Announcement

Collapse
No announcement yet.

Static noise in music after hibernation - 1.0.9.8

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Static noise in music after hibernation - 1.0.9.8

    What version of StreetDeck is this bug report for?

    1.0.9.8


    Please give a basic description of the issue here.

    Static noise in music after hibernation


    Is the system that is listed in your CarPC specs under your user name the same system where you encountered this bug?

    Yes
    If no, please describe your system here.

    Are you able to reproduce this bug at will?

    Yes
    Please list the steps required to recreate the issue you are reporting.
    Resume from hibernation. Happens every 4 or 5 times after I resume.
    Please provide any relevent information regarding the issue you have encountered.

    Every few times I resume from hibernation there is a constant loud static/popping noise in the music. If I restart SD or hibernate again the noise goes away.

  • #2
    Chuck/Adam - updates?
    Jan Bennett
    FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

    Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

    Comment


    • #3
      Are you using the internal sound card?

      Comment


      • #4
        No, it does have an internal sound card but I am currently using an external Turtle Beach micro sound card.

        Comment


        • #5
          Does this popping sound like a digital scratch or a grounding issue hiss. The reason I ask is that with external USB sound cards there is an issue with the number of devices plugged into a single controller which causes a digital popping in the background of music. The other issue could be the targus power supply you are using could be creating a ground loop with your amplifier. The solution is to get a ground loop isolator ($15) or spread the distance between the targus PSU and the amplifier. If these are not the issues can you record the audio and post it for better trouble shooting. Hopefully this helps!

          Comment


          • #6
            This is more of a constant bad digital scratch sound. This is defiantly not a grounding issue (I worked those out a long time ago :-)). I only hear this problem every few times I resume from hibernation and when I restart SD the problem instantly goes away. When you say there is an issue with the number of devices plugged into a single USB controller, do you mean a SD issue or Hardware/driver issue?

            Comment


            • #7
              This would be a hardware bandwidth issue. If you have to many devices plugged into a single USB controller there will be this sound in the background of your external sound card. Do you have another device that SD uses plugged into the same USB hub?

              Comment


              • #8
                MikeD610 - we cannot continue supporting this bug if we do not have any followup.

                Please provide some response for us within 24 hours or this bug report will be closed.
                Jan Bennett
                FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

                Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

                Comment


                • #9
                  sorry... Ive been extreamly busey for the last week. I will post more data tomorrow evening...

                  Thanks again

                  Comment


                  • #10
                    any updates?

                    have you upgraded to the newest release? 1.1.0.0?
                    Jan Bennett
                    FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

                    Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

                    Comment


                    • #11
                      Thread closed due to a lack of followup from the OP.
                      Jan Bennett
                      FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

                      Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

                      Comment

                      Working...
                      X