Announcement

Collapse
No announcement yet.

cant play video within RR

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • cant play video within RR

    mplayerc plays well the same video outside of RR but nothing happens when i click play button in RR (BMV2 skin)

    can someone help please

  • #2
    Originally posted by qha_vn View Post
    mplayerc plays well the same video outside of RR but nothing happens when i click play button in RR (BMV2 skin)

    can someone help please
    Set the path to MPC in RRConfig and check (Check mark) built-in video (also in rrcomfig), then read this:
    http://www.mp3car.com/vbulletin/rr-f...look-here.html
    ****************************************
    OLD SYSTEM (DEAD)
    Intel D945GCLF2 Dual Core ATOM
    Lilliput 7" 629GL 2008 LED Backlight
    BU-353 USB GPS Receiver / iGuidance / IGO8
    M2-ATX Power Supply
    RideRunner Front End / Various Skins
    Windows XP SP3

    Comment


    • #3
      get codecs, and make sure you can run the video in mp clasic
      Cold weather mobo list: Copy the list and add your board
      my hidden screen in action (youtube) , the worklog , RR Volvoskin

      Comment


      • #4
        i have set the correct path to mplayerc in RRconfig.

        mplayerc plays this same video very well when i started playing it in mplayerc

        the problem is that i can select the video in RR but nothing happens when i touched on play button, just nothing happens. is there a log where i can find if RR did something when i touch the button. same issue for DVD

        Comment


        • #5
          did you add the extensions in the rr config file: like .mp4,.mov,.avi
          Cold weather mobo list: Copy the list and add your board
          my hidden screen in action (youtube) , the worklog , RR Volvoskin

          Comment


          • #6
            yes i did add a row in rr.ini

            videofiles=.mp4,.mov,.avi

            Comment


            • #7
              you haven't checked the box that says use build in player that should be off.

              You can see the files and select them in RR video browser?

              You have done:

              - set path to mplayer classic
              - set the path to the files
              - set the extensions to use
              - unchecked use build in player

              and in mplayer itself it works, than it should also work in RR
              Cold weather mobo list: Copy the list and add your board
              my hidden screen in action (youtube) , the worklog , RR Volvoskin

              Comment


              • #8
                based on my experience, this is kinda erratic behaviour.. no real solution other than just trial and error.. i had it worked with built in player both checked and unchecked... Weird...

                Comment


                • #9
                  Originally posted by rijk View Post
                  you haven't checked the box that says use build in player that should be off.

                  You can see the files and select them in RR video browser?

                  You have done:

                  - set path to mplayer classic
                  - set the path to the files
                  - set the extensions to use
                  - unchecked use build in player

                  and in mplayer itself it works, than it should also work in RR
                  Not true, Built-in player should be CHECKED. MPC is not meant to play all video, just DVDs; the video is played in RR using a video API (if i'm saying that correctly) native to Windows which DO NOT depend on MPC, it maybe more dependent on WMP.

                  Therefore, videos that play in MPC won't necessarily play in RR 'cause you are using two different payers.

                  If the videos don't play in RR, you most likely have a CODEC problem; CHECK (check mark) built-in player and install a good CODEC pack like CCCP and your videos WILL play. (i would also make sure WMP is installed)
                  ****************************************
                  OLD SYSTEM (DEAD)
                  Intel D945GCLF2 Dual Core ATOM
                  Lilliput 7" 629GL 2008 LED Backlight
                  BU-353 USB GPS Receiver / iGuidance / IGO8
                  M2-ATX Power Supply
                  RideRunner Front End / Various Skins
                  Windows XP SP3

                  Comment


                  • #10
                    If you ceck it you use the player of winamp.
                    I use the mplayer for all the video formats, but i do have codecs.
                    For dvd an external player (windvd) but mplayer can also play dvd's but then the sound isn't 5.1 but stereo
                    Cold weather mobo list: Copy the list and add your board
                    my hidden screen in action (youtube) , the worklog , RR Volvoskin

                    Comment


                    • #11
                      sorry, so what can i do now to get RR play my video (via mpc)?

                      would extenal DVD player say WinDVD or PowerDVD be an alternative? i dont like those because they are big, however, i will give it a try if mpc cant do

                      Comment


                      • #12
                        Are your file associations setup for mpc? Do you at least hear any sound when playing the video? My guess would be the file associations if you have everything setup correctly.. open up your videos folder from windows explorer then right click on each different type of movie (mp4, avi, etc) and choose open with. From there go down and select choose default and you should be able to select mpc.

                        Comment


                        • #13
                          if you heve the right codecs installed you should be able to play dvd with mpc.

                          first play tem only on the mpc. If that works than switch to rr.

                          And check / change these settings:

                          - set path to mplayer classic
                          - set the path to the files
                          - set the extensions to use
                          - unchecked use build in player (the build in player = use winamp for video and you don't want that)
                          Cold weather mobo list: Copy the list and add your board
                          my hidden screen in action (youtube) , the worklog , RR Volvoskin

                          Comment


                          • #14
                            i hav'nt read the whole thread , but i did have some small issues in video not working then i remeber these codecs which got it all running again, sorry if this has already been mentioned


                            http://www.k-litecodecpack.com/
                            Riderunner / Genesis
                            Plugin Breaker in test BassRR Plugin Player, Wifiman_NET
                            New Home for Genesis & BassRR :adding to site ,, Hellfyre night
                            Bassrr Beta Release :Version 1.3.7
                            Movie_info Release :Version 3.1.0
                            Wifiman_NET:Version 1.0.0

                            Every Future, Needs A Beginning

                            Comment


                            • #15
                              I would leave this darn thread alone except that missinformation is being spread as facts. The Built-in video is NOT Winamp video EITHER.

                              I suggest OP do some research on terms such as "built in video" , "RR video" and make up his/her own mind.

                              Unless something changed:

                              Originally posted by guino View Post
                              [HL]Winamp should not be handling any videos ever[/HL].. either you'll play all with the [HL]built-in player OR with MPC [/HL]by option in RRConfig. If you can't play VOB files in the built-in player you probably just need a filter/codec (I can play them all just fine).. MPC should also be able to handle both, again, unless you have codec issues.
                              And the darn built-in player is NOT Media player classic - it's it's own entity.
                              ****************************************
                              OLD SYSTEM (DEAD)
                              Intel D945GCLF2 Dual Core ATOM
                              Lilliput 7" 629GL 2008 LED Backlight
                              BU-353 USB GPS Receiver / iGuidance / IGO8
                              M2-ATX Power Supply
                              RideRunner Front End / Various Skins
                              Windows XP SP3

                              Comment

                              Working...
                              X