Announcement

Collapse
No announcement yet.

im kinda confused with winamp

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • im kinda confused with winamp

    I have a shuttle pc running in the car. It has the 5.1 out. So i hook up all my audio outs and all I get is audio out for the front speakers only. My question is, this is normal in winamp?

    On my desktop PC I use all four speakers, they all sound. But I also have a sound blaster sound card.

    Plz shed some simple light on this.

    PS: I dont recall running the shuttle on more than 2 speakers. I never tried it with my desktop speakers.

    Im still confused.
    What im curently listening to.
    My complete carpc setup

  • #2
    The audio is only stereo sound, so you will only here the sound from 2 speakers.
    Thats what i think.
    Try it with a dvd maybe you will have some more sound.
    More info here----> http://www.gijsje.net

    Comment


    • #3
      Also, there's a plug-in for winamp that can "surroundize" your stereo music... is processes the sound, and outputs it thru all your channels... Can`t remeber the name, but search winamp.com and i`m sure you`ll find it.
      My Setup

      Comment


      • #4
        make sure your driver settings are correct

        my home 4 channel setup with winamp outputs to all channels by default (granted i have the card setup correctly for 4 channels, not the default 2)
        2004 G35 Coupe project

        Comment


        • #5
          Yeah my driver is suppost to output to 4 channels as well and I have it selected to 4 channels as well. Thats why I asked the question.

          Although its an onboard sound card.
          What im curently listening to.
          My complete carpc setup

          Comment


          • #6
            Sometimes with onboard sound the rear lineout socket doubles up as a mic/line in... There might be a setting somewhere to enable the rear lineout?
            My Setup

            Comment


            • #7



              and youve tried changing in here ?

              Comment


              • #8
                Of course thats the first thing I looked at.

                The problem lies that I AM NOT USING THE CAR AMP. Dunno how this happend I thought I had it connected but since I removed the HU the amp is NOT turning on. I disconnect the connector from the amp and I still get sound. ahhaha wierd. I have not found the wiring schematic or any diagram for it.

                Another issue is that my front speaker setup has a 5-1/2"mid and a 1/2" tweeter connected to a passive crossover. And the audio I am listening is comming straight from the computer outputs, wich is NULL. I am getting sound to all my speakers but since the fronts take a lil more juice to push they are not sounding as loud as the rear channel is.

                I need to install some amps.
                What im curently listening to.
                My complete carpc setup

                Comment

                Working...
                X