Announcement

Collapse
No announcement yet.

UNBOUND #4 for navigation button - 1.0.9.8 (Vista)

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • UNBOUND #4 for navigation button - 1.0.9.8 (Vista)

    What version of StreetDeck is this bug report for?

    1.0.9.8 (Vista)


    Please give a basic description of the issue here.

    UNBOUND #4 for navigation button


    Is the system that is listed in your CarPC specs under your user name the same system where you encountered this bug?

    No
    If no, please describe your system here.
    GPS Rikalin 6010 HP7400 Laptop with Vista Business o/s & Europe edition SD 1024 RAM 80GB HD, Built in soundcard, wifi, nothing else
    Are you able to reproduce this bug at will?

    No
    Please list the steps required to recreate the issue you are reporting.

    Please provide any relevent information regarding the issue you have encountered.

    Installed sd yesterday full version setup and everything fine except Mappoint does not show on sd (just says (UNBOUND #4) where the button is have setup my GPS Rikalin 6010 correctly as it works when i load mappoint Manually.

    When i gesture N it says; Navigation Module is not loaded

    Thanks
    Attached Files

  • #2
    Navigation does not work in Vista yet, unfortunately. I don't know how easy it is to fix (I would imagine that it should be a very simple fix to go into the code and re-direct SD to the proper Nav location in Vista, but what do I know) but right now, it does not work.
    My Grandma & Her Friends on Their Spring Vacation

    Comment


    • #3
      Navigation will not load from Streetdeck - 1.0.9.8 - 1.1.0.0

      What version of StreetDeck is this bug report for?

      1.0.9.8 - 1.1.0.0


      Please give a basic description of the issue here.

      Navigation will not load from Streetdeck


      Is the system that is listed in your CarPC specs under your user name the same system where you encountered this bug?

      Yes
      If no, please describe your system here.

      Are you able to reproduce this bug at will?

      Yes
      Please list the steps required to recreate the issue you are reporting.
      When i open streetdeck the primary screen shows Unbound #4, if i gesture 'N' then it says The navigation component is not installed. (but is is)
      Please provide any relevent information regarding the issue you have encountered.

      i can open New European Map.ptt on its own and all works fine, i did have this problem in Vista and someone on the forum advised does not work with Vista so i downgraded to XP (and still the same problem)
      it seems to me that i may have a faulty Disc.?
      Attached Files

      Comment


      • #4
        Please update to the newest release (1.1.0.0). Even though this newest release might not directly address the issue that you are having, we will need to know if the functionality has changed.

        Also, I will be merging this threa as this issue has already been reported.

        EDIT: I noticed that you opened up the same bug report twice, is there a reason for this? Next time, if you have an update for a bug report that you have already opened, please update the already created bug report. Opening a new bug report creates more work for us on the back end as we're having to track down an already known issue and are having to track it in two different bug reports.
        Jan Bennett
        FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

        Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

        Comment


        • #5
          Sorry for the double entry, i made an error by saying i could not re-create the bug. Wont do it again Promise!

          I Have upgraded to 1.0.0.1 and no change but i have the bug report attached

          i blame MS everyone else does

          good luck
          Attached Files

          Comment


          • #6
            Navigation works fine for me in Vista, I installed it from the SD DVD then upgraded to 1.0.9.8 and the GPS button was there and everything with full functionality. However when I downloaded the trial 1.0.9.8 and installed it on an XP machine to test the DVD funtionality or in my case lack there of, I got the same UNBOUND #4 button as this guy did even when I upgraded it to 1.1.0.0. Just throwing this in as it might be an issue with the current release and a freshly installed system. Hope this helps.

            Comment


            • #7
              aceclark - how did you install streetdeck initially?

              from the dvd or off if the demo?
              Jan Bennett
              FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

              Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

              Comment


              • #8
                I just received the full version of streetdeck (european version)
                I also get the unbound #4 button error.
                I am running XP (not Vista).

                I tried installing the software on 2 machines, both gave the "unbound #4 button" error.

                Is there perhaps an issue with the supplied european version of mappoint?
                I cannot seem to start it up within or outside of Streetdeck:
                there are no icons in the startup/program menu nor is there an exe in the installdir.

                I installed fully from the supplied DVD and also tried the upgrade to 1.0.9.8 without any result.

                Also a manual install of the mappoint software didnt give me any startable program...

                The software obviously is not working "out of the box"

                Please provide a solution as I need the navigation next week.

                Thanks,

                Barry

                Comment


                • #9
                  It means MapPoint is not registered on the system.

                  This happens with all versions of mappoint and usually happens if Streets and Trips or some other version of MapPoint was installed prior to installing StreetDeck.

                  You can try renaming mappoint.dat to mappoint.exe then running mappoint.exe /RegServer, but that doesn’t always work.

                  Please report back with your findings.
                  Jan Bennett
                  FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

                  Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

                  Comment


                  • #10
                    Ran the mappoint.exe /RegServer.
                    Didn't report an error but didn't solve the unbound #4..
                    using the renamed mappoint.exe will launch the aplication, which works fine on its own, so some progress is made.

                    I uninstalled and reinstalled streetdeck twice (one with the mappoint.exe and one with mappoint.exe renamed back to mappoint.dat)but the unbound #4 remains...

                    Is it a streetdeck issue now?

                    thanks so far!

                    Comment


                    • #11
                      I have installed from the supplied Euro DVD on to a fresh system just out the box, also i have tried what Barry has mentioned and still get the Unbound error, it does seem that maybe an error with the DVD (maybe there is an FTP link to download again?)

                      Cheers

                      Adam

                      Comment


                      • #12
                        Did you have Streets and Trips or Map Point installed prior to installing StreetDeck the first time?
                        Jan Bennett
                        FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

                        Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

                        Comment


                        • #13
                          No it was a completly clean pc (just out the box) and had all the required like directx9 etc

                          Thanks

                          Adam

                          Comment


                          • #14
                            Same here! Tried it on my carpc and desktop computer (both XP)

                            Comment


                            • #15
                              Just a thought i can run mappoint nav through 'c:\prog files\streetdeck\templates\new european map.ptt ??? but only on its own sadly

                              Comment

                              Working...
                              X