wave volume jumps to 100% on resume and RR still will not control it till I close it and reopen. On resume RR still indicates the volume prior to hibernation eventhough it is now at 100%. I hoped the new release 3-6-6 would fix it but it did not.
            2.4 celeron
            150 watt OPUS
            micro atx
            xp pro
            tv/radio tuner card
            audigy
            Dual monitor Radeon
            802.11G Mimo
            xm pcr
            dvd
            gps
            8" Lilliput touch screen
            IGuidance
            dual optimas
            battery isolator
            15" screen
            My Truck

            Comment


            • #7
              Try to go into/out of hibernation with other media player (winamp, wmp ... ) to see if the same problem.
              2004 Matrix XR A7N8X-VM/400 AMD XP-M 2500+, DS-ATX
              89 Supra Turbo P3 [email protected]/Abit BE6 II, Alpine M-BUS Car2PC.
              Y2K Accord Dell GX150
              RoadRunner is the best FE PERIOD
              EmoRebellion is a SCAMMER

              Comment


              • #8
                I'm italian and sorry for my bad english.
                I have the same problem when I resume hibernation.
                I have the Audigy NX USB.
                Another problem when resume hibernation is: the system check the Audigy after 10sec + or - ....if I have winamp played a songs, when resume hibernation there is an error that tell me no found audio card...so I click ok and restart winamp, and now is ok.
                Whitj normal reboot there is all ok.

                Comment


                • #9
                  There is no fix for this. I just got rid of my nx because of the same problem. The problem is when you disconnect the power to the nx during hibernation. When you boot up the computer the nx doesn't resume right away. It takes a few seconds after winamp is already trying to use it. I was thinking about leaving power connected to the device, but I'm worry about power drain. Go with PCI if possible.
                  7" TouchScreen Carputer
                  Rockford Fosgate 1501BD and Rockford 551s
                  12" MTX 9500 in a SS* or a 12" Brahma in a SS*
                  ZAPCO COMPONENTS in front and RFs in rear
                  2 YellowTops and a 200amp Iraggi Alternator
                  *Snell Shell box from nolteaudio.com

                  Comment


                  • #10
                    why not just use S3 standby instead of hibernation?

                    Comment


                    • #11
                      S3 Standby shuts off everything exept the Memory Module.
                      So you would have no power to the USB Ports either.

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by VitalRyan
                        why not just use S3 standby instead of hibernation?
                        same problem
                        7" TouchScreen Carputer
                        Rockford Fosgate 1501BD and Rockford 551s
                        12" MTX 9500 in a SS* or a 12" Brahma in a SS*
                        ZAPCO COMPONENTS in front and RFs in rear
                        2 YellowTops and a 200amp Iraggi Alternator
                        *Snell Shell box from nolteaudio.com

                        Comment

                        Working...
                        X