Announcement

Collapse
No announcement yet.

P1900 Set-up Q's

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • P1900 Set-up Q's

    Just installed the P1900 v 2.2 and an Intel Mac Mini. I've got a solid red light on the P1900, but the Mac doesn't come on automatically or respond to the power button when connected to the P1900. When connected to a wall power supply the button does work.

    Here's how I have the jumpers configured (picture was too blury):



    Jumper Functions
    JP1 (O) Pulse Start Input
    (J) Deadman Timer
    (J) Hibernate/Standby(Sleep)
    Shutdown Delay Time
    JP2 (J)+5V / (O) +12V / (O) +13V Select
    JP3 (O) ACPI Relay Output
    JP4 (J 5v) Secondary Output Control
    JP5 (J 5v) Secondary Output Source
    JP6 (J) +18V / (O) +19V/ (O) +20V Select
    JP7 (J) v2.2 Built-in Resistor
    Any advice? I'm hoping that I set one of them incorrectly

    Thanks,

    Sean
    The Mercenary Missileer's 2000 Toyota 4Runner Highlander Edition

  • #2
    I took a video of the startup and shut down. During this the Mac Mini never started automatically and wouldn't respond to it's power button.

    After filming this I restarted the truck and this time there were no lights on the P1900, but the Mac started with it's power button and it shut down when I turned the truck off

    The next time I started the truck I got the startup chime on the Mac and then it shut down when I turned the truck off. This time the lights did blink on the P1900 (but a storm was blowing through so I had to turn off the truck and shut the garage door.

    I'm pretty sure I have the jumpers set so that the Mac should be going to sleep when the vehicle is turned off...
    The Mercenary Missileer's 2000 Toyota 4Runner Highlander Edition

    Comment


    • #3
      Have you set the Mac to sleep when the power button is pressed? It's in the control panel-->Energy Saver-->Options panel.
      Originally posted by ghettocruzer
      I was gung ho on building a PC [until] just recently. However, between my new phone having internet and GPS and all...and this kit...Im starting to have trouble justfiying it haha.
      Want to:
      -Find out about the new iBug iPad install?
      -Find out about carPC's in just 5 minutes? View the Car PC 101 video

      Comment


      • #4
        Yes, and it's not set to restart after a power failure, so I'm pretty sure the P1900 is 'pressing' the button after ignition.

        Thanks,

        Sean
        The Mercenary Missileer's 2000 Toyota 4Runner Highlander Edition

        Comment

        Working...
        X