Announcement

Collapse
No announcement yet.

master volume doesnīt work

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • master volume doesnīt work

    i canīt change the master volume in any skin .

    anytime i press on on button for mastervolume it will be set to "0"
    and i canīt move the slider for this.

  • #2
    So you have the Via M10000?
    Aopen i855GMEm-LFS with Dothan 1.8ghz
    512mb DDR333
    Windows XPpro SP2

    Comment


    • #3
      no i test RR on my normal computer (board from gigabyte )

      Comment


      • #4
        Originally posted by free2world8000
        no i test RR on my normal computer (board from gigabyte )
        does it show the correct master volume level when you first go in RR ? Typically, the volume show show and stay at Zero only when your soundcard does not support that source type (i.e. bass, treble etc)
        Ride Runner RR's Myspace

        "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
        "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

        Comment


        • #5
          Typically, the volume show show and stay at Zero only when your soundcard does not support that source type (i.e. bass, treble etc)
          i think thatīs my problem what can i do?

          Comment


          • #6
            Originally posted by free2world8000
            i think thatīs my problem what can i do?
            You did not answer my question:
            does it show the correct master volume level when you first go in RR ? Or does it show Zero (even though you have it set to something else) ?

            I need to know this in order to think of an answer... Are you able to set the volume with Windows Mixer?
            Ride Runner RR's Myspace

            "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
            "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

            Comment


            • #7
              does it show the correct master volume level when you first go in RR ?
              no

              Or does it show Zero (even though you have it set to something else) ?
              yes

              Are you able to set the volume with Windows Mixer?
              yes i can set my volume with windows mixer

              Comment


              • #8
                Originally posted by free2world8000
                no


                yes


                yes i can set my volume with windows mixer
                Ok, try the new version, probably still won't work but what I need from you is to add the following line into RR.INI:

                debugmode=true

                then Run RR, try setting the volume and then exit...

                Send me the debug.txt file created by email or PM..
                Thanks.
                Ride Runner RR's Myspace

                "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
                "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

                Comment


                • #9
                  This issue has been resolved by adding the feature to map the master volume into a specific sound card line ...
                  Ride Runner RR's Myspace

                  "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
                  "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

                  Comment


                  • #10
                    I still have the volumn issue.
                    For example current Master volumn is set to 15% (using Windows volumn/eq thinggy).
                    Load up RR, volumn show 0, but music sound is coming out fine and loundness is at 15% as suppose.
                    Click on either VOL UP or DOWN, the volumn is set back to 0. If I keep click VOL UP, the volumn is slowly going up. Currently it map to master volumn.

                    [edit]
                    BTW this is the latest install/release (2/15)
                    [/edit]
                    2004 Matrix XR A7N8X-VM/400 AMD XP-M 2500+, DS-ATX
                    89 Supra Turbo P3 [email protected]/Abit BE6 II, Alpine M-BUS Car2PC.
                    Y2K Accord Dell GX150
                    RoadRunner is the best FE PERIOD
                    EmoRebellion is a SCAMMER

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by MatrixPC
                      I still have the volumn issue.
                      For example current Master volumn is set to 15% (using Windows volumn/eq thinggy).
                      Load up RR, volumn show 0, but music sound is coming out fine and loundness is at 15% as suppose.
                      Click on either VOL UP or DOWN, the volumn is set back to 0. If I keep click VOL UP, the volumn is slowly going up. Currently it map to master volumn.

                      [edit]
                      BTW this is the latest install/release (2/15)
                      [/edit]
                      Go into RRConfig and make sure your Master volume is mapped to the "Master Vol" line. If so, your sound card probably doesn't support a Master Mix volume, so you should map it say to the Wave volume or to all lines.. Any sound card that doesnt have a master volume line, needs the master volume mapped. If you're unsure about your sound card not having a master mix volume, look at/show me your debug log file..
                      Ride Runner RR's Myspace

                      "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
                      "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

                      Comment


                      • #12
                        RR Config has volumn map to master volumn
                        This is what the debug.txt look like
                        Code:
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Start
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Master Vol: Volume Control/4
                        2/16/2005 9:28:45 AM: No Master Volume
                        2/16/2005 9:28:45 AM: GetLineControl Failed: 401
                        2/16/2005 9:28:45 AM: No Treble Support
                        2/16/2005 9:28:45 AM: GetLineControl Failed: 401
                        2/16/2005 9:28:45 AM: No Bass Support
                        2/16/2005 9:28:45 AM: GetLineControl Failed: 401
                        2/16/2005 9:28:45 AM: No Master ON/OFF
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Source: Wave=&H1008/1
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Source: SW Synth=&H1004/2
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Source: Analog Connector=&H100A/3
                        2/16/2005 9:28:45 AM: GetLineControl Failed: 401
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Can't Open Source
                        2/16/2005 9:28:45 AM: GetLineControl Failed: 401
                        2/16/2005 9:28:45 AM: No Mute for Source
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Source: Analog Connector=&H100A/4
                        2/16/2005 9:28:45 AM: GetLineControl Failed: 401
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Can't Open Source
                        2/16/2005 9:28:45 AM: GetLineControl Failed: 401
                        2/16/2005 9:28:45 AM: No Mute for Source
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Source: Front=&H100A/5
                        2/16/2005 9:28:45 AM: GetLineControl Failed: 401
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Can't Open Source
                        2/16/2005 9:28:45 AM: GetLineControl Failed: 401
                        2/16/2005 9:28:45 AM: No Mute for Source
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Source: Surround=&H100A/6
                        2/16/2005 9:28:45 AM: GetLineControl Failed: 401
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Can't Open Source
                        2/16/2005 9:28:45 AM: GetLineControl Failed: 401
                        2/16/2005 9:28:45 AM: No Mute for Source
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Source: Center=&H100A/7
                        2/16/2005 9:28:45 AM: GetLineControl Failed: 401
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Can't Open Source
                        2/16/2005 9:28:45 AM: GetLineControl Failed: 401
                        2/16/2005 9:28:45 AM: No Mute for Source
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Source: Lfe   =&H100A/8
                        2/16/2005 9:28:45 AM: GetLineControl Failed: 401
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Can't Open Source
                        2/16/2005 9:28:45 AM: GetLineControl Failed: 401
                        2/16/2005 9:28:45 AM: No Mute for Source
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Source: Stereo Wide=&H100A/9
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Source: CD Player=&H1005/10
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Source: Microphone=&H1003/11
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Source: Aux=&H100A/12
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Source: Video=&H100A/13
                        2/16/2005 9:28:45 AM: GetLineControl Failed: 401
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Can't Open Source
                        2/16/2005 9:28:45 AM: GetLineControl Failed: 401
                        2/16/2005 9:28:45 AM: No Mute for Source
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Source: Line In=&H1002/14
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Source: Phone=&H1006/15
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Source: Mono Out=&H100A/16
                        2/16/2005 9:28:45 AM: Winamp window not found.
                        2/16/2005 9:28:46 AM: Shell: "C:\Program Files\Winamp\Classic\winamp.exe"
                        2/16/2005 9:28:55 AM: Executing: VOL+
                        2/16/2005 9:28:56 AM: Executing: VOL+
                        2/16/2005 9:28:56 AM: Executing: VOL+
                        2/16/2005 9:28:56 AM: Executing: VOL+
                        2/16/2005 9:28:57 AM: Executing: VOL+
                        2/16/2005 9:28:57 AM: Executing: VOL+
                        2/16/2005 9:28:57 AM: Executing: VOL+
                        2/16/2005 9:28:58 AM: Executing: VOL+
                        2/16/2005 9:28:58 AM: Executing: VOL+
                        2/16/2005 9:28:58 AM: Executing: VOL+
                        2/16/2005 9:28:58 AM: Executing: VOL+
                        2/16/2005 9:28:58 AM: Executing: VOL+
                        2004 Matrix XR A7N8X-VM/400 AMD XP-M 2500+, DS-ATX
                        89 Supra Turbo P3 [email protected]/Abit BE6 II, Alpine M-BUS Car2PC.
                        Y2K Accord Dell GX150
                        RoadRunner is the best FE PERIOD
                        EmoRebellion is a SCAMMER

                        Comment


                        • #13
                          The below indicates to me your sound card does not allow for Master Mix Volume control:

                          2/16/2005 9:28:45 AM: Master Vol: Volume Control/4
                          2/16/2005 9:28:45 AM: No Master Volume
                          2/16/2005 9:28:45 AM: GetLineControl Failed: 401

                          You should either use the master volume map to say the Wave Line, or try to get a different driver for your card.. what card is this anyway ? seems very unusual.. probably part of the reason why it doesn't have a very standard windows mixer interface ..
                          Ride Runner RR's Myspace

                          "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
                          "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

                          Comment


                          • #14
                            It's on a DELL OptiPlex GX400 machine integrated SoundMax.
                            I have no idea what the hell it is.
                            Don't put too much time into it cuz this is my dev machine. Unless other people have the same problem then, well . ... that's different.
                            2004 Matrix XR A7N8X-VM/400 AMD XP-M 2500+, DS-ATX
                            89 Supra Turbo P3 [email protected]/Abit BE6 II, Alpine M-BUS Car2PC.
                            Y2K Accord Dell GX150
                            RoadRunner is the best FE PERIOD
                            EmoRebellion is a SCAMMER

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by MatrixPC
                              It's on a DELL OptiPlex GX400 machine integrated SoundMax.
                              I have no idea what the hell it is.
                              Don't put too much time into it cuz this is my dev machine. Unless other people have the same problem then, well . ... that's different.
                              It's not really about time.. it's about what can or can't be done.. your sound card simply doesn't allow for a Master MIX volume (as most newer cards do). Either that or it doesn't use a standard mixer line to control it. I have done all that can be done to better support this card: allowing users to MAP the master volume to control a single line of the soundcard (the wave line for instance). that way those volume buttons/sliders that usually control the "master mix" volume, will work to control that specific line of your sound card. Alternatively, you can also map the master volume to control ALL available lines of the soundcard at once..
                              Ride Runner RR's Myspace

                              "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
                              "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

                              Comment

                              Working...
                              X